Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 11:06

ΘΑΡΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ & ΤΟΛΜΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ | του Μιχάλη Ραμπίδη

Σύγχρονο και αξιοκρατικό εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση προανήγγειλε ο Υπ. εσωτερικών κ Μιχελάκης, την αναγκαιότητά του υπερασπίστηκε ο κ Σαμαράς,..

ποτέ όμως δεν θεσπίστηκε. Οι 89 Δήμαρχοι που εξελέγησαν με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ το 2010 δεν θέλουν νέο εκλογικό νόμο ούτε χρίσμα του κόμματος, (πιθανόν και οι 47 της Ν.Δ.) και υποχρέωσαν τον κ Βενιζέλο να ασκήσει <<ΒΕΤΟ>>.
Μετά και τον ''Καλλικράτη'' ο θεσμός του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη (Δ&Π) δοκιμάζεται αν μπορεί να προσελκύσει νέα ικανά και αξιόλογα στελέχη. Η αποστροφή των ψηφοφόρων σε <<χρισματούχους>> υποψήφιους είναι δεδομένη.
Στις αυτοδ/κές εκλογές τον Μάιο εκτός από το θάρρος της υποψηφιότητας νέων, θα δοκιμασθεί και η τόλμη του εκλογικού σώματος. Κανείς δεν είναι πλέον ανεύθυνος γιατί χάριν των επιλογών μας πληρώνουμε σήμερα ΟΛΟΙ. Οι πολίτες προσδοκούν πρόσωπα ''φρέσκα'' αποφασισμένα να δώσουν δείγματα αυθόρμητης και όχι καθ' υπόδειξη γραφής. Για συνεργασίες αλλά και για ρήξεις, όπου και όταν απαιτηθεί.
Ο υποψήφιος Δ ή Π πρέπει να εμπνέει ένα όραμα στους συντοπίτες του, ταυτισμένο με την ίδια τη ζωή του και καταγεγραμμένο χωρίς περιστροφές όχι μόνον στο πρόγραμμα, αλλά κυρίως στη βούλησή του. Χαρακτηριστικά που δεν αποκλείεται να έχουν και κάποιοι ελάχιστοι από το παρελθόν. Η εξάρτηση των ψηφοφόρων από την αυτοδ/κή αρχή βαίνει ολοταχώς μειούμενη (προσλήψεις ΑΣΕΠ υπηρεσίες ΚΕΠ κλπ).
Η ορθή αντίληψη για τον τόπο μας και όχι ο στρεβλός τοπικισμός, η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και η ισόρροπη τοποθέτηση (πληθυσμιακά, γεωγραφικά) επενδύσεων, στελεχών κλπ διασφαλίζουν αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη. Που και πως π.χ. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα αναπτυχθεί η ανώτατη εκπαίδευση, οι μονάδες υγείας, οι προτεραιότητες στον τουρισμό, η εξέλιξη των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και η ομαλή συνύπαρξη μ' αυτές, οι οδικοί άξονες, η αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου κ. α. αποτελούν βασικά κριτήρια των Δυτικομακεδόνων και επομένως προεκλογικές δεσμεύσεις των υποψηφίων. Είναι παραφροσύνη με σαθρές δικαιολογίες και ξεπερασμένες μικροπολιτικές αντιλήψεις να καρκινοβατούν από 5 έως 10 χρόνια σημαντικά αναπτυξιακά έργα (χρηματοδοτούμενα ή υπό άμεση χρηματοδότηση) που θα δώσουν ώθηση στην παραγωγή, θα βελτιώσουν την ποιότητα και θα περιορίσουν το κόστος όπως Φράγματα, Λιμνοδεξαμενές, Οδικοί άξονες κλπ. Το κρυφτούλι τελείωσε και το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη πρέπει να είναι το ίδιο για το πλέον απομεμακρυσμένο χωριό όπως για την ΖΕΠ Κοζάνης.
Οι Δήμαρχοι έχουν χρέος να οριοθετούν χωρίς κόμπλεξ και φοβικά σύνδρομα έναντι των υπερκείμενων αρχών (Κυβέρνηση, Περιφέρεια κ.α.) τη θέση του Δήμου, σύμφωνα με τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών τους. Στο συγκρουσιακό αυτό περιβάλλον θέση έχουν μόνον οι αξιόπιστοι και οι αξιόμαχοι.
Ο Αν. Υπ. Εσωτερικών κ Γρηγοράκος είπε: <<Η διαφθορά έχει διαπεράσει το σύνολο της αυτοδ/σης και έχει διαβρώσει τον ιστό της>>. Τα ίδια περίπου επαναλαμβάνει και ο κ Λ. Ρακιντζής. Πρόσφατο δημοσίευμα του ''ΕΘΝΟΥΣ'' μιλάει για έρευνα σε 500 και πλέον νυν και τέως Δημάρχους, Νομάρχες, Περιφερειάρχες κλπ για αδιευκρίνιστο πλουτισμό.
Όσοι νέοι επιθυμούν να προσφέρουν στην αυτοδ/ση, ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να έχουν στη διάθεση των δημοτών τους τα νέα (αν υπάρχουν) περιουσιακά τους στοιχεία και να έχουν την φιλοδοξία να αποχωρίσουν φτωχότεροι απ' ότι μπήκαν. Στους δε παλαιούς να μη διαφεύγει το απόφθεγμα του Αγάθωνα: <<Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: πρώτον ότι ανθρώπων άρχει - δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει – τρίτον ότι ουκ αεί άρχει>> .

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 11:19