Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 11:31

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πιο ακριβά δίδακτρα της ιστορίας | του Τάσου Τέλλογλου

Το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε χθες τη νύχτα με τη χρεοκοπία της χώρας. Είναι απλά θέμα χρόνου να σφραγισθεί και τυπικά το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Καμία άλλη κυβέρνηση,

εκείνη του Παπανδρέου και εκείνη του Παπαδήμου, εκείνη του Σαμαρά δεν είχε τόσο μεγάλη πίστωση από τους δανειστές και εταίρους μας. Και καμία άλλη δεν τα «σκάτωσε» με τόσο τραγικό τρόπο για τη χώρα και για την ίδια.

Πρακτικά, σήμερα οι δανειστές μας μπορούν να πάρουν χωρίς μεγάλα νομικά εμπόδια το σύνολο της περιουσίας της χώρας, ακίνητα, επιχειρήσεις, τράπεζες. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους τα ξεπούλησε στο μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που «έτρεξε»ποτέ χωρίς διαγωνισμό ελληνική κυβέρνηση. Οι θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια (και την Τουρκία) μπορούν να εθνικοποιηθούν χωρίς μεγάλα προβλήματα. Οι σχέσεις με τους εταίρους μας είναι ανύπαρκτες, όλοι σχεδόν μ' ένα στόμα λένε πολύ απλά ότι δεν θέλουν να συμφωνήσουν με αυτή την κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ είναι εξαγριωμένες, η Κίνα ελπίζει να βρει πιο επαγγελματίες συνομιλητές και οι γείτονες απλά περιμένουν με κατανόηση τον... επόμενο. Κυρίως όμως οι Έλληνες πολίτες είδαν ότι υπάρχει και... χειρότερο από το μνημόνιο. Διότι σήμερα είμαστε επιτέλους εκτός μνημονίου. Σε ελεύθερη πτώση.Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι πότε και πού θα σκάσει η χώρα. Αλλά από τα μεσάνυχτα πέφτει. Η πρόταση που έκανε χθες το απόγευμα η κυβέρνηση για να γλυτώσει τα χειρότερα, αντιμετωπίσθηκε εδώ στο Βερολίνο που γράφονται οι γραμμές αυτές αλλά και στις Βρυξέλλες με... κατανόηση: «Θέλουν να γλυτώσουν από τη χρεοκοπία αλλά γιατί να τους... γλυτώσουμε;».

Οι αρλούμπες που πίστευαν κάποιοι -οι περισσότεροι στην κυβέρνηση- ότι μία χρεοκοπία θα στοιχίσει ακριβά απασχόλησε τις ευρωπαϊκές αγορές για ένα μόλις 24ωρο. Η ελληνική εξοδος ήταν προεξοφλημένη. Δεν μας έχουν μείνει πολλά περιθώρια. Δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός από ένα μνημόνιο. Με πληρωμές έναντι υλοποίησης προϋποθέσεων. Η άλλη λύση είναι χωρίς προϋποθέσεις. Αλλά και χωρίς... πληρωμές.

πηγη:protagon.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 11:35