Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 11:24

Στα τούνελ χνότισαν ομίχλες... του| Β.Π.Καραγιάννη

Η πόλις των Γρεβενών είναι η πλέον ρηξικέλευθος της Δ. Μακεδονίας δια τους εξής νόμιμους, βάσιμους κι αληθινούς λόγους:

α) Εχει δύο πλατείες αφιερωμένες στον απελευθερωτή της από την κατοχή της Κοζάνης το 1964, υπουργό της τότε ΕΚ. Κ. Ταλιαδούρο με δύο προτομές του και εις απόστασιν η μία από την άλλη 168 μ. σε ευθεία γραμμή.
β) Είναι πρωτεύουσα των μανιταριών με μανιτάρια εισαγωγής.
γ) Λειτουργεί εντός της η δημοκρατική, δημοτική εναλλαγή (το δημοτικό Ροκ εντ ρόλ της) αλλάζει δηλ. δημάρχους με άνεση υποκαμίσων. Φάρες και πατριές τοπικών πολιτικών δεν ριζώνουν για γενιές, άρα και δεν χορταριάζουν σαν εγκαταλειμμένες αυλές δημοτικών σχολείων στην ύπαιθρο ή τάφοι ξεχασμένοι στις πόλεις.
δ) Διοργανώνει αφιέρωμα (η Δημόσια Βιβλιοθήκη της υπό τον κ. Ζαγκανίκα) στις 15/1-2014, στον κ . Θ. Γκόνη (γεν. Γκόνεως) ποιητή στιχουργό, πεζογράφο κ.α. ερήμην του. Επιμέλεια παρουσίασης Δήμητρα Καραγιάννη και Τάσα Σιόμου, εκ Κοζάνης περί την φιλολογίαν, την δημοσιογραφίαν και την τοπικήν πολιτικήν ασχολούμενες - νεότης κι ωριμότης οδός μία και ωυτή μία δε και η ωραιότης-. Τραγούδια σε στίχους του εν λόγω αποδόθηκαν από την κ. Στέλλα Παπαλάμπρου, νεαρά καλλικέλαδο δικηγόρο. Σολίστ σε κιθάρα και μπουζούκι ο κ. Δ. Λάππας. Ο περί ου, επί του καφενείου Κρυστάλ, τρόπος, δεν παρέστη στην βραδιά διότι τον σταμάτησαν οι ομίχλες, κατά δήλωσίν του στα τούνελ της Εγνατίας παρά την Βέροια ή δεν ξεκίνησε καν από τον τόπο του κατά τις υπόνοιες εκείνων που προσήλθαν να τον δουν.
- Επαρχία πάντα. Αλλά ας προσέχουμε εφεξής!

Στα τούνελ τη Εγνατίας χνότισαν του Ιανουαρίου ομίχλες
και πιάσαν κορϊδο την ψυχή μας σαν τις σεφερικές τσίχλες

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 11:32