Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014 11:10

ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΑΠΟ ΠΡΟΒΑΤΟ! | της Χρύσας Μίχου

Όταν οι εκλογές γίνονται υπόθεση 'γνωστών' τότε οι αλλαγές που τόσο προσδοκούμε θα παραμείνουν προσδοκίες. Τι είναι αυτό που έλλειπε ανέκαθεν από τη χώρα μας;

Η ιδεολογία. Ψηφίζεις γιατί ψηφίζεις και δεν ξέρεις γιατί ψηφίζεις αυτόν που ψηφίζεις. Ή μήπως ξέρεις; Επειδή τα λέει ωραία; Επειδή έχει σπουδάσει και είναι στο μεταπτυχιακό ή στο διδακτορικό; Επειδή είναι ξάδερφος της αδερφής της θείας σου; Κι όλ' αυτά κάποτε θα σου τα δικαιολογούσα.. Μήπως εγώ διέφερα; Όμως τώρα ίσως ήρθε η ώρα το κοπάδι να αραιώσει. Τώρα χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ υπευθυνότητα και συνείδηση.
Όλα αυτά ακούγονται λίγο ρομαντικά και θεωρητικά. Και σίγουρα κάπου κάποτε τα έχεις σκεφτεί κι εσύ! Όμως πες μου αλήθεια..Φέτος θα κάνεις την επανάστασή σου; Γιατί ειδικά αυτή τη φορά πιο πολύ από κάθε άλλη θα έχεις ένα πλήθος γνωστών και συγγενών που περιμένουν την ψήφο σου! Αυτή είναι η νοοτροπία μας! Τόσο καιρό έχουμε χιλιοπεί για αλλαγές που πρέπει να γίνουν ένθεν, από την ίδια τη ρίζα του πράγματος. Κάποτε ήταν οι πελατειακές σχέσεις. Τώρα δεν ξέρω καν πώς να χαρακτηρίσω την κατάσταση. Τη στιγμή της κάλπης, λοιπόν, όλα αυτά που έχουμε σκεφτεί τόσο καιρό περί αλλαγών και συνειδήσεως ίσως να μείνουν μόνο λόγια και η ελληνική νοοτροπία μας θα είναι εκεί να μας θυμίζει ποιοι είμαστε. Αποτέλεσμα; Θα βρεθούμε πάλι στα ίδια, στα γνωστά μας, στα τόσο συνηθισμένα παλιά μας. Ή για την ακρίβεια θα παραμείνουμε εκεί!
Και μήπως να ρίχναμε μια πιο βαθειά ματιά στο φαινόμενο 'μια οικογένεια- ένας τουλάχιστον υποψήφιος'; Με τα ποσοστά ανεργίας να έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία είναι λογικό κάποιος να βρει στις εκλογές μια ευκαιρία για να δώσει ένα ενδιαφέρον στην καθημερινότητά του. Σαν ένα μικρό ευχάριστο διάλειμμα στην ανέλπιστη επίπεδη καθημερινότητά του. Κι όλοι αυτοί που είναι υποψήφιοι γνωρίζουν που είναι και γιατί; Η θεία σου η Μαίρη μέχρι χθες σου είχε μιλήσει για πολιτική; Και αυτό παρέβλεψέ το! Κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα! Αλλά τώρα που είναι υποψήφια γνωρίζει άραγε τις συνέπειες που θα έχει για τη χώρα όλη αν βγει ο συνδυασμός στον οποίο είναι; Ή μήπως είναι πιο 'ρομαντική' κι από μένα πιστεύοντας ότι θα κάνει αυτήν κάτι καλό για τον τόπο της; Το καλό δε θα έρθει μόνο από τον δικό μας τόπο! Το καλό για να έρθει θα πρέπει να είναι συνολικό και πανελλαδικό.
Η λύση αυτή τη φορά είναι μονόδρομος. Η νοοτροπία του ψηφίζω τον φίλο, συγγενή μου, γνωστό μου' πρέπει να μείνει στο παρελθόν αν θέλουμε να έχουμε μέλλον! Η επιλογή νέων ανθρώπων δεν έχει γίνει για τις ιδέες τους. Η επιλογή αυτή έχει γίνει ώστε να γίνουν τα κόμματα δελεαστικά και χτυπάνε μ' αυτόν τον τρόπο στη νοοτροπία του Έλληνα, πως ό, τι και να γίνεται η υποχρέωση θα είναι πάντα υπεράνω κάθε άλλης ανάγκης. Υποχρέωσή μας, όμως, ειδικά εμάς των νεοτέρων είναι να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στα ύπουλα παιχνίδια 'κάποιων'. Να φανούμε αν θέλεις πιο έξυπνοι από όσο νομίζουν πως είμαστε. Δεν είναι εποχή για παιχνίδια και γνωριμίες η δική μας εποχή! Είναι εποχή που κρίνεται το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών. Η Ελλάδα μέρα με τη μέρα ξεπουλιέται και θα μείνουμε στο τέλος με τους τουρίστες να χαίρονται τον ήλιο μας που θα έχουμε ήδη πουλήσει. Τα λόγια τα μεγάλα τα ελπιδοφόρα είναι όμορφα και θα ήθελα κι εγώ να τα πω. Όμως, απλά δημιουργούν τεχνητές οάσεις, οι οποίες μετά τις εκλογές θα εκλείψουν..γιατί πόσο να αντέξει στην έρημο μία τεχνητή όαση; Το παιχνίδι με το ΔΝΤ είναι δοκιμασμένο και πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν είμαστε εμείς οι πρώτοι τυχεροί που γίναμε έρμαιο των σχεδίων του. Κι αν όλα αυτά σου ακούγονται κάπως τελεσίδικα και υπερβολικά ανέτρεξε στην ιστορία του ΔΝΤ και στις χώρες που έχει 'βοηθήσει' και μπορείς να δεις την κατάληξη! Εμείς θα είμαστε τάχα η εξαίρεση;
Σήμερα ο ήλιος χαμογελάει στη χώρα μας... κι όλα φαίνονται όμορφα κι αστραφτερά κάτω από το φως του.. Τελευταία ακούς για ανάπτυξη. Τόσο που έχεις αρχίσει να τη βλέπεις κι εσύ γύρο σου. Είναι οι τεχνητές οάσεις που λέγαμε. Είναι και ο ήλιος που σε όλα δίνει όμορφα χρώματα. Όμως μην εφησυχάζεις έτσι απλά. Μη μένεις βολεμένος σε μία κατάσταση σταθερά ανεπαρκή για όλους μας. Εκτός από τον διπλανό σου υποψήφιο, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στον διπλανό σου άνεργο που περνάει την ώρα του και ξεχνιέται στα προγράμματά του δήμου. Θα σου πρότεινα να δεις τη διπλανή σου που φοβάται να γίνει μητέρα σε μία χώρα με τόσο χρώμα και συνάμα τόσο στερημένη πια από μέλλον για τα παιδιά της. Θα σου πρότεινα να δεις το γείτονα που τα παιδιά του σπουδάζουν χωρίς όνειρα στα μάτια.. έχοντας χάσει την ανεμελιά και τη γεμάτη ελπίδες και όνειρα ψυχή τους που μέχρι πριν λίγα χρόνια διέκρινε κάθε νέο άνθρωπο. Οι φίλοι μας οι πολιτικοί στα πλαίσια του 'τσίρκου' της πολιτικής σκηνής μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα καλό κι ευχάριστο, ξεχνώντας ότι ως έλλογοι άνθρωποι βλέπουμε τα ολοφάνερα περισσότερα άσχημα της κατάστασης.. ή καλύτερα τα ολοφάνερα ίδια άσχημα αποτελέσματα στα οποία θα μας αφήσει κολλημένους το πρόγραμμά τους.
Τελειώνοντας αυτές τις λίγες σκέψεις και παρατηρήσεις μου στο επίκαιρο 'γίγνεσθαι' θα ήθελα να τονίσω πως η αποχή είναι ακόμη χειρότερη και από την ελληνική νοοτροπία. Είναι γνωστό πως η απογοήτευση μπορεί να οδηγήσει εκεί, όμως κάτι τέτοιο αποτελεί κυρίως αδιαφορία απέναντι στη δική σου ζωή και των παιδιών της Ελλάδας. Ο δρόμος για κάτι καλύτερο δεν ήταν ποτέ εύκολος. Ειδικά σε μια εποχή που όλα έχουν διαλυθεί απαιτείται σκέψη και σύγκρουση σε κάποιες περιπτώσεις με ό,τι πίστευες μέχρι σήμερα, με τον ίδιο σου τον εαυτό. Αντί, όμως αυτή φορά να ψηφίσεις κάποιον επειδή τον γνωρίζεις, ίσως να ήταν πιο χρήσιμο να ψηφίσεις χωρίς να βλέπεις ποιο πρόσωπο έχει αλλά για ποιο πρόσωπο αγωνίζεται- όχι μόνο γι' αυτόν τον τόπο αλλά για όλη την Ελλάδα. Αυτή τη φορά ψήφισε ιδεολογία και ιδέες και όχι καθ' υποχρέωση.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014 11:14