Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 08:53

Περί «κατάπτυστων», Θόδωρου Καρυπίδη, Απόστολου Δούκη και…Μουσείων το ανάγνωσμα | Του Παναγιώτη Πλιάτσιου

To απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης,

κληθείς από το www.kozan.gr να σχολιάσει δημοσίευμα του

«Πρωινού Λόγου» και του www.kozanimedia.gr σχετικά με τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει στην Περιφέρεια για την υλοποίηση του περίφημου, πλέον, Μουσείου Κρόκου, το χαρακτήρισε ως «κατάπτυστο». Διαψεύδοντας, στην ουσία, τα όσα ανέφερε ο στενός του συνεργάτης και αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος, στο εν λόγω δημοσίευμα, επιβεβαίωνε τον εν λόγω προβληματισμό. Κάτι που ο ίδιος ο κ. Πλακεντάς ουδέποτε (το βίντεο του Top Channel είναι στη διάθεση όλων) διέψευσε.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, παρεμβαίνοντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Top Channel  «Μια εβδομάδα-Ένα Σάββατο», έσπευσε να σημειώσει πως του ζητήθηκε από τον Θόδωρο Καρυπίδη να μεταφέρει πως έκανε την εν λόγω δήλωση ευρισκόμενος στο δρόμο και χωρίς να έχει διαβάσει ολόκληρο το δημοσίευμα, το οποίο του μεταφέρθηκε από τον συνάδελφο δημοσιογράφο. Κοινώς, προσπάθησε να «μπαλώσει» τα περί «κατάπτυστου» που ανέφερε ο περιφερειάρχης, κάτι που φαίνεται πως επιχείρησε και ο ίδιος ο Θόδωρος Καρυπίδης, αντιλαμβανόμενος τη γκάφα (;) στην οποία υπέπεσε.

Θα πρέπει, φυσικά, να σημειωθεί πως ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μέχρι πρότινος υπηρετούσε επί συναπτά έτη το χώρο της δημοσιογραφίας.  Κάτι που μεγεθύνει ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο ολίσθημα (ο χαρακτηρισμός είναι επιεικής) του Θόδωρου Καρυπίδη. Ο οποίος,  χωρίς καν να έχει διαβάσει το δημοσίευμα, έσπευσε να το χαρακτηρίσει ως «κατάπτυστο», στρεφόμενος κατά ενός  πρώην συναδέλφου του, ο οποίος τήρησε στο ακέραιο τη δημοσιογραφική δεοντολογία, επιβεβαιώνοντας απλά τις πληροφορίες που ήδη διέθετε για το Μουσείο Κρόκου και την επιφυλακτική στάση της Περιφέρειας.

Όπως, λοιπόν εύκολα γίνεται αντιληπτό, εν προκειμένω μάλλον ο περιφερειάρχης λειτούργησε εν τρικυμία εν κρανίω. Λογικό και αναμενόμενο. Άλλωστε τις ημέρες εκείνες υπέστη ένα δυνατό σοκ, μετά την αποκάλυψη για την πρόσληψη, ως ειδικής συμβούλου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, της συζύγου του στενού του φίλου και πρώην συνεταίρου του στον Flash Απόστολου Δούκη.  Ο οποίος, ωστόσο, ενεργούσε σαν να είναι επί τόσους μήνες εκείνος ο…. ειδικός συνεργάτης! Μια αποκάλυψη η οποία, όπως ορθώς επισημαίνει και στο χθεσινό της κείμενο η επικεφαλής της «Ελπίδας» Γεωργία Ζεμπιλιάδου, του αφαιρεί από τόσο νωρίς «το ηθικό πλεονέκτημα» που προεκλογικά ισχυριζόταν ότι είχε ο συνδυασμός του. Κάτι που, ήδη, μουρμουρίζουν και ουκ ολίγοι περιφερειακοί του σύμβουλοι…

Τι είναι, λοιπόν, τελικά «κατάπτυστο»; Ένα δημοσίευμα που βασίστηκε σε δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη (και στενού συνεργάτη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Πλακεντά) ή η τυπική (απλά) πρόσληψη της συζύγου του κολλητού του περιφερειάρχη ως ειδικής συνεργάτιδας στην Π.Ε Καστοριάς, με τον κύριο Δούκη, όμως, να κάνει στην πραγματικότητα το «κουμάντο»;  Διαλέγετε και παίρνετε…

πηγη: apo kozanimedia

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 08:57