Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 13:01

Μύθος και πραγματικότητα, της Ευρώπης των εταίρων και των θεσμών | του Γιώργου Παπαμάρκου

Από την εποχή των μεγάλων προγόνων μας ως την τωρινή των μικρών επιγόνων, δεν κάνουμε άλλο από το να πλάθουμε μύθους.

Μύθους για την αξία μας, μύθους για την εξυπνάδα μας, την λεβεντιά μας κι από κοντά παραμύθια για το πολιτικό αισθητήριο, το κοινωνικό γίγνεσθαι και άλλα τέτοια που «φουσκώνουν» το μυαλό μας και δεν μπορούμε να καταλάβουμε όσα λέγονται, πράττονται και διαπράττονται από τους εταίρους μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσπαθούν να μας βάλουν «τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι», πως δήθεν το μαύρο πρόβατο είναι οι Έλληνες σε μια πραγματική κρίση (όχι οικονομική) θεσμών και κοινωνίας, που με το ζόρι θέλουν να εκχωρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία σε μία Ευρώπη «εκμαυλισμένη», χωρίς συνεκτικά οράματα, χωρίς πρωτογενή εξουσία και που το μόνο μέλημά τους είναι ο διασυρμός της χώρας μας με αποτέλεσμα να χάσουμε την προοπτική μας και να γίνουμε σαν τα «μούτρα» τους, που δεν ξεχωρίζεις έναν υπουργό, από έναν παίχτη του χρηματιστηρίου (άσε που πολλές φορές οι δύο ιδιότητες συνυπάρχουν).
Οι πλούσιοι εταίροι μας, λένε πως θέλουν το καλό μας, γι' αυτό εξαγοράζουν τους πάντες και τα πάντα για να ζήσουμε καλύτερα οι «φτωχοί του Νότου» επειδή χωρίς φτωχούς δεν υπάρχουν χέρια για παραγωγή.. Χωρίς όμως πλούσιους, δεν υπάρχουν κεφάλαια για ανάπτυξη.
Κοντολογίς, μας ετοιμάζουν για «σκλάβους» και τον εαυτό τους για «ευεργέτες», σ 'ένα οικονομικό αλαλούμ με διφορούμενες έννοιες και ερμηνείες που τα πάντα αλλάζουν γύρω μας, σε μια ζωή δίχως μέτρο και κανόνες είμαστε αναγκασμένοι..
ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΝΙΣΑ – ΝΑ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΑ..
Αναπάντητα ερωτήματα για τον κοινό νου, με πρωτεργάτες τον Πρόεδρο της Γαλλίας και τον καγκελάριο της Γερμανίας και κομπάρσους όλους εμάς θύματα ενός παρεξηγημένου εγωισμού, μίας λαϊκής «μαγκιάς» που δεν θέλουμε να υποδυθούμε τον εξευρωπαϊσμένο νεόβλαχο, επειδή μας το επιβάλλουν πιέζοντας μας με αυστηρή επιτήρηση για να χαλαρώσει η εναντίωσή μας, να μουδιάσει το θυμικό μας, να νερουλιάσει ο νους μας ,να συνθηκολογήσει η ψυχή μας απέναντι σε αδίστακτους χρηματιστές που θέλουν σώνει και καλά, να ισοπεδώσουν ότι ακόμα έμεινε όρθιο.
Από την άλλη όμως, οι πολιτικοί μας έσυραν στην εκδούλευση και στην παραχώρηση..
Σε λέξεις και ιδέες που «λέρωσαν» εμάς και όχι τα πρόσωπά τους, που έχουν αλλάξει πολιτικό μακιγιάζ ώστε η μπογιά έχει γίνει ένα με το πετσί τους (κι ας τους φωνάζουν «ξετσίπωτους» ).
Δεν έχουμε άλλο χρόνο, πρέπει πάρουμε στα χέρια μας τα ηνία της ζωής μας (ίσως και της ιστορίας μας). Να πούμε την δική μας αλήθεια, καλούμαστε να επιλέξουμε κοινωνία ελεύθερη με κανόνες, πριν οι πολιτικές των τεχνοκρατών και τον βολεμένων κάνουν τις ιδέες μας εμπορεύματα και όλη αυτή τη προσπάθεια και τις ατελείωτες θυσίες καταλήξουν σε διακανονισμό υπέρ των «ξύπνιων», ενάντια σε ένα λαό που δεν φταίει για καμιά οικονομική κρίση και δεν στοχάστηκε ποτέ στη χιλιόχρονη πορεία του να ζήσει «όμηρος» μέσα στη ίδια του τη χώρα.
Αυτές τις λύσεις που προτείνουν οι εταίροι μας θυμίζει λίγο το έμπλαστρο, που η θεραπεία του είναι αμφίβολη, ενώ η αποκόλλησή του είναι πολύ οδυνηρή..

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 13:07