Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 13:03

Κατανυκτικές... | του Β. Π. Καραγιάννη

Εχθές στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον καθεδρικό όπου έδωσαν τα ψαλτικά τους ρέστα, σε πλάγιο δ', οι στο δεξιό κι αριστερό αναλόγιο προϊστάμενοι

αυτών, αλλά κι οι περιβομβίζοντες αυτά, ένα τροπάριο μιλούσε για το «μη γνώτο η δεξιά τι ποιεί η αριστερά» και κατόπιν προτροπής -οιονεί εντολής του παρισταμένου αρχιερέως περιενέχθη δίσκος υπέρ ενίσχυσης του επιχωρίου κοινωνικού παντοπωλείου. Κλήθηκε το ευλαβές εκκλησίασμα, λαός ...ευλογημένος όπως πάντα, να συμβάλει με ό,τι δύναται, αλλά οι δισκοφόροι δεν περιήγαγαν αυτούς και εαυτούς από τον αρχιερέα και το πολυπληθές ιερατείον.
-Τι θες να πεις;
Με το που άρχισε να ομιλεί ο νέος πρωτοσύγκελος περί εγκρατείας έφυγα διότι οι λόγοι τους διακρίνονται δια την ακράτειαν κι ας το κήρυγμα πρέπει να διαρκεί επί 7λεπτον (μετά απ' αυτό το εκκλησίασμα χασμάται) όπως τους διδάσκουν στις θεολογικές σχολές (κι αναφέρει ο ομότιμος καθηγητής θεολογίας κ.λπ. Π. Β. Πάσχος).

ΥΓ 1. Το πρωί της αυτής Κυριακής, εορτή απάσης της Ορθοδοξίας –άρα και της όποιας κομματικής- στον άγιο Δημήτριο ένθα προϊστατο, ο αντικατασταθείς δια αγνώστους στο πλήρωμα της εκκλησίας λόγους ,πρωτοσύγκελος, κατά την περιαγωγήν δίσκου υπέρ της ιεραποστολής, πρώτος ήρξατο χειρών προσφοράς...

ΥΓ 2. Την Τετάρτη 12/3 ο ως άνω αρχιμανδρίτης δικάζεται λέει κι άκουσον άκουσον για την εγκατάσταση αναμεταδότη για ν' ακούγεται ο Ρ/Σ της εκκλησίας, αυτόν που συχνά ακούμε, ελλείψει του ΤΡΙΤΟΥ. Δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες του ποιός γιατί και πως κίνησε δίωξη, αλλά ακούγεται τόσο γελοίο, τόσον ευτελές έως βλάσφημον.
Εγραφε ο αλήστου ανάμνησης Μ. Σουλιώτης:
...και μη φοβάσαι τους συμπολίτες
μισούν μ' ένα πάθος που μπορεί
να τους καταστήσει αθάνατους...

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 13:08