Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 10:01

Η αναβαθμισμένη …υποβάθμιση

Χ. ΚΑΤΣΙΝΑΣΤου Χρήστου Κατσίνα*
Τις μέρες αυτές ζούμε περίεργα γεγονότα, τα οποία εντάσσονται στο συνολικό κλίμα των ημερών και της απαξίωσης της ζωής των πολιτών που ισχύει στην χώρα μας. Στο όνομα της όποιας πολιτικής υποστήριξης αμφισβητούνται πλέον οι ζωές, η υγεία και ο τρόπος ζωής των πολιτών . Και όχι μόνο αυτό, αλλά καθημερινά απαξιώνονται και πιο πολύ.
Ενώ είναι πραγματικό το γεγονός ότι ψηφίσθηκε από την Βουλή ο Ν. 3896/2010 όπου υπάρχει και το άρθρο 34 που προβλέπει απένταξη κάποιων επαρχιακών Νοσοκομείων , μεταξύ των οποίων και..

3 της Δυτικής Μακεδονίας, από την Γ΄ Ζώνη ή Ζώνη αγόνων και προβληματικών και την ένταξή τους στην Β΄ Ζώνη, «αναβαθμίζοντάς¨ τα εν μία νυκτί, με αποτέλεσμα την μείωση του αριθμού των εφημεριών από τους ειδικούς γιατρούς και την επιδείνωση της ήδη προβληματικής λειτουργίας των Νοσοκομείων Γρεβενών, Καστοριάς, Πτολεμαϊδας που θα προκαλέσει το κλείσιμό τους από εφημερίες περίπου στις 15 κάθε μήνα και ενώ δημιουργήθηκε μία κίνηση αντίδρασης από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς των εν λόγω Νοσοκομείων όπως και από τους τοπικούς φορείς των εν λόγω πόλεων παρακολουθούμε με οργή αλλά και έκπληξη την συμπεριφορά κάποιων πολιτικών της περιοχής μας που ενώ:
Είτε ΔΕΝ ξέρουν ότι ψηφίσθηκε η εν λόγω τροπολογία από την Βουλή
Είτε ξέρουν και την ψήφισαν και αυτοί θεωρώντας ότι αναβαθμίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Δυτική Μακεδονία

Αντί να σιωπούν γιατί δεν φρόντισαν σαν πολιτικοί που αναδεικνύονται από τους πολίτες της περιοχής να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους, με περισσό θράσος και ανερυθρίαστα βγαίνουν στα κανάλια και όπου δη άλλου και :

Ξαναβάζουν στο προσκήνιο την δημιουργία πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Δυτική Μακεδονία την ώρα που το υπουργείο και η κυβέρνηση επεξεργάζεται το κλείσιμο κάποιων από τα Νοσοκομεία της περιοχής μας.
Επιρρίπτουν ευθύνες στους ¨συνδικαλιστές¨ γιατρούς γιατί αναδεικνύουν το τόσο σοβαρό πρόβλημα
Μιλούν για συνενώσεις κλινικών , χρησιμοποιώντας στρεβλά στοιχεία
Απαξιώνουν την λειτουργία των Νοσοκομείων που παρά τις αρνητικές νομοθετικές ρυθμίσεις των τελευταίων μηνών από την κυβέρνηση , τις οποίες και αυτοί ψήφισαν χωρίς προβληματισμό, συνεχίζουν με την παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή χάρη στις άοκνες προσπάθειας νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
Αυτοί δεν είναι που ένα χρόνο πριν όταν έγινε η σιωπηρή συγκέντρωση των πολιτών στην Κοζάνη υποσχόντουσαν την αμέριστη υποστήριξή τους στην στελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας που υπολειτουργούν;
Αυτοί δεν είναι που μετά το θάνατο του μικρού παιδιού πριν ένα χρόνο έβγαζαν την οργή τους στα κανάλια και στα Μ.Μ.Ε για την ελλιπή στελέχωση των Νοσοκομείων;

Τι έγινε και άλλαξαν τώρα; Φαίνεται ότι η πολιτική του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ. που ακολουθεί η κυβέρνηση στην οποία ανήκουν τους έχει αλλάξει τις όποιες ιδέες και σκέψεις υποστήριζαν μέχρι χθες……..
Και όμως αυτοί οι ίδιοι είναι που όταν πριν από λίγα χρόνια ο τότε πρωθυπουργός εγκαινίαζε το νέο Νοσοκομείο Γρεβενών μιλούσαν για αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ
Είναι οι ίδιοι που όταν εγκαινίαζαν την επέκταση και τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Κοζάνης μιλούσαν για αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ
Μάλλον έχουν την ελπίδα ότι αν στο μέλλον χρειασθεί οι ίδιοι ή κάποιος δικός τους να νοσηλευθεί όλο και κάποιο ελικόπτερο θα βρεθεί να τους μεταφέρει σε ιδιωτικό κέντρο των Αθηνών , όπως συνέβη άλλωστε και στο παρελθόν.

Κύριοι εσείς και κάποιοι άλλοι παρατρεχάμενοί σας που θεωρούν ότι γίνεται καλώς καμωμένο και που αμφισβητείτε την δύναμη της κοινωνίας και των πολιτών , τους οποίους θεωρείται ιθαγενείς που μπορείτε να ξεγελάσετε με καθρεφτάκια, μην είστε τόσο ήσυχοι.
Και εμείς σαν γιατροί και σαν δημόσιοι υπάλληλοι ή ¨κοπρίτες ΄και λαμόγια κατά την ρήση συναδέλφου σας, αλλά και η κοινωνία θα αντιδράσουμε και δεν θα επιτρέψουμε τα σχέδια σας να περάσουν εύκολα. Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για την δωρεάν παροχή υγείας από τα δημόσια νοσοκομεία , όσο και αν προσπαθείτε να τα απαξιώσετε. Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα…

Διευθυντή ΜΤΝ Γ.Ν. Πτολεμαϊδας*
Αντιπροέδρου ΕΙΝΔΥΜ

…………….

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 18:41