Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 13:44

Το τραίνο, του τραίνου…..που πάει το Τρένο| του πρώην δημάρχου Κοζάνης Ι.Παγούνη

Να, λοιπόν που σε ΕΥΡΕΙΑ σύσκεψη "οι ατίθασοι" μιλούν για ΝΕΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΑ ΚΟΙΛΑ

 Να, λοιπόν που το Ελληνικό "τσιφτετέλικο" της δημιουργικής φαντασίας ξαναχτυπά. Ένα "τσιφτετέλικο" ακατανόητο για κάθε νοήμονα άνθρωπο και για κάθε πολιτισμένο κράτος.

Τίμια και ειλικρινά ρωτώ την ευρεία σύσκεψη: Όλοι εσείς που λάβατε μέρος στην Ευρεία σύσκεψη, πέστε μας, σε πιά πόλη της Ευρώπης μικρή ή μεγάλη ο Σιδηροδρομικός Σταθμός δεν είναι στο κέντρο – κέντρο.
Τίμια και ειλικρινά ξαναρωτώ την ευρεία σύσκεψη: Είναι το τραίνο το βασικό μέσο μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων σ' όλο τον πολιτισμένο κόσμο; Ναι ή Όχι.
Τίμια και ειλικρινά ξανά-ξαναρωτώ την ευρεία σύσκεψη: Είναι το τραίνο ένας πράσινος οικολογικός τρόπος ταξιδιού και μεταφοράς; Ναι ή Όχι.
Χρόνια τώρα τα λεωφορεία της ΔΕΗ (εν είδη Κουκουρίκου) πηγαινοέρχονται ασταμάτητα μεταφέροντας το εργατικό δυναμικό της. Εκατομμύρια ώρες ασταμάτητης μόλυνσης και τεράστιου κόστους.
Μήπως μία αμαξοστοιχία με τρία μόνο δρομολόγια θα έλυνε το τεράστιο οικολογικό πρόβλημα και την ασφαλή μεταφορά του προσωπικού της ΔΕΗ με το μικρότερο φυσικά κόστος; Ναι ή Όχι. Ας απαντήσει η σύσκεψη.
Χιλιάδες φορτηγά κάθε χρόνο μεταφέρουν τέφρα από την περιοχή της Πτολεμαΐδας στο Βόλο.
Μήπως, (ρωτώ γιατί είμαι επίμονος) το τραίνο θα είχε αποσβέσει χίλιες φορές την σιδηροδρομική γραμμή "αν γινόταν κάποτε."; Πρέπει να απαντήσει η σύσκεψη.
Γνωρίζω ότι ταράζω ελαφρώς θολά νερά.
Γνωρίζω ότι τα περιθώρια αντοχής της κάθε ευρείας σύσκεψης καταλήγουν σε εξαντλημένα νοήματα του λέγω για να λέγω. Δηλαδή – Πάει και σήμερα. Ξανά δηλαδή, Πάρετε τον Σταθμό που είναι σχεδόν στο κέντρο της πόλης της Κοζάνης και έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια και ξαναδώστε εκατομμύρια να ξαναφτιάξτε άλλο σταθμό (5) πέντε χιλιόμετρα μακριά από την πόλη γιατί δεν αντέχουμε τα πολλά τραίνα που κυκλοφορούν εντός της πόλης.
Γνωρίζω ότι πέταξαν στον αέρα κάπου στα 400 δισεκατομμύρια Ευρώ και (εμείς εσείς ή οι άλλοι) σήμερα κάνουμε πρωτοσέλιδο αν ο Σταθμός του τραίνου θα μεταφερθεί στα Κοίλα. Φυσικά από το περίσσευμα όπως αντιλαμβάνομαι του Ελληνικού λαού ή από τα υπόλοιπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως τις πλατείες (Δηλαδή, ράβε, ξήλωνε και δλειά να μη σου λείπει)
Γνωρίζω ότι όλοι οι σταθμοί τραίνων στα πολιτισμένα και απολίτιστα κράτη είναι στα κέντρα των πόλεων. Εδώ αν πρέπει να πρωτοτυπήσουμε, να πρωτοτυπήσουμε αλλά ας μας εξηγήσουν τουλάχιστον τα ελάχιστα για να γνωρίζουμε και εμείς οι απλοί πολίτες, τι μέλλει γενέσθαι.
Γνωρίζω επίσης ότι η μεταφορά με τον σιδηρόδρομο είναι η πιο φθηνή και η πλέον οικολογική.
Αρθρώνω πολιτική πρόταση σε κάθε προσγειωμένο άνθρωπο που συμμετέχει σε ευρείς συσκέψεις.
1. Να λειτουργήσει άμεσα ο Σταθμός της Πόλης μας. Αν μπορεί και εάν υπάρχει τρόπος.
2. Να μελετηθεί σήμερα η επέκταση των σιδηροδρομικών γραμμών προς την Ήπειρο και την Θεσσαλία αν θέλουμε φτηνές και οικολογικές μεταφορές.
Στις συσκέψεις "ευρείες ή στενές" θέστε τα θεμέλια για τα επόμενα τριάντα χρόνια. Θέστε και ιεραρχήστε ουσιαστικά προγράμματα ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο.
Και αφήστε στην άκρη το ψευδοπρόβλημα «στα Κοίλα ο Σιδηροδρομικός Σταθμός»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 13:51