Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 09:26

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη | του Θεόδωρου Τζαμαλούκα*

Στα δικαστήρια της Λωζάνης (και της υπόλοιπης Ελβετίας Βέβαια), όλες οι δικαστικές υποθέσεις, ακόμη και τα κακουργήματα, περαιώνονται αμετάκλητα το πολύ σε δύο χρόνια.

Δυστυχώς όπως είναι γνωστό σε όλους, και πρωτίστως στους δικαστές και εισαγγελείς στα δικαστήρια της Κοζάνης (και της άλλης Ελλάδας) κάθε άλλο παρά επικρατεί η ίδια κατάσταση. Για να τελειώσει η ανάκριση και να περατωθεί αμετάκλητα η εκδίκαση ενός κακουργήματος (δηλαδή να αποφανθούν το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το Εφετείο και ο Άρειος Πάγος) απαιτούνται το λιγότερο 10 χρόνια.
Κι όμως, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης της 4/3/2015 διανοήθηκε να διατάξει την αναβολή της εκδίκασης ενός πλημμελήματος (που παραγράφεται το 2018) μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση επί κακουργήματος το οποίο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης!!!.
Διαιωνίζεται έτσι επ΄άοριστον η ταλαιπωρία του κατηγορουμένου και φαλκιδεύεται το δικαίωμα του για ταχεία εκδίκαση της υποθέσεως του και για απαλλαγή του από κάθε ιδιότητα του υποδίκου.
Φαίνεται πως τελικά, για την καθυστέρηση της απονομής της δικαιοσύνης δεν ευθύνονται μόνο οι δικηγόροι και οι αναβολές που υποτίθεται ότι συνεχώς ζητούν αδικαιολόγητα.
Επισημαίνω επιγραμματικά τα ανωτέρω με αυτόν τον τρόπο γιατί η ανωτέρω απόφαση δεν μπορεί δυστυχώς να προσβληθεί με ένδικα μέσα.

*Ο Θεόδωρος Τζαμαλούκας είναι Δικηγόρος Πατρών

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 09:39