Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 02:24

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ!

altΤου Γιάννη Γ. Κουμπούρα

Ξεκίνημα από Κοζάνη για Αθήνα. Πέμπτη μεσημεράκι… και η μεγάλη αγωνία ήταν τι θα αντικρύσω στα …κατά συρροή διόδια της Εθνικής μας …μοναξιάς, λέει ο Μητροπάνος, Οδού λέμε όλοι οι άλλοι.

Ο ήχος των σειρήνων από τις μπάρες που σηκωνόταν από αγανακτισμένους πολίτες ακουγόταν σαν συναγερμός σε εξέγερση των φυλακών Κορυδαλλού και η ηρεμία στο βλέμμα και τις κινήσεις των εργαζομένων πρόδιδαν ξαναπαιγμένη παράσταση, κάτι σαν το «Ρετιρέ» του Δαλιανίδη που κάθε καλοκαίρι το βλέπουμε στη μικρή οθόνη, ανελλιπώς, εδώ και 20 χρόνια της …τιμημένης ιδιωτικής τηλεόρασης.

Στην Αθήνα η βόλτα στην …Πλατεία  ήταν για να κόψω φάτσες πολιτικών να πίνουν το εσπρεσάκι τους στο dacapoαλλά μπα. Οι σφαλιάρεςaltστον Χατζηδάκη τους έκανε να ταμπουρωθούν για τα καλά στα φιμέ τζάμια των αυτοκινήτων τους ή στα στενά όρια της καφετέριας της Βουλής, εκεί όπου και φθηνότερο εσπρέσο έχει και γλυτώνεις και το αναπάντεχο.

Στην Ερμού, τον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, έβλεπες κόσμο, μα στην έκφραση των καταστηματαρχών δεν έβλεπες …τζίρο.

Καμιά πενηνταριά 16χρονα είχαν πλακάτ που αναγραφόταν η φράση «ελεύθερες αγκαλιές» σε όλες τις γλώσσες και προέτρεπαν τον κόσμο να altτους αγκαλιάσει και να αγκαλιαστεί. Όμορφο θέαμα, ζεστή πράξη στην εποχή της αποξένωσης… Εγώ αγκαλιάστηκα με τρία πιπινάκια να τα πιείς στο …ποτήρι.

Το βράδυ θέατρο. Θέατρο «Αλίκη». Οι Ρήγας – Αποστόλου έγραψαν για τα «Κορίτσια με τα μαύρα». Μετέφεραν την ιστορία τους στο λίγο έξω από την Κοζάνη (αχ βρε νύφη), στο Βέρμιο και ονόμασαν το μοναστήρι «Παναγία Μαυροβουνιώτισσα».

Εκεί γινόταν το έλα να δεις. Χασισοκαλλιέργειες, εμπόριο λευκής σάρκας από την ορθόδοξη …Σερβία και ανελέητο ψάξιμο για το θησαυρό του Αλή Πασά σε ένα γαϊτανάκι αποκαλύψεων με πρωταγωνιστές καλόγριες, πολιτικούς, αστυνομικούς και δημοσιογράφους. Μηνύματα, έξυπνοaltχιούμορ, καυτές ατάκες και ερμηνείες για σανίδι και όχι για …βρεγμένη σανίδα.

Τα άλλα βράδια είχε λίγο Ζερβουδάκη, το γκαρντάσι κατέβηκε για μια και μόνο εμφάνιση στην Αθήνα, και πολύ Ζουγανέλη, Μπουλά, Μαχαιρίτσα και Στόκα. Αγαπημένα τραγούδια, αλλά και ατάκες από το Ζουγανέλη του τύπου «Ο Πλιάτσικας τσακώθηκε με τον Στόκα για το ποιος είναι πιο πολύ στεναχωρημένος…» και οι κόντρες με τον Μπουλά για την ομορφιά τους (τρομάρα τους) δημιούργησαν ένα όμορφο σκηνικό. Το πανηγύρι σχόλασε μαζί με τον Πλούταρχο από δίπλα. Προσκύνημα στην Πειραιώς. Μια ώρα και κάτι λεπτά να φάμε ένα βρώμικο για να ισορροπήσει ο …στόμαχος ανάμεσα σε υγρά και στερεά.

Τίγκα το θέατρο, τίγκα ο Ζερβουδάκης, τίγκα και οι Ζουγανελομπουλάδεστόκεμαχαιρίτσες. Ο Όσιμ είχε πεί κάποτε: «Πόρνη μπάλλα»altΠαραφράζοντάς το θα πω …Πόρνη κρίση.

Η επιστροφή στα πάτρια είχε πάλι διόδια. Καταλήψεις σε Σχηματάρι και Αφίδνες, ανοιχτές μπάρες, σειρήνες, και μέλη του συντονιστικού οργάνου με πλακάτ να παροτρύνουν τον κόσμο να μην πληρώνει …σεντς και ότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.

altΤο γεγονός ότι πληρώνουμε την βενζίνη ...κηροζίνη, το αφήνω στους «ράμπο» του υπουργείου υπανάπτυξης…

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 02:24