Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 17:57

Σε σχέση με τον τριπλό εκλογικό κονιορτό | Β.Π.Καραγιάννη

«Στες ραδιουργίες μας πρέπει να πάμε πάλι να ξαναπιάσουμε την ανιαρά πολιτική μας πάλη Κ.Π. Καβάφης*

Σε σχέση με τον τριπλό εκλογικό κονιορτό που σιγάθεν σηκώνεται, λεκτέα και τα παρακάτω.

Στη «Θεία Κωμωδία» και το βιβλίο της «Κόλασης» ο Δάντη αναφέρει πως οι αμαρτωλοί, ανάλογα με το αμαρτήμά τους λαμβάνουν θέση σε έναν από τους 9 ομόκεντρους κύκλους δια τα βασανιστικά τους περαιτέρω. Οι κύκλοι και ό,τι περιλαμβάνουν έχουν ως ακολούθως : 1ος αβάπτιστα μωρά κι ειδωλολάτρες, 2ος φιλήδονους, 3ος λαίμαργους, 4ος άπληστους και φιλάργυρους, 5ος μνησίκακους, 6ος αιρετικούς, 7ος οι βίαιους, 8ος απατεώνες σε δέκα παραλλαγές. «Συγκεκριμένα περιγράφονται οι αποπλανητές (τιμωρία τους είναι η μαστίγωση), οι κόλακες (βουτηγμένοι σε ακαθαρσίες), οι σιμωνιακοί (κρεμασμένοι ανάποδα μέσα σε λάκκους και φωτιές στα πόδια), οι μάγοι ή ψευδοπροφήτες (με τα κεφάλια τους τοποθετημένα ανάποδα ώστε να βλέπουν μόνο το πίσω μέρος τους), οι διεφθαρμένοι πολιτικοί (εγκλωβισμένοι σε κοχλάζουσα πίσσα), οι υποκριτές (κουκουλωμένοι με κάπες από μόλυβδο), οι κλέφτες (κυνηγημένοι από φίδια και κατόπιν μεταμορφωμένοι σε φίδια), οι εσκεμμένα κακοί σύμβουλοι (εγκλωβισμένοι σε φλόγες), οι αιρετικοί (που κατασπαράσσονται από δαιμόνια) και οι κιβδηλοποιοί (τιμωρημένοι με αρρώστιες), 9ος οι προδότες». Ολοι τους υφίστανται τα δέοντα από τους εντεταλμένους προς τούτο το διακόνημα, πεπτωκότας αγγέλους, τους διαβόλους θέλω να πω.
Στην «Εκλογική Κωμωδία» της Ελληνικής Ευρωπαϊκής Επαρχίας των Φουσκωτών (ΕΕΕΦ) που επίκειται (είναι οι «...πιο κρίσιμες εκλογές» μας απειλούν, όπως κάθε εκλογή άλλωστε από συστάσεως ελληνικού κράτους, με μόνο διακύβευμα -τι γελοία λέξη εντούτοις- όλων των κομμάτων, το παλαιότατον: «σήκω εσύ να κάτσω εγώ», μας ζητείτε δε να υπερπηδήσουμε στα εκλογικά σκάματα με άλμα εις τριπλούν -την β' Κυριακή ιδίως- τους άλλους, τους αντιπάλους τους), οι κύκλοι τι-μωρίας (μας) είναι μόνον 3.
Στον κεντρικό α' στέκεται ο αρχηγός του συνδυασμού- ο υποψήφιος Δήμαρχος (ισχύει και για Περιφερειάρχας) ας πούμε. δια την οικονομία του λόγου- ο οποίος υπομειδιά κάτω από τα μουστάκια του (συνήθως φέρει τέτοια), διότι όλοι οι παρακάτω του, γι αυτόν εργάζονται. Εχει βέβαια ελαφρύ άγχος αλλά όχι τίποτε σπουδαίο.
Στον β' ο στενός πυρήν των συνεργατών του α΄ που έχουν σχεδόν διασφαλισμένη την επανεκλογή τους με την πείρα που απέκτησαν ασκούμενοι στην τέχνη του επανεκλέγεσθαι, μια τέχνη χωρίς την οποία δεν μπορούν πλέον, ενώ εμείς κάλλιστα μπορούμε χωρίς αυτούς, αλλά εις μάτην...
Στον γ' οι νέοι των συνδυασμών, μαζί με κάποιους γνήσιους κατιώντες απελθόντων γεγηρακότων του πολυχρόνιου συνδυασμού (25 χρόνια + άλλα 5 πάνε αισίως στα 30!), φερέλπιδες νεαροί καλών προθέσεων και ωραίοι στην ρετουσαρισμένη τους φωτοόψη, με πληθώρα μεταπτυχιακών τίτλων πνευματικών (αλλ' όχι κι εκλογικών) με τις κάπως χαζοχαρούμενες δια-δηλώσεις πίστης και λατρείας στους αρχηγούς. Μαζί τους ο στενός, συγγενικός κύκλος που τρέχει (και τους συντρέχει ασθμαίνοντας) να προβάλει το παιδί τους (και καλά κάνει) γιατί συμμετοχή σε τέτοιες καταστάσεις αφήνει ίχνη (όπως οι καπνοί που αφήνουν τα αεροπλάνα στην ατμόσφαιρα με τους οποίους, σύμφωνα με το κόμμα των γενναίων ανελονεοελλήνων, ψεκαζόμεθα δίκαιοι κι άδικοι) για μια προοπτική εργασίας στο εγγύς δημοτικό κομματικό μέλλον. Μία η δύο θέσεις το πολύ τους αφήνουν οι αμέσως προηγούμενοί τους από τον κύκλο β', άπληστοι του διοικείν κι απολαμβάνειν κανονικά, προς θλίψην απέραντη στο μετά τις εκλογές αναστοχασμό τους, μεγάλην δε χαρά και σαρδόνιον ικανοποίησιν περιποιούν εις τον προκαθήμενον του α΄ κύκλου, δαμαρχοάνακτα εκ νέου (ανεξαρτήτως παρουσίας μύστακος ή όχι) κι άναρχον δηλ. χωρίς αρχές, Κύριόν τους και Θεόν τους για να θυμηθούμε την κατάληξιν των τροπαρίων του εσπερινού του αγίου Θωμά του Δίδυμου αλλά πρωτίστως Δύσπιστου, όπως οφείλουμε και να είμαστε και να ακούμε τα όποια υποψήφια κύμβαλα και «με αυτί κουφού». (Σαίξπηρ)

*Από τα «Κρυμμένα» του

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 18:15