Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010 13:05

Τσακώθηκαν δυο γάιδαροι σε ξένο αχυρώνα

altτου  Αναστασιου Φούντογλου*
To ΄΄τσακώθηκαν δυο γάιδαροι σε ξένο αχυρώνα΄΄ μπορεί να μην αποτυπώνει πιστά τα όσα κωμικοτραγικά διαμείφθησαν μεταξύ των
αυτοδιοικητικών μας παραγόντων στην τελετή ορκωμοσίας της νέας περιφερειακής αρχής, περιγράφει όμως με γλαφυρό τρόπο την παρακμιακή
πραγματικότητα των ημερών. Η τουλάχιστον το γενικό της πλαίσιο.
 
Γιατι ναι μέν ο αχυρώνας δεν είναι ξένος, μιας και απο καιρό εκχωρήθηκε απο τους πολίτες, με προκλητικές και σκανδαλώδεις συμβάσεις, στα δυο
μεγάλα κόμματα εξουσίας, οι αυτοδιοικητικοί όμως συμπεριφέρονται σαν τα συμπαθή τετράποδα ξιφουλκώντας στην πραγματικότητα περι της σκιάς τους.


Γιατί είναι όντως περι όνου σκιάς το να καυγαδίζουν οι νταήδες ενθεν και ενθεν για έναν ετοιματζίδικο χαιρετισμό που δεν εκφωνήθηκε ποτέ σε μια φιέστα που δεν πρόσθεσε τίποτα απολύτως στην μίζερη πραγματικότητά μας και σε μια περιοχή μάλιστα με πολλά και επιτακτικά προβλήματα που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.
Ειναι καιρός νομίζω να σταματήσουν πάραυτα όλες αυτές οι γελοίες φιέστες και τα αμφιβόλου αισθητικής πανηγυράκια της οιονεί Δημοκρατίας μας ( τελετές παράδοσης-παραλαβής, τελετές ορκωμοσίας) , οπου όλοι συμπεριλαμβανομένης και της συμπαθούς κουτσής Μαρίας επιδεικνύουν το τίποτα και το δήθεν τους, και να σκεφτούμε άλλες διαδικασίες έναρξης της θητείας μιας διοικητικής αρχής οι οποίες να προσθέτουν κάτι στην σοφία μας και να ενεργοποιούν τα όποια πολιτικά μας αντανακλαστικά.

Αυτό που χρειαζόμαστε ως κοινωνία δεν είναι σίγουρα οι εθιμοτυπικές τελετές-ζητωκραυγές και τα μνημόσυνα Δημοκρατίας, αλλά διαδικασίες διαλόγου, ελέγχου και κριτικής.
Επι παραδειγματι θα ήταν χρησιμότερο και ουσιαστικότερο η τελετή ορκωμοσίας της περιφερειακής αρχής να αντικατασταθεί απο μια άλλη κατα την οποία οι απερχόμενοι αυτοδιοικητικοί θα κρίνονται απο τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής για τα πεπραγμένα της πολιτείας τους, θα καταθέτουν το πόθεν έσχες για την τετραετία της θητείας τους και θα υποβάλλονται στη βάσανο του ελέγχου για τυχόν παραλείψεις και σφάλματα κατα την εκτέλεση των καθηκόντων τους .
Οι επόμενοι θα καταθέτουν και αυτοί με τη σειρά τους δηλώσεις της περιουσιακής τους κατάστασης πρίν απο την ανάληψη των καθηκόντων τους, θα εκθέτουν σε μια αντιπροσωπευτική συνέλευση πολιτών το όραμα, τις προτάσεις και το γενικό χρονοδιάγραμμά που προτίθενται να ακολουθήσουν και στο τέλος της διαδικασίας αυτής θα δέχονται ερωτήσεις απο φορείς και πολίτες της περιοχής.

Θα είναι δηλαδή μια διαδικασία ουσιαστικής ενδοσκόπησης της ποιότητας και των δυνατοτήτων της νέας διοίκησης η οποία θα θέτει τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας ,ωστε οι δημοτικοί μας άρχοντες να μην  έχουν τη ψαυδαίσθηση οτι μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών θα λειτουργούν ανεξέλεγκτα και χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν.
Τέτοιες τελετές χρειαζόμαστε. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να γιορτάζουμε την είσοδο των κολλητών στο γκουβέρνο με τελετές γάμου και χαράς και στο τέλος της θητείας τους να μοιρολογούμε πάνω απο την νεκρή μας πολιτεία σε τελετές κηδείας, θλίψης και οργής.
Ολα τελικά είναι θέμα επιλογής........

είναι Ειδικευομενος νεφρολόγος- Τελειοφοιτος Πολιτικων Επιστημών ΑΠΘ*
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010 13:30