Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 18:11

Προσκλήσεις...| Του Β.Π. Καραγιάννη

Ενδεκα και κάτι χρόνια πάνε από τη «φυγή» μου (και λοιπόν;) από το Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης,

τότε που είχαμε ιδρύσει μια οιονεί αυτοκρατορία βιβλίων με πρωτεύουσα την Κοζάνη «Πόλη του βιβλίου» (κατά πλάσμα φαντασίας) την οποία φυσικά διέλυσαν οι επίγονοι. Χρησιμοποιώ όρους του Μ. Αλεξάνδρου διότι κάποτε ήμουν μέλος της ομώνυμης ποδοσφαιρικής ομάδος του χωριού Λευκοπηγής, σε γωνία σπιτιού της οποίας, ως γνωστόν, είχε σταματήσει ο Μ. Αλέξανδρος στο δρόμο του για την Αιανή, ένθα εφύτευσε και τον ευρωστότερο ήδη πλάτανο των Βαλκανίων. Αυτά ταύτα είναι ενταγμένα στην εθνική αρχαιολογική μας λογική κι αισθητική στην Αναζήτηση της Αμφιπόλεως.
Τώρα μετά χαρά δηλώνω πως μόλις έλαβον πρόσκληση με την ιδιότητα του διευθυντού του άλλοτε ΙΝΒΑ, μεγαλοπρεπή σαν προσκλητήριο γάμου με την οποία καλούμαι να παραστώ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.λπ. που θα γίνει εκδήλωση προς τιμήν της Ελένης Γλυκατζή Αρβελέρ την 1ην Οκτωβρίου. Πλην όμως την ίδια περίπου ώρα την αυτή ημέρα καλούμαι στο Ιδρυμα Ωνάση για να τιμήσω (λέει) με την παρουσία μου την τελετή απονομής των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2013 κ. λπ. από το Υπουργείου Πολιτισμού, όπου και θα λάβωμεν (ανάργυρον) δίπλωμα αντίστοιχο των διπλωμάτων που ελάμβανον οι στρατηγοί του '21 υπό της Ελληνικής Πατρίδος.
Είδες μεγαλεία ο χωρικός, μέχρι και την εκπεσούσα ιδιότητά μου, θυμήθηκαν.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 18:14