Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 20:58

Έχουν κουράσει τα παφίτικα καπρίτσια | του Ανδρέα Μασούρα*

Βγάλτε τα κομματικά προσωπεία Του Ανδρέα Ν. Μασούρα* Ωραία.

Ας παραλείψουμε το βασικό ερώτημα «γιατί τόσο καιρό δεν μιλούσαν;». Βασικό αλλά ας το θυσιάσουμε αν είναι να μάθουμε αλήθειες. Αλήθειες, που απ' ότι φαίνεται χρονολογούνται... τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω. Η υπόθεση Βέργα είναι μια κλασσική υπόθεση κατάχρησης εξουσίας από δημόσιο αξιωματούχο η οποία – ως ντόμινο –αποκαλύπτει αλυσιδωτά το φαγοπότι της πάφιας «πολιτικής» ελίτ. Δεν καταλαβαίνω όμως την έκπληξη πολλών. Ποιος ακριβώς δεν γνώριζε; Υπάρχει κάποιος δημοτικός σύμβουλος που δεν γνώριζε; Υπάρχουν και σύμβουλοι που υπηρετούσαν από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.Ή μήπως τα πάντα θυσιάζονταν στον βωμό της κομματικής αλληλοκάλυψης; (ρωτώ εγώ ο αφελής).
Ναι, μας έχουν κουράσει τα καπρίτσια σας και τα κομματικά σας παιχνίδια. Αντί να ασχοληθείτε με την κάθαρση και να σκεφτείτε πως θα εφαρμόσετε μηχανισμούς διαφάνειας στον Δήμο, το μόνο που σας νοιάζει είναι το παρασκήνιο (δια μέσου Λευκωσίας) για τον διάδοχο. Και μάλιστα ποιοί; Εσείς κύριοι, που γνωρίζατε αλλά δεν μιλούσατε. Εσείς που ως συνένοχοι προσπαθείτε να «νίψετε τας χείρας σας», ως άλλοι σύγχρονοι Πάφιοι Πιλάτοι. Τι Πόντιος Πιλάτος και φούμαρα; Εδώ, στην Πάφο του 2014 (Τί; Πολιτιστική του 2017; Τι είναι Πολιτισμός;) να πάρετε μαθήματα Ρωμαίοι Επίτροποι, μαθήματα ξεπλύματος (των χειρών).
Είπε ο κ. Βέργας ότι θα πάρει πολλούς μαζί του. Ας μιλήσει. Και ας δώσει και στοιχεία τα οποία – φαντάζομαι - κατέχει. Ας μιλήσουν όλοι. Όλοι όσοι κατηγορούνται. Την ίδια ώρα όμως ας λογοδοτήσουν και δημόσια. Ας λογοδοτήσει όλο το δημοτικό συμβούλιο. Τι γνώριζα; Από πότε; Πώς το γνώριζα; Ας Ανοίξουν και άλλοι φάκελοι... π.χ. πολιτιστικές υπηρεσίες. Διαχείριση πολιτιστικής πρωτεύουσας. Ας εξεταστούν προσεκτικά τα διαπλεκόμουνα συμφέροντα. Ας ορίσει η Γενική Εισαγγελία σε συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή ανεξάρτητη ομάδα εσωτερικού ελέγχου.
Η Πάφος έχει να επιλύσει σοβαρά προβλήματα (για τα οποία αποδειχτήκατε ανίκανοι να λύσετε) και σημαντικές προκλήσεις να αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον. Η σωστή και βιώσιμη διαχείριση επιβάλλει κάθαρση και τιμωρία μαζί για να μπορέσει να επέλθει το κριτήριο της χρηστής διοίκησης και της ικανότητας. Αυτό θα έπρεπε να ήταν το βασικό μέλημα των Επαρχιακών Επιτροπών των κομμάτων και όχι η κατάληψη της καρέκλας την επόμενη ημέρα...
*Αντιπρόεδρος Β' Κινήματος Οικολόγων

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 21:05