Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 18:02

Χρόνια πολλά με μάτια ανοικτά! |της Χρύσας Μίχου

Δε θα πω κάτι που δεν ξέρεις ήδη!Το βλέπεις κάθε μέρα και το χειρότερο το νιώθεις! Τα χαμόγελα εκλείπουν πια ακόμη και στις μέρες που χαρακτηρίζονται

και είναι ‘μέρες χαράς’, ‘μέρες γιορτής’!Ακόμη και πίσω από ένα χαμόγελο κρύβονται πια αμέτρητες ανησυχίες και σκέψεις…Κι εσύ ανάμεσα στους συνανθρώπους σου αρνείσαι να δεχτείς συχνά την ‘κακοτυχία’ που σε βρήκε και τη δυστυχία των γύρω σου.Κι αναρωτιέσαι ίσως..Άραγε θα ηρεμήσω ποτέ; Οι φωνές χαμηλώνουν μαζί με τα βλέμματα σαν παιδί που το μαλώσαν που το τιμωρήσαν, που ντρέπεται να αντιμιλήσει, που φοβάται να τσιρίξει μήπως και το τιμωρήσουν ακόμη χειρότερα..Μόνο που τώρα μιλάμε για μεγάλα παιδιά!Έτσι μας αποχαιρετά αυτή η χρονιά που δε διαφέρει από τις υπόλοιπες της τελευταίας 5ετίας..Μόνο που πλέον η εξαθλίωση της καθημερινότητας και η έλλειψη ελπίδας για κάτι καλύτερο έχει ριζώσει για τα καλά στις ψυχές των υποτασσομένων ελλήνων και έχει γίνει και συνήθεια μπορώ να πω απ΄τις λίγες.Όπως παλιότερα ο μέσος άνθρωπος σχεδίαζε πως θα μεγαλώσει, θα σπουδάσει και θα έχει τη δική του δουλειά ή και χωρίς το πρώτο θα έχει μία δουλειά, θα φτιάξει τη δική του οικογένεια, θα μεγαλώσει τα παιδιά του και θα φύγει κάποια στιγμή..πλέον όλα αυτά τα απλά και αυτονόητα μοιάζουν αβέβαια, δύσκολα και αν γίνουν θα τα χαρακτηρίζει η μιζέρια-τιμωρία που εχει επιβληθεί και οι δυσκολίες όχι της καθημερινότητας πια αλλά της ίδιας της αμφίβολλης επιβίωσης! Αυτή την πικρή γεύση αφήνει το 2013 για τους περισσότερους από εμάς χωρίς μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, για τους γονείς που παλεύανε να έχουν ένα κεραμμύδι πάνω από το κεφάλι τους και των παιδιών τους και δεν ξέρουν αν αύριο το χάσουνε, για τους εφήβους και τους νέους που δεν έχουν δουλειά και που εύχονται να τους πάρουν στα πεντάμηνα του δήμου, για τα παιδιά που δεν ονειρεύονται τίποτα πια!

Και αυτά τα αναθεματισμένα ΜΜΕ!!!Από τη μία να σου δείχνουν ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε, να ζεσταθούν, να ζήσουν και από την άλλη να μας δείχνουν τους καλούς ‘κυβερνήτες’ της χώρας μας να εύχονται χρόνια πολλά, να ευχαριστούν τον ελληνικό λαό για τις θυσίες του και να προϋπαντούν μία καλύτερη χρονιά με ανάπτυξη, παραβλέποντας ότι δε μιλούν σε παιδιά ή σε ανοήμονες ανθρώπους!Μεταξύ μας ακόμη κι αυτοί θα γελούσαν!Και πριν λίγες μέρες μου είπε μία κυρία κοντά στα 65 πως αυτοί που αποτελούν τη σημερινή κυβέρνηση είναι πιο σοφοί από τους υπόλοιπους και μόνο αυτοί μπορούν να διατηρήσουν τη χώρα όρθια!Διαφορετικά θα καταστρεφόμασταν..αν στο τιμόνι βρισκόταν κάποιος άλλος!Τελικά η τρόϊκα κάνει καλά τη δουλειά της σκέφτηκα!Μου είπε και το άλλο όταν της εξέφρασα ότι διαφωνώ.Μου λέει λοιπόν «και τι ψηφίζεις εσύ,Χυσή Αυγή;»Πρέπει να με πάρασε για νέα απελπισμένη που δεν ξέρει που παν τα 4 και θα έβλαπτε τη χώρα της..Ευτυχώς η ανησυχία και η αντίδραση κάποιων νέων έχει συνείδηση και παρα το νεαρό της ηλικίας δε θα καταδίκαζαν τη χώρα τους στη χούντα την επώνυμη!Το πρόβλημα όμως κυρία Ελένη και κάθε Ελένη δεν είναι μία ψήφος δεν είναι ένα προσωπο..το πρόβλημα βρίσκεται σε έναν ολόκληρο λαό που πνίγεται. Ο «τροϊκός πόλεμος» τελειώνει, τελευταία δόση..και οι συνέπειες;Η χώρα έμεινε όρθια! Η χώρα έμεινε όρθια; Μα οι σημαντικότεροι τομείς μια χώρας έχουν ήδη πεθάνει υγεία, ασφάλεια κλπ. Κι επειδή όλα είναι αλυσίδα το ντόμινο έχει ξεκινήσει και το τέλος του..άγνωστο.

Από την άλλη μια απλή νοικοκυρά που δεν παρακολουθεί ιδιαίτερα τι γινεται στον πολιτικό χώρο γιατί όπως μου είπε «κουράστηκε να ακούει υποσχέσεις και τα ίδια και τα ίδια», μου είπε «θέλουν να μας κλείσουν μέσα σε 4 τοίχους. Χωρίς υποχρεώσεις, να κάνουμε μόνο αυτό που θέλουν αυτοι!Να δουλεύουμε για να πληρώνουμε λογαριασμούς και φόρους.Να έχουμε μόνο ένα πιάτο φαγητό κι αυτό φτωχικό» Τώρα κάποιος που είναι πιο πολύ μέσα στα πράγματα θα της απαντούσε κι αυτηνής κι εμένα «Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, επετεύχθη το πρωτογενές πλεόνασμα κλπ κλπ κλπ…» Κι εμένα τι με νοιάζει; Αλλάζει κάτι για εμένα και τους γύρω μου; Ρωτάς πως επετεύχθη αυτό το πλεόνασμα; Για πες μου εσύ!Μήπως επειδή εγώ έδωσα όλον τον μειωμένο μου μισθό στους φόρους; Ή μήπως φαντάζεσαι πως δε γνωρίζω τάχα τη συνέχεια; Μήπως νομίζεις πως δε γνωρίζω ότι οι μικρές επαναλαμβανόμενες, σε ανύποπτα χρονικά διαστήματα δόσεις ηλεκτροσόκ-επαρκείς ωστόσο για να αιφνδιαστει κανείς και τα αντανακλαστικά του να φθείρουν και να μην προβάλει καμία αντίσταση- θα συνεχιστούν; Λυπάμαι έχασες. Το ξέρω! Δεν είσαι μόνο εσύ έξυπνος! Αλλά είπαμε έιναι σοφοί οι άνθρωποι..Τα δικά μας ξέρω περισσεύουν!

Παρ’ όλ’ αυτά, καθένας μέσα του κρύβει τη δική του ελπίδα που δεν πεθαίνει γιατί απλά έτσι είναι ο άνθρωπος! Ελπίζει για να ζει και ζει για να ελπίζει! Εξ άλλου ποιος δέχεται 100% ότι η ζωή του άλλαξε από τη μία μέρα στην άλλη; Πολλοί νιώθουν πως ζούνε σε μια προσωρινή κατάσταση που κάτι θα γίνει και όλο αυτό θα αλλάξει.Πως πράγματι οι κυβερνώντες ό,τι κάνουν το κάνουν για τηδική μας σωτηρία. Καλά κάνετε φίλοι μου. Να ελπίζετε όλοι σε ένα καλύτερο αύριο. Μα μη μένετε μόνο στην ελπίδα!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Κι ας μιλήσουμε για χρήμα και για συμφέροντα. Ακούμε για ελεύθερη αγορά, για ιδιωτικοποιήσεις, για…, για…, για… Μαζί μ’ αυτά για περισσότερες μειώσεις μισθών, για περισσότερες απολύσεις, για μείωση της σύνταξης κι άλλα τέτοια ωραία. Όλα αυτά παρουσιάζονται ως μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, το σκοτεινό τούνελ που θα μας βγάλει στην επιφάνεια. Κι εσύ πάλι αναρωτιέσαι «όλα αυτά θα μας βοηθήσουν πραγματικά; Πότε; Γιατί μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα αντί καλύτερα; Γιατί απλά οι ιδιωτικοποιήσεις αυξάνονται και τα επίπεδα φτώχεια μεγαλώνουν;»

Τι είναι οι ιδιωτικοποιήσεις με δυό λόγια; Ιδιωτικοποίηση ονομάζεται η διαδικασία μεταφοράς κυβερνητικών υπηρεσιών ή περιουσιακών στοιχείων στον ιδιωτικό τομέα με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα. Η κυρίαρχη άποψη που επιβάλλεται καθημερινά από την μέγιστη πλειονότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αντιστρέφει τη λογική και έχει καταφέρει να πείσει μία μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας ότι αν ‘ξεφορτωθεί’ τη δημόσια περιουσία θα κερδίσει η εθνική οικονομία και κατ' επέκταση ο ίδιος.

Κάποιες ιδιωτικοποιήσεις πράγματι είναι χρήσιμες, όταν πρόκειται για περιπτώσεις που δεν απέφεραν κέρδος στο κράτος αλλά μάλιστα το επιβάρυναν π.χ. ΟΣΕ. Καθώς όμως προβάλλεται εν γένει η ιδιωτικοποίηση ως κερδοφόρα για το κράτος αποκρύπτονται κάποια άλλα ‘σχέδια’ ιδιαίτερα κερδοφόρα για μεγάλους επιχειρηματίες που επιθυμούν να κυριαρχούν ακόμη και σε φορείς που ήταν και πρέπει να είναι δημόσιοι! Μπροστά στα επιχειρηματικά σχέδια κάποιων ανθρώπων όλα τα άλλα είναι αριθμοί. Ακόμη και οι ίδιοι οι άνθρωποι. Έτσι λοιπόν κι εγώ με τις φτωχές μου γνώσεις αντιλαμβάνομαι το εξής απλό: Οι ‘καλοί σαμαρίτες’ προσφέρουν στους Έλληνες βοήθεια που την έχουν ανάγκη. Μαζί με τη βοήθεια αυτή εισάγουν το δικό τους οικονομικό σύστημα, εκβιαστικά μάλιστα-ή και τα μέτρα ή τίποτα- και παρουσιάζοντάς το ως λύση στην κρίση, μοναδική κι απαραίτητη! Τρομοκρατούν, αιφνιδιάζουν κι επιβάλλουν κι ένας ολόκληρος λαός παρακολουθεί και πληρώνει, πληρώνει και παρακολουθεί κι ελπίζει..Λες και η οικονομική κρίση είναι ένα φυσικό φαινόμενο ανεξελεγκτο και ανέλεγκτο από Θεούς και δαίμονες. Κι όμως η οικονομική κρίση ελέγχεται και καθοδηγείται. Όσο για την ελπίδα..εδώ ατυχήσαμε! Διότι άγνωστες οι βουλές των δημαγωγών της. Αυτοί μας τη χαρίζουν και στη συνέχεια με το γνωστό αιφνιδιαστικό τους τρόπο την καταρακώνουν και πάλι μέχρι να τελειώσει ο ‘τροϊκός πόλεμος’, να πάρουν τα λάφυρά τους όσοι κρύβονται από πίσω και να φύγουν. Και το πιο σημαντικό!Αφήνοντας πίσω μία χώρα γεμάτη πληγές κρυφές και πεθαμένες ελπίδες που θα βγουν όμως στην επιφάνεια. Και η ελπίδα θα χαθεί μια για πάντα!

Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα και το μόνο που έχω να ευχηθώ είναι καλή χρονιά σε όλους, με μάτια ανοιχτά και πνεύματα ελύθερα και όχι καθοδηγούμενα! Κι επιπλέον μην ξεχνάτε πως ο καλύτερος τρόπος για να κάνει κάποιος τα όνειρα του πραγματικότητα είναι να ξυπνήσει! 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 18:14