Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 16:56

ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ;| του Μιχάλη Ραμπίδη

Το δημοσιονομικό και μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. εξαρτάται σχεδόν απόλυτα από τις προβλέψεις της

συμφωνίας της 13ης Ιουλίου (3ο μνημόνιο) με τους δανειστές. Η επιδείνωση της Ελληνικής Οικονομικής κρίσης από τον περασμένο Ιούλιο είναι δεδομένη, γεγονός που καθιστά σαφές ότι δεν μπορούν να εκπληρωθούν οι στόχοι του προγράμματος και θα απαιτηθούν επιπλέον περικοπές ή επιπρόσθετη χρηματοδότηση (δανικά).

Αν ο κ Τσίπρας ακολουθήσει την πεπατημένη (οικον. Πολιτ.) των κυβερνήσεων ΓΑΠ & Σαμ-Μπένι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αποτύχει και η 2η ευκαιρία που του έδωσαν οι Έλληνες θα είναι βραχεία και η τελευταία.

- Η συγκυρία του προσφυγικού προβλήματος αποτελεί «εξαιρετική περίσταση» σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, κυρίως για Ελλάδα & Ιταλία και είναι σημαντική αιτία χαλάρωσης των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων.

- Η αναγνωρισμένη ανθρωπιστική κρίση  ως αποκλειστικό αποτέλεσμα της λανθασμένης σκληρής λιτότητας, επιβάλει διευρυμένα περιθώρια αλλαγών στην επαναδιαπραγμάτευση σημείων του μνημονίου, αξιώνοντας σοβαρές παραχωρήσεις από τις Βρυξέλλες.

- Η ολική σύγκρουση με τα συμφέροντα, που επί σειρά δεκαετιών καταδυναστεύουν τον τόπο, είναι αναπόφευκτη από την νέα κυβέρνηση, έχοντας μάλιστα στο πλευρό της την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που την απαιτεί. Οι ευρωπαϊκές αποφάσεις και  οδηγίες πρέπει επιτέλους να παύσουν απροκάλυπτα να στηρίζουν τους ολιγάρχες, να αλλοιώνουν την πολιτική βούληση και να απενεργοποιούν το νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης.

- Η ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από τον βαθμό της οικονομικής ανάπτυξης και τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας μας είναι καθοριστικής σημασίας. Ο περιορισμός των δανειακών υποχρεώσεων των κρατών μελών της ΕΕ σε ποσοστό 15% του ΑΕΠ ετησίως, δεν αποτελεί λύση για την Ελλάδα.

Όλα τα πάρα πάνω αποτελούν την συνισταμένη πολιτικών δράσεων, με βασικό άξονα τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν ελπίδες ανάπτυξης, νέες θέσεις εργασίας με ορθή και δίκαια κατανομή των υποχρεώσεων και του παραγόμενου πλούτου.

Οι λαοί της ΕΕ και κυρίως αυτοί του Νότου, μετά τις Ελληνικές εθνικές εκλογές, είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν το μονοπάτι των ανατροπών και των αλλαγών, για μια ανθρώπινη Ευρωπαϊκή Ένωση, για όλους τους πολίτες της.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 16:59