Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 18:44

Δεικτικό σχόλιo του Γιαννη Αποστολίδη (Συριζα) για βουλευτές & Περιφεφρειάρχη με αφορμή την αύξηση της ανεργίας 30,1%στην Δυτ. Μακεδονια:

Έδωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ στη δημοσιότητα, τα στοιχεία του Β' τριμήνου του 2015, για την ανεργία.
Η περιφέρειά μας η Δυτική Μακεδονία, είναι η μόνη περιφέρεια που έχει 3 μπροστά στο ποσοστό των ανέργων...

30,1% η ανεργία του Β τριμήνου στη Δυτική Μακεδονία!
Αυτή η συστηματικά υψηλή και πολυετής ανεργία δείχνει,
ότι το παραγωγικό μοντέλο της Δυτικής Μακεδονίας χρειάζεται επειγόντως ανασυγκρότηση...
Ότι χρειάζεται άμεσα, οι φορείς της Περιφέρειάς μας (Περιφέρεια, ΠΕΔ, Εργατικά Κέντρα, ΕΒΕ κλπ) άμεσα να συζητήσουν μέτρα πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ότι οι βουλευτές που θα εκλέξουμε, αφήνοντας κατα μέρος τα κατόπιν ενεργειών μου να αντιστοιχήσουν το βήμα τους με τις ανάγκες των κατοίκων και τις προτάσεις των φορέων και να επιδιώξουν να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα γενικά και αόριστα και να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως αυτό.
Ότι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί να τα κάνουν όλα εκεί στην Αθήνα.
Ότι πρέπει να δοκιμάσουν - αν και θα έπρεπε να καταλαβαίνουν ήδη ότι ο λαός είναι πιο ώριμος από τις κομματικές βάσεις και οι κομματικές βάσεις ωριμότερες από τα στελέχη των κομμάτων - να δώσουν αρμοδιότητες στην περιφέρεια για το σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών για την ανεργία, αλλά και για άλλα προβλήματα που απαιτούν λύσεις.
Είδαμε πόσο καλά τα κατάφεραν οι "γνωρίζοντες".
Ας εμπιστευτούμε λοιπόν τους "σχετιζόμενους" με το πρόβλημα και μπορεί να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα...
Προπαντός χρειαζόμαστε άμεσα αποτελέσματα. Η αναζήτηση της καλύτερης λύσης στο μέλλον, εγγυάτε χειρότερα αποτελέσματα, από μία λιγότερο καλή λύση σήμερα!
Να πανηγυρίσουμε ότι η ανεργία είναι 2% χαμηλότερη και από το Α τρίμηνο του 2015 και από το Β τρίμηνο του 2014;
Αφήνουμε τους καταστροφολόγους της ΝΔ κλπ, να σκυλεύουν το πτώμα που δημιούργησαν.
Εμείς, απλά ομολογούμε ότι στους επτά μήνες της αριστεράς στην κυβέρνηση, κάναμε για την ανεργία λιγότερα όχι απλά από όσα επιθυμούσαμε, αλλά και από όσα θεωρούσαμε ΄τοι μπορούμε να κάνουμε. Μόνο δείγμα του πόσο διαφορετικά καταλαβαίνουμε το πρόβλημα καταφέραμε να δώσουμε, αν δεν θάφτηκε και αυτό από την καταστροφολογία των πολιτικών αντιπάλων και των διαπλεκόμενων μέσων ενημέρωσης...

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 18:51