Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 04 Ιανουαρίου 2015 16:54

Η Ελένη Δημοπούλου εκ βαθέων: "Κάτι αλλάζει στην Κοζάνη"

Εργάζομαι στο χώρο των Τεχνών από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Ως βασικό μέλος της Πειραματικής Σκηνής της "Τέχνης" στη Θεσσαλονίκη από το 1987, μαθήτευσα σε ένα ουσιαστικό θέατρο, όπου η δύναμη της συλλογικότητας πολλαπλασίαζε το αθροιστικό αποτέλεσμα της ατομικής συμμετοχής των καλλιτεχνών.

Μετά από 37 χρόνια στο χώρο του θεάτρου, υπηρέτησα την θεατρική τέχνη από όλες τις θέσεις κι απέκτησα εμπειρία και γνώση δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους. Παράλληλα, ακολούθησα τις σύγχρονες θεατρικές ανησυχίες νέων σκηνοθετών, καθώς υπήρξα συντελεστής παραστάσεων που άφησαν ένα «καθαρό» στίγμα στην διαμόρφωση της νεωτερικότητας της θεατρικής Τέχνης. Η αδιάλειπτη συνεργασία μου μαζί τους, με βοηθάει να είμαι ενήμερη και ανοιχτή σε νέες καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Αν και κάτοικος Θεσσαλονίκης, τώρα που ανέλαβα τα καθήκοντα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, επιθυμώ να κάνω την πόλη αυτή, δεύτερο σπίτι μου.

Οραματίζομαι ένα θέατρο άμεσο, ζεστό, οικείο, αληθινό και παράλληλα ανήσυχο, ασυνήθιστο, δυναμικό. Ένα θέατρο που βρίσκεται εκεί που γεννιούνται οι καλές και θετικές σκέψεις, που διεκδικεί τη θέση του στα σύγχρονα καλλιτεχνικά γεγονότα της εποχής του και, συγχρόνως, εκπροσωπεί το γενέθλιο τόπο του.

*ηθοποιός, σκηνοθέτις, καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Τέχνης και Δημιουργίας "Εν δυνάμει", καλλιτεχνική διευθύντρια ΔΗ.ΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ.

πηγη:http://www.mediasoup.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Ιανουαρίου 2015 16:59