Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 13:02

Η αυτοθυμία της Ν.Δ.| του Χρήστου Παπαδόπουλου

Πέντε χρόνια μετά την εμφάνιση της κρίσης, και ο ΕΛΛΗΝΑΣ βρίσκει πάλι το κουράγιο και ανασηκώνεται.

Ορθώνει ψηλά το κεφάλι και κοιτάει κατάμουτρα τους θύτες του. Αν και γονατισμένος και ματωμένος από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα τους, δεν ψελλίζει για πρώτη φορά ικεσίες, αλλά διεκδικεί και προασπίζει τα αυτονόητα.
Πριν καλά, καλά συγκροτηθεί σε σώμα το νέο κοινοβούλιο, αναγνωσθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας (για αυτό άλλωστε δεν έγιναν και οι πρόωρες εκλογές;) και οι «σύμμαχοι» ή οι «εταίροι» έδειξαν τις προθέσεις τους. Απαίτησαν με ορυμαγδό δηλώσεων, πιέσεων, απειλών και αποφάσεων, από τη νέα κυβέρνηση να γίνει ανακόλουθη των προεκλογικών δεσμεύσεων της. Να αποδεχτεί την ιδεολογία της κωλοτούμπας, όπως έπραξαν τόσο απροκάλυπτα και δουλικά οι προκάτοχοι της.
Η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ., είναι η πρώτη που μετά την μεταπολίτευση, διακατέχεται τόσο έντονα από το σύνδρομο της αυτοθυμίας. Η περιλάλητη εθνικοφροσύνη της, εξαϋλώθηκε αυτόματα από την απαίτηση της να στριμώξει η τρόικα τη νέα κυβέρνηση, ώστε να αποτελέσει μια σύντομη κυβερνητική παρένθεση. Είναι ντροπή και όνειδος για ολόκληρη την παράταξη της Ν.Δ. να έχει μια τέτοια πολιτική ηγεσία . Η αγωνία της να παραμείνει στο τιμόνι της δεξιάς παράταξης, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην αποτροπή της απόδοσης των ευθυνών που έχει η ίδια, για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Γι' αυτό και δεν διστάζει να συνωμοτήσει και εναντίον της ίδιας της χώρας, ώστε να αποδείξει ότι οι επιλογές της (το ξεπούλημα της χώρας) ήταν οι μόνες ενδεδειγμένες. Η στάση της αυτή έχει ως αποτέλεσμα να χάσει και το τελευταίο φύλλο συκής, την «εθνικοφροσύνη», και να αφήσει ελεύθερο το πεδίο, στην κατά τ' άλλα διεθνιστική αριστερά, να αποδείξει πόσο περισσότερο πατριωτική και εθνική είναι.
Η σημερινή κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός, ανεξάρτητα από τις μελλοντικές επιτυχίες ή και αποτυχίες που θα έχουν, μπόρεσαν μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ανατάξουν το εθνικό φρόνιμα όλων των ελλήνων. Να τους κάνουν να νιώσουν και πάλι ΕΛΛΗΝΕΣ. Να τους δώσουν μια ανάσα ζωής και ελπίδας που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν, ως λαός, ως έθνος, ως κρατική οντότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 13:05