Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 08:42

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ!!! | Του Γιώργου Μητλιάγκα

Προχθές, Σάββατο 18-1-2014, Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την πρωτοβουλία με τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας (Ουζουνίδου Ε. Διαμαντόπουλο Ευ. Και Γερμανίδη Αθ.), και κάλεσε σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας για τη ματαίωση της επαίσχυντης πώλησης του ΑΔΜΗΕ από τη συγκυβέρνηση.

Θα περίμενε κανείς την πρωτοβουλία αυτή να την πάρει ο Περιφερειάρχης Δ-Μ κ. Δακής, ως αρμοδιότερος φορέας της περιοχής, του μεγαλύτερου δηλαδή ενεργειακού κέντρου της χώρας, ή οι συναρμόδιοι ενεργειακοί δήμοι Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου, Φλώρινας.
Διότι από τους ΑΗΣ και ΥΗΣ της περιοχής μας ξεκινούν τα βασικότερα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, που θέλει να ξεπουλήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατ' επιταγήν της Τρόικα.
Αλλά πού τέτοια ευαισθησία και πολιτική βούληση από τους εκλεγμένους άρχοντες της περιοχής μας, οι οποίοι περιορίστηκαν σε απλές αποφάσεις καταδίκης, αντί να κατεβάσουν τον κόσμο της Δυτ. Μακεδονίας στο δρόμο για τη ματαίωση του πιο ακραίου νεοφιλελεύθερου μέτρου που θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα την περιοχή μας.
Θα ανάγκαζαν έτσι και τους μεγαλοσχήμονες κυβερνητικούς βουλευτές Μ. Παπαδόπουλο , Π. Κουκουλόπουλο και τους άλλους να μη συνεργήσουν στο έγκλημα, αφού με την αρνητική τους ψήφο δεν περνά το ξεπούλημα από την ολομέλεια της Βουλής.
Την περίοδο 1990-1993 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, του κατ' εξοχήν νεοφιλελεύθερου πολιτικού της Ελλάδας, ξεκίνησε το σχέδιο ξεπουλήματος των δημόσιων επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας.
Αφού έκλεισε την ΑΕΒΑΛ, ΜΑΒΕ, ΕΛ-ΣΙ που είχε σαν αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, την εκτίναξη της ανεργίας στην περιοχή μας στην πρώτη θέση πανελλαδικά, έβαλε στόχο να πουλήσει τα λιμάνια και αεροδρόμια, τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ σε ελληνικά και ξένα κοράκια. Αυτό το σχέδιο Μητσοτάκη ουσιαστικά υλοποιείται στη συνέχεια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ Ν.Δ. με το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους, του ΟΤΕ στους Γερμανούς, προχθές τον ΟΠΑΠ στο Μελισσανίδη, σήμερα τα ενεργειακά δίκτυα της Ελλάδας και αύριο τους σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ, δεν ξέρουμε σε ποιους και πάει λέγοντας.
Και βέβαια σ' αυτήν την ολοκλήρωση του «πατριωτικού»ξεπουλήματος της πατρίδας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παιδιά του Μητσοτάκη, (Ντόρα Κυριάκος) και όλα τα κ....παιδα της χώρας Χατζηδάκης και λοιποί, με αρχηγούς τους σβερκωμένους από την Μέρκελ Σαμαρά-Βενιζέλο.
Όταν πουλάς την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας, είναι σαν ξεπουλάς τις πόρτες και τα παράθυρα, την ψυχή και το πνεύμα, τον ίδιο τον εαυτό σου και το σπίτι σου. Κι αν δεν έχεις αυτά, τίποτα δεν μπορείς να προγραμματίζεις για τα παιδιά σου και το μέλλον σου.
Και αν δεχτείς ότι αυτή είναι η μοίρα σου, δυο επιλογές έχεις: ή παίρνεις τα μάτια σου και φεύγεις για την ξενιτιά, ή ζητιανεύοντας μένεις κάτω από κάποια γέφυρα ώσπου να τα «τινάξεις»...
Μα δεν υπάρχει άλλος τρόπος(!!!), αναρωτιέσαι και ρωτάς τους διπλανούς σου, γεμάτος πίκρα, αγωνία και αναζήτηση κάποιας διεξόδου.
Και έρχεται από τα βάθη των αιώνων και τα τρίσβαθα των αποθεμάτων της ψυχής σου η απαίτηση των προγόνων σου: ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ!!!
Τότε παίρνεις τα θάρρη σου και μαζί με τα παιδιά σου και τους διπλανούς σου, αρχίζεις και σχεδιάζεις ξανά από την αρχή την οικοδόμηση της νέας ζωής για μια άλλη καλύτερη, ανθρωπινότερη κοινωνία.
Αγωνίζεσαι και διώχνεις από πάνω σου αυτούς που έμαθαν να βγάζουν μόνο ψηφίσματα παρηγοριάς στο θάνατό σου, χωρίς να κουνούν το δαχτυλάκι τους.
Κάνεις ένα νέο σχέδιο με έμπειρους και νέους ανθρώπους μαζί, με αλληλοσεβασμό, κατανόηση και αλληλοεκτίμηση για κοινή συμβίωση και προκοπή, χωρίς ξένους δανειστές και εγχώριους πατριδοκάπηλους.
Γράφεις και στέλνεις τρανό μήνυμα σ' όλη τη χώρα και στον κόσμο πως
ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ!!!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 08:48