Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 19:48

Απο το φόβο στην παραπλάνηση | του Μιχάλη Ραμπίδη

Στρατηγικό στόχο στην προεκλογική του εκστρατεία επέλεξε οκ Σαμαράς το φόβο προς τους πολίτες. Σχεδιασμός που απέδωσε στις επαναληπτικές εκλογές του 2012. Η χρεωκοπία, η έξοδος από το ΕΥΡΩ και την ΕΕ έκρυβε επιμελώς το e-mail (Χαρδούβελη) της κυβέρνησης με τα δυο νέα μνημόνια προς υπογραφή.
Ξαφνικά και σε ελάχιστο χρόνο, κυριολεκτικά μέσα σε 10 ημέρες, άλλαξε στρατηγική! Από το φόβο ο Σαμαράς προτείνει τώρα (το ψέμα) τις παροχές, αμετανόητος και αυτοδιαψευδόμενος.
Τίποτα απολύτως όσον αφορά την ΤΡΟΙΚΑ δεν άλλαξε. Οι απειλητικές συνεντεύξεις των <<συμμάχων>> μας δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Άλλαξαν μόνο οι δημοσκοπήσεις και τα εφτάρια (7%) κάτω από τον πρώτο στις επικείμενες εκλογές έκαναν την μεγάλη αλλαγή. Είναι παγκοίνως γνωστό ότι το -7% στο διάβα του, μπορεί να γίνει μεγάλο ποτάμι, συμπαρασύροντας όπως σε κάθε εκλογές κι άλλα ρυάκια, μικρούς χείμαρρους, παραποτάμους, <<σκουπίδια>> & <<απόβλητα>> και να γίνει ένας μεγάλος όγκος. Μπορεί να εξελιχθεί σ' ένα τσουνάμι βγάζοντας έξω από τη μοναδική του επιδίωξη τον κ Σαμαρά, όπως έδειξε με τις πρόωρες εκλογές (θα μπορούσε να τις κάνει τον Μάρτιο) που είναι να μην ξεκαβαλικέψει από την αρχηγία της ΝΔ με ότι αυτό συνεπάγεται ..........
Αντικρίζοντας τις δικές του κρυφές δημοσκοπήσεις , αντιλαμβάνεται τον ορατό πλέον κίνδυνο της διαφοράς διψήφιου αριθμού ποσοστών από το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές 25/1/15 και τρέμει την μεταμεσονύκτια έξοδο από την Συγγρού, κοινώς το <<νύχτα θα φύγεις>>.
Η αλλαγή στρατηγικής όμως απαιτεί νέες τακτικές και προφανώς εξηγήσεις. Πρωτίστως να αποβάλει το φόβο, προσερχόμενος σ' έναν φανερό διάλογο (ντιμπέιτ) με τα κόμματα και να δώσει εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό για τη νέα του πολιτική στροφή 180ο (κολοτούμπα). Να δώσει εξηγήσεις που θα βρει τα λεφτά, κεντρικό προεκλογικό ερώτημα προς την αξ. Αντιπολίτευση για να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις.
Λίγες ώρες πριν από τις εκλογές θυμήθηκε ο κ Σαμαράς τα 190 Ε που έκοψε από τους ομογενείς Ποντίους και Βορειοηπειρώτες, τους εξευτελιστικούς μισθούς των πιλότων και των στελεχών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, τα ΒΑΕ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ. Θα ζήλευε τη μετάλλαξή του και ο Πινόκιο!
Ένας τρόπος υπάρχει να σας πιστέψουν κ Σαμαρά οι ψηφοφόροι: Σ' ένα καθαρό και χωρίς προαπαιτούμενα σε εθνικό δίκτυο διάλογο με τους αρχηγούς κομμάτων να μας πείτε:
- Δεν υπάρχει κανένας φόβος να βγούμε από την Ευρωζώνη (gκrexit) και την ΕΕ- Ήταν λάθος το e-mail Χαρδούβελη, ή ότι δεν το γνώριζες ......... - Να μας εξηγήσεις αν απαρνείσαι την πρόβλεψη 4,5% του ΑΕΠ ως πλεόνασμα, από υπερφορολόγηση και χαράτσια – Πως και από πού θα προκύψουν θέσεις εργασίας για τους μισούς από το 1,5 εκ ανέργους τόσο γρήγορα. – Με ποιόν τρόπο τώρα δεν θα μειώσεις κι άλλο τις κύριες (20 έως 30% Κουτρουμάνη-Βρούτσης) και επικουρικές συντάξεις. - Να αιτιολογήσεις την παράταση στις κρατήσεις Αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ κλπ που τώρα σταδιακά θα καταργήσεις. -Πως θα μειώσεις το ΦΠΑ όταν εισηγείσαι την αύξησή του στα Ξενοδοχεία και άλλα πάμπολλα.
Έχετε επιλεκτική μνήμη κ Σαμαρά και κατά καιρούς (προεκλογικούς) εκλάμψεις πνευματικής διαύγειας . όμως οι Έλληνες πλέον δεν φοβούνται και δεν παραμυθιάζονται με τα ψέματά σας. Ξέρουν πότε και πως τιμωρούν και μάλιστα αμίλητα ..........

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 19:51