Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 12:02

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ; (φωτο) | του Τσιομπάνου Γιάννη*

(φωτογραφία τραβηγμένη στις 22/04/2012) (φωτογραφία τραβηγμένη στις 22/04/2012)

Θέλει και ερώτημα; Μα φυσικά η επιχείρηση πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης (ΔΕΠΑΚ).

 Από το 2010, που άρχισα να παρακολουθώ το φαινόμενο, μέχρι και σήμερα, μία υγειονομική βόμβα απειλεί το περιβάλλον και την εικόνα της βιομηχανικής περιοχής της πόλης μας, με την κατάσταση διαρκώς να διογκώνεται. Το πιο θλιβερό απ' όλα είναι πως η δημοτική αυτή επιχείρηση θέλει να εμφανίζεται ως ο επίσημος φορέας πολιτισμού της Κοζάνης.

Είναι βέβαιο πως, αν λειτουργούσε ισότιμα στο υπάρχον περιβάλλον ελεύθερης αγοράς, το υγειονομικό θα είχε επέμβει με πρόστιμο, η "επιχείρηση" αυτή θα είχε κλείσει, τουλάχιστον προσωρινά, και οι υπεύθυνοι προφανώς θα αποτελούσαν παρελθόν. Αλλά αυτά είναι θέματα κάποιας άλλης εποχής που θέλω να πιστεύω πως δεν θα αργήσει να έρθει.

Αυτοδιοίκηση που δεν την ενοχλούν τέτοιες καταστάσεις και δεν ρίχνει το βάρος στα μικρά και καθημερινά, τα οποία δεν χρειάζονται κόστος αλλά αίσθημα ευθύνης, δεν είναι σε θέση να αναλάβει κανένα μεγάλο έργο. Αυτοδιοίκηση που δεν αντιμετωπίζει την καθαριότητα ως πρώτιστο δείγμα πολιτισμού και δεν ενοχλείται από αυτό το σκουπιδαριό που δημιούργησε, απαξιώνοντάς το περιουσιακά και ανακυκλώσιμα, δεν είναι σε θέση να μιλά για τίποτε.

Προτού λοιπόν αρχίσουν οι τελετές βράβευσης για το όποιο "πολιτιστικό" σας στίγμα, φροντίστε τουλάχιστον να καθαρίσετε το χώρο στον Κασλά, πριν να παραδώσετε.

* IOANNIS M. TSIOMPANOS
Holder of degree of the School History and Archaeology
Aristotle University of Thessaloniki

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 12:44