Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 12:33

ΕΡΝΤΟΓΑΝ & ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ | του Μιχάλη Ραμπίδη

Ένας απρόβλεπτος ηγέτης μετά από 12 χρόνια εμπιστοσύνης των τούρκων πολιτών, ο Ταγίπ Ερντογάν, καλείται να συνεχίσει την θαρραλέα και

σύνθετη πολιτική του ενισχυμένος (52%) από τις προεδρικές εκλογές στις 10-8-14. 0 Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτηρίζει τον Ταγίπ Ερντογάν ''αστάθμητο παράγοντα, χωρίς καμία πρόβλεψη για τις μετεκλογικές του ενέργειες''.
Ο τούρκος πρωθυπουργός εναντιώθηκε σε βασικές επιλογές της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ όπως Ιράκ, Αίγυπτο κλπ πολέμησε το αμερικανόφιλο βαθύ κράτος, βοήθησε και θα το επαναλάβει να σπάσουν τούρκοι ακτιβιστές το εμπάργκο των Ισραηλινών στον αποκλεισμό των Παλαιστινίων της Δυτ. Όχθης. Προχώρησε σε συμφωνίες για την ενέργεια με την Ρωσία, απέτρεψε (ως τώρα) την δημιουργία Κουρδικού κράτους και κρατά υπό ομηρία την Κύπρο με στόχο πάντα τον στρατηγικό έλεγχο και την ενέργεια, χωρίς καμιά διάθεση υποχώρησης σε οτιδήποτε λιγότερο από το σχέδιο Ανάν. Στρέφει αδιάφορα την πλάτη του στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ που δεν ελκύει πλέον με τη σημερινή της μορφή!
Τον Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή (2004-2009) αντίστοιχα τον αποκαλούσαν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ αμίλητο ΄΄Βούδα'' κρυψίνου και επίσης απρόβλεπτο. Οι προγονολάγνοι υπερόπτες νεοέλληνες, σε αντίθεση με τους τούρκους, έκριναν στις εκλογές του 2009 διαφορετικά τον δικό τους ''Βούδα'' ωθούμενοι από κατάλοιπα ραγιαδισμού (ραγιάς στα οθωμανικά σημαίνει ποίμνιο) και καθοδηγούμενοι από τους μόνιμους ''νταβατζήδες'' της πολιτικής σκηνής.
Βασικός υποστηρικτής ο Κώστας Καραμανλής του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου εναντίον του σχεδίου Ανάν, απέτρεψε με απειλή ΒΕΤΟ την είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ σχεδίασε την ενεργειακή αναβάθμιση της Ελλάδας αγωγοί Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη & South Stream (έξω από τα συμφέροντα των ΗΠΑ-ομολογία αρμόδιου Υπ. Ματ Μπράιζα), χωρίς να είναι αντίθετος με τον ΝΑΜΠΟΥΚΟ. Άνοιξε την πύλη της Ευρώπης στην Κίνα μέσω του Λιμένος Πειραιά και ξεκινώντας για την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ συμφώνησε με τον πρωθυπουργό Μπερίσα , συμφωνία που ανέτρεψε το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας με παρέμβαση της Τουρκίας και προσφυγή των Αλβανών <<σοσιαλιστών>>.
Μεγάλα σκάνδαλα συντάραξαν την Τουρκία προεκλογικά, για Υπουργούς της κυβέρνησης Ερντογάν αλλά και για το ίδιο το οικογενειακό του περιβάλλον. Μάλιστα ο γιός του κατηγορήθηκε επιπλέον ότι προμήθευε με καύσιμα στο Ισραήλ τα F-16 και τα ραντάρ της Τουρκίας που δίνουν μέσω ΝΑΤΟ εικόνα στο Τελ Αβίβ.
Μέγιστη σκανδαλολογία και στην προεκλογική Ελλάδα του 2009 με δομημένα ομόλογα, Βατοπέδια και έναν ΓΑΠ με ΝΑΙ σε ΟΛΑ δίπλα σε κάθε απεργό, φωνάζοντας δυνατά: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
Με επιστολή του Τούρκου πρέσβη στις ΗΠΑ Kilis προς το Αμερικανό-Εβραϊκό Συμβούλιο (AJC) ο Ερντογάν στις κατηγορίες εναντίον του για ''επικίνδυνη ρητορική'' και ''υποκίνηση βιαιοτήτων εναντίον του εβραϊκού λαού'' και την απειλή της οργάνωσης για επιστροφή του βραβείου ανδρείας, που του απένειμαν το 2004 για τον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας απαντά: <<Ευχαρίστως θα σας επιστρέψω το βραβείο, μια και δεν πρόκειται να κάνω τα στραβά μάτια στις πολιτικές κατοχής, αποκλεισμού και καταστροφής της Ισραηλινής κυβέρνησης κατά των Παλαιστινίων της Δυτ. Όχθης, με αδιάκριτες δολοφονίες 2000 αθώων πολιτών (452 παιδιά). Ο βομβαρδισμός νοσοκομείων-σχολείων του ΟΗΕ στη Γάζα αποτελούν σοβαρή παραβίαση όχι μόνον του διεθνούς δικαίου, αλλά και των ανθρωπίνων αξιών και κάλεσε την οργάνωση (AJC) να καταδικάσει δημόσια τις πολιτικές της Ισραηλινής κυβέρνησης>>.
Και για να μην ξεχνάμε, σε παρόμοιο αίτημα του Αμερικανό-Εβραϊκού Συμβουλίου προς τον Αλέξη Τσίπρα να άρει τη στήριξή του στον μετέπειτα εκλεγμένο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ !
Η σύγκρουση με τα συμφέροντα του Κώστα Καραμανλή με το νόμο για τον βασικό μέτοχο, η αποκάλυψη των τηλεφωνικών υποκλοπών του ιδίου και πολλών αξιωματούχων της κυβέρνησής του (αποκαλύψεις Κορωνιά-Θάνατος Τσαλίκη) έστρεφαν ευθέως τις υποψίες σε συγκεκριμένη πλευρά. Παρά την μεσολάβηση του άμεσου ταξιδιού του (Άνοιξη 2005) στις ΗΠΑ ο Καραμανλής έδωσε εντολή στον Υπ. Δικαιοσύνης Παπαληγούρα να παραπέμψει το θέμα των υποκλοπών στην Ελληνική δικαιοσύνη. Με 151 βουλευτές από το 2007 και 5,5 χρόνια συνολικής διακυβέρνησης ο Καραμανλής έκανε πράξη την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, ακολουθώντας εθνική πολιτική και όχι φίλο-Ρωσική ή φίλο-Κινέζικη. Εισέπραξε ολική επίθεση από τα συμφέροντα, είδε 25 εστίες φωτιάς το ίδιο βράδυ να κατακαίνε ανθρώπους και δάση στην Πελοπόννησο και 170 μέτωπα φωτιάς σε ένα 24ωρο (ασύμμετρη απειλή), υπέστη τα Δεκεμβριανά 2008. Απειλήθηκε η ζωή του και η οικογένειά του. Προσέφυγε στο λαό.
Ερντογάν και Καραμανλής πέρασαν πολλές φορές τις κόκκινες γραμμές των ΗΠΑ. Οι Τούρκοι επιβράβευσαν τον ηγέτη τους γι' αυτή την πολιτική του, οι Έλληνες τον αποδοκίμασαν, θέλω να πιστεύω προσωρινά .....

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 12:37