Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Μαϊος 2014 16:34

Θέλει αρετή, τόλμη και γνώση η δημοκρατία κ. Καρυπίδη! | του Γιάννη Δίκα*

Είναι αλήθεια πως λόγω της συμμετοχής μου στον προεκλογικό αγώνα των περιφερειακών εκλογών ως υποψήφιος του συνδυασμού του Γιώργου Δακή,

δεν μπόρεσα μέχρι το βράδυ της Κυριακής να διαβάσω και να δω πολλά πράγματα για τα όσα έλεγαν ή έκαναν οι άλλοι συνδυασμοί.
Από χθες, όμως, και μέχρι σήμερα, είδα, διάβασα και άκουσα, κάποια που αφορούν το δεύτερο μονομάχο της ερχόμενης Κυριακής τον κ. Θόδωρο Καρυπίδη και μου δημιουργήθηκαν μια σειρά ερωτήματα και απορίες που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.
Αφήνω στην άκρη την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ εναντίον του για το δάνειο του τηλεοπτικού σταθμού της συζύγου του, καθώς ήταν ξεκάθαρο πως δεν στόχευε τον ίδιο αλλά το ΣΥΡΙΖΑ. Εντελώς άγαρμπη και αστεία προσπάθεια που δεν ξέρω αν είχε κάποιο αποτέλεσμα (σ.σ. πάντως ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης στη δήλωσή του τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, είπε καθαρά πως πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησαν την 1η Κυριακή τον κ. Καρυπίδη).
Και πάω στην ουσία. Ποιος είδε τα δύο βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δοσμένα από το συνδυασμό του κ. Καρυπίδη, απ' τις ομιλίες σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα και δεν προβληματίστηκε?
Στη μεν Κοζάνη κατέλυσε το θεσμό της δικαιοσύνης λέγοντας πως «δεν πιστεύω στη δικαιοσύνη», στη δε Πτολεμαΐδα και άλλους θεσμούς αλλά και τη λογική. Αφού ξεκίνησε παραχωρώντας το κτίριο της Περιφέρειας στο Δήμο (σ.σ. πως, που, γιατί? Μπορεί ένας να αποφασίζει στις δημοκρατίες χωρίς να υπάρχει πρώτα απόφαση του συλλογικού οργάνου, όπως είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο?), έπειτα κατέλυσε το κράτος των Αθηνών, αλλά και το κράτος της Κοζάνης!!!
Για να 'μαι ειλικρινής, το κράτος των Αθηνών το ήξερα, αυτό της Κοζάνης, τώρα το άκουσα, τουλάχιστον από υποψήφιο Περιφερειάρχη. Και αναρωτιέμαι. Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα σήμερα? Να περνούν διχαστικά μηνύματα σε κοινωνίες που χρόνια ζουν δίπλα, δίπλα και που έχουν καταλάβει πολύ καλά πως ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά διχασμένοι θα μένουμε συνέχεια στάσιμοι?
Μήπως αυτό τελικά θέλει ο κ. Καρυπίδης? Γιατί όποιος σπέρνει διχασμό, θερίζει θύελλες και οι θύελλες έχουν απώλειες και μας γυρνάνε πίσω.
Δεν πιστεύω πως θέλει αυτό. Ο ίδιος μιλάει και ορκίζεται στη δημοκρατία. Στο διάλογο. Οι συνεργάτες του μάλιστα λένε πως το γεγονός ότι στηρίζεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ που πρόσκειται στο Γιώργο Παπανδρέου, είναι απόδειξη της δημοκρατικότητας του συνδυασμού.
Σοβαρά? Μα η δημοκρατία για να προχωρήσει πρέπει να έχει κάποια κοινή βάση για όσους συμμετέχουν σ' αυτή. Και τι κοινό έχουν όλοι οι παραπάνω? Τα μνημόνια μήπως? Μα οι ΑΝ.ΕΛ. θέλουν να τα σχίσουν, αλλά αυτό προφανώς δεν θα αρέσει στους Πασόκους του Γιώργου Παπανδρέου που τα έφερε και τα υπέγραψε. Μπορεί όμως το πράγμα να ισορροπήσει τελικά χάρη στο ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος τη μια μέρα θα είναι αντιμνημονιακός, όσο δεν ασκεί εξουσία, και την άλλη όταν αποκτά καρέκλα θα είναι μνημονιακός. Απλά πράγματα και κυρίως δημοκρατικά.
Όπως δημοκρατικό είναι όσοι υποστηρίζουν με πάθος τον πρώην Πρωθυπουργό, να συνεργάζονται με όσους θέλουν να τον στείλουν φυλακή! Η δημοκρατία στην πράξη...
Όπως δημοκρατική είναι και όλη η μέχρι τώρα πορεία του ίδιου του κ. Καρυπίδη. Αφού επί δύο, τουλάχιστον, χρόνια με καθημερινούς τηλεοπτικούς μονολόγους ασκεί κριτική κατά πάντων, για τα πάντα, εν απουσία τους βέβαια, έκανε το ίδιο και κατά την προεκλογική περίοδο.
Το βράδυ της Πέμπτης, πριν τις εκλογές, απέφυγε να πάει στο TOP Channel για να συνομιλήσει με τους άλλους υποψηφίους Περιφερειάρχες, απαξιώνοντας όχι αυτούς, αλλά τους πολίτες που ήθελαν να ακούσουν.
Να θυμίσω πως το συγκεκριμένο κανάλι δεν ήταν το μόνο που απαξίωσε, αλλά είχε προηγηθεί και ένα ενημερωτικό site της Κοζάνης, το kozan.gr, με το οποίο ...δυσαρεστήθηκε γιατί «τόλμησε» να δημοσιεύσει κάποιες πληροφορίες που είχε, οι οποίες στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν (το ίδιο το site το είχε γράψει).
Έτσι είναι όμως η δημοκρατία κ. Καρυπίδη? Μονόλογοι και συνεντεύξεις στο δικό μας, προστατευμένο, περιβάλλον?
Δεν το νομίζω... Η δημοκρατία θέλει αρετή και τόλμη, θέλει γνώση και να μπορείς να ακούς εκτός απ' τη φωνή σου και τις φωνές των άλλων.
Θα μπορούσα να γράψω και άλλα για το δεύτερο μονομάχο της ερχόμενης Κυριακής, αλλά σταματώ εδώ.
Θα κλείσω λέγοντας πως τελικά είμαι χαρούμενος που με συμπεριέλαβε στο συνδυασμό του ο Γιώργος Δακής, όχι μόνο γιατί είναι ένας πραγματικός δημοκράτης, αλλά αυτός που ενώνει. Ότι δηλαδή έχουμε ανάγκη σήμερα για να βγει και η περιφέρειά μας απ' την περιπέτεια στην οποία βρέθηκε λόγω της κρίσης. Ότι έχουμε ανάγκη για να πάμε στο μέλλον όλοι μαζί, με τις ίδιες ευκαιρίες.

Ο Γιάννης Δίκας είναι  Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Κοζάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Μαϊος 2014 16:53