Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 17 Μαϊος 2014 16:58

Η Φανή Φτάκα γράφει 10 +1 λόγους για να στηρίξει κάποιος την Δημοτική Κίνηση “Κοζάνη, τόπος να ζεις”

1. Η Δημοτική Κίνηση δεν είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα. Συγκροτήθηκε σαν κίνημα βάσης με ανοιχτές διαδικασίες από πολίτες διαφορετικών

πολιτικών καταβολών. Αποφασίζει αυτόνομα και δημοκρατικά, εκλέγει τον επικεφαλής με απολυτή διαφάνεια και αυτοσυντηρείται από τις συνδρομές της.
Ό,τι κάνει το πράττει με ανοιχτές τις πόρτες
2. Τα περισσότερα μέλη της έχουν βαθιές ρίζες στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Έρχονται από μακριά. Είναι ενεργοί πολίτες στρατευμένοι στη διεκδίκηση και προάσπιση των δημόσιων αγαθών, της δημοκρατίας του περιβάλλοντος, των εργασιών δικαιωμάτων.
3. Δεν έχει καμιά σχέση με όσους κυβέρνησαν και κατέστρεψαν τον τόπο, με τις κάστες και τα πολιτικά τζάκια, με τις συντεχνίες, το λαϊκισμό.
4. Έχει βασικό της πυλώνα τον εθελοντισμό και τον ακτιβισμό (ευπρεπισμοί - καθαρισμοί δημόσιων χώρων), ενώ παρέχει μόνιμη στήριξη σε ευπαθείς ομάδες & θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως το κοινωνικό ιατρείο & παντοπωλείο, η «Άρσις» κ.α).
5. Στο εσωτερικό της έχει καθιερώσει την επιμόρφωση και διαβούλευση επί παντός επιστητού (παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις για κρίση, αυτοδιοίκηση κ.α)
6. Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της οργάνωσε πάνω από 100 εκδηλώσεις, events, διαμαρτυρίες. Αναφέρουμε επιγραμματικά τις ημερίδες για το νερό, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την κοινωνική οικονομία και τους συνεταιρισμούς και τις ΑΠΕ, την πυρηνική ενέργεια, την οικονομική κρίση, την δημοκρατία και τον ρόλο των ΜΜΕ
7. Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν αρκέστηκε σε στείρα κριτική όπως οι άλλοι. Κατέθεσε τις περισσότερες Ερωτήσεις ελέγχου και υπέβαλε αναλυτικές και κοστολογημένες προτάσεις για πολλούς τομείς.
• Είναι η μόνη παράταξη που έθεσε επιτακτικά τη σχεδίαση της μεταλιγνιτικής περιόδου και πρότεινε συγκεκριμένο σχέδιο δημιουργίας 1500 θέσεων εργασίας στο δήμο Κοζάνης στον τομέα κατασκευής εξοπλισμού ΑΠΕ, μετά από διεθνή διαγωνισμό και με πενταμερή χρηματοδότηση (επιβολή φόρου στερεών καυσίμων στη ΔΕΗ, επιστροφή μέρους του εξωτ. κόστους λιγνιτη κλπ).
• Επίσης υποστήριξε ότι μπορούν να δημιουργηθούν άλλες 1000 θέσεις εργασίας στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, κατασκευή δικτύων (σιδηρόδρομος, φυσικό αέριο), διαχείριση φυσικών πόρων, παραλίμνιο τουρισμό, κοινωνική οικονομία κλπ.
• Παράλληλα αποκάλυψε και κατήγγειλε την οικονομική κακοδιαχείριση και τις χρόνιες παθογένειες της Δημοτικής Αρχής (πελατειακές σχέσεις, μη εισπραχθέντα ενοίκια, ανοχή σε καταλήψεις δημόσιου χώρου).
8. Ανέδειξε τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης. με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων (Θερινή Πολυφωνία, Καλλικρατική γαστρονομική κουζίνα, Χριστουγεννιάτικες και Αποκριάτικες γιορτές ) Στις δράσεις αυτές επιδίωξε πάντα τη συνεργασία με συλλόγους, φορείς, χορωδίες, σχολεία
9. Έχει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα διαφορετικό αύριο. Μετά από 5μηνη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες κατέθεσε τα πορίσματα και τις επεξεργασμένες προτάσεις της στο 16σελιδο πρόγραμμα της
10. Διακρίθηκε για το πολιτικό της ήθος σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, προτάσσοντας το εμείς και όχι το εγώ.
11. Διαθέτει πολλούς νέους και άφθαρτους υποψηφίους με πολλές καινοτόμες ιδέες. Το ψηφοδέλτιο της είναι πολυσυλλεκτικό και πολυφωνικό.

Η απλή λογική λέει:
Υποστηρίξτε τη Δημοτική κίνηση «Κοζάνη τόπος να ζεις»

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Μαϊος 2014 17:01