Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 10:28

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ & ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ

 του Μιχ. Ραμπίδη

Η χρησιμότητα των οδικών αξόνων που εξασφαλίζουν άνετη πρόσβαση σε ''ειδικούς χώρους'' και καθιστούν εύκολη την προσπέλαση σ' αυτούς, αναβαθμίζει τα χαρακτηριστικά τους, εξασφαλίζει αναγνωσιμότητα και συμβάλει τόσο στην ανάπτυξη του τόπου, όσο και στην ωφελιμότητα των πολιτών.

Για παράδειγμα ένας χώρος εργοστασίου θα πρέπει πρωτίστως να επιλέγεται με τα κριτήρια της εύκολης μεταφοράς πρώτων υλών και της το δυνατόν ευκολότερης διοχέτευσης των παραγόμενων προϊόντων στις αγορές. Αν πάλι θέλουμε να προβάλουμε μια τουριστική τοποθεσία, απαραίτητη κρίνεται η ευκολία προσέγγισής της. Ακόμα και ένα προϊόν στο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ προβάλλεται δυναμικότερα όταν τοποθετείται στο ύψος των ματιών των πελατών στο ράφι και φυσικά αυτό πληρώνεται.

Περισσότερο από μια 20ετία διεκδικείται έντονα, σχεδιάζεται και ήδη υλοποιείται (αδικαιολόγητα υποβαθμισμένα & καθυστερημένα) ο δρόμος της Δυτικής Εορδαίας προς ΔΔ Εμπορίου & Φούφα. Ευσεβής πόθος η προέκτασή του μέσω του ΤΟΥΝΕΛ Κλεισούρας (παρακαλούνται οι κ Δακής & η κ Βρυζίδου να απαιτήσουν εξηγήσεις για την καθυστέρηση μελέτης από τον κ Γαζή) προς Αεροδρόμιο Άργους Ορεστικού και Καστοριά.

Είχαν την ευκαιρία οι δημοτικές αρχές του Δήμου Πτολεμαίδας, αφού οριοθετήσουν έγκαιρα τη δυτική επέκταση του σχεδίου πόλεως, ταυτόχρονα με τη χάραξη του δρόμου Δυτ. Εορδαίας, να χαράξουν και τον δυτικό περιφερειακό της πόλης. Η μισή χάραξη και τώρα διάνοιξη, ήδη έγινε με τον προαναφερθέντα δρόμο και απέμενε η επέκτασή του προς διασταύρωση με ΔΔ Δροσερού, Γαλάτειας, Ολυμπιάδας, προς ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟ και κούμπωμα στον άξονα προς Φλώρινα.

Η Ν.Α .Κοζάνης ήταν σύμφωνη, ζήτησε και περίμενε απόφαση προγραμματικής σύμβασης του Δήμου για να το εντάξει στο 3ο ΠΕΠ μια και έγινε σχετική προμελέτη επέκτασης του έργου (μελετητής Σαββίδης Κυρ.) προϋπολογισμού 3,5 με 4 εκ Ε. Η απόφαση του Δήμου Πτολ/δας δεν πάρθηκε ποτέ.

Προϊόν ανάδειξης & προβολής, όπως γίνεται αντιληπτό το ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ δωρεάς του ομώνυμου ιδρύματος στο ΝΟΜΟ Κοζάνης. Για όλους τους αντικειμενικούς παρατηρητές είναι ακριβώς στο μεσαίο ράφι (εθελοτυφλούν όσοι δεν το βλέπουν) γιατί είναι έτοιμο και σύγχρονο με πάμπολλες δυνατότητες επέκτασής και ανάπτυξής του. Και ακόμα γιατί βρίσκεται γεωγραφικά στην καρδιά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με δυνατότητα όλοι οι οδικοί άξονες να περνούν ακριβώς από δίπλα. Άρα να έχουν άμεση & γρήγορη πρόσβαση όλοι οι πολίτες της Περιφέρειάς μας. Δεν τεκμηριώνεται η ορθότητα επιλογής, ούτε με Καιλάρια ούτε με Σουρδία.

Δυστυχώς απέτυχε στο παρελθόν (1984) όταν δοκιμάστηκε η ιατρική συλλειτουργία των δυο νοσοκομειακών μονάδων και δεν επετεύχθη ούτε ορθή διαχειριστική διεκπεραίωση, ούτε σωστή ιατρική λειτουργία.

Είμαι σίγουρος ότι αν αρχίσουν οι ατέρμονες συζητήσεις για Μαμάτσειο & Μποδοσάκειο θα μας προφτάσει η επόμενη φάση Γ' βαθμού αυτοδιοίκησης (Καποδίστριας 2 ή Καλλικράτης 2) και τότε μας βλέπω με προορισμό το πανεπιστημιακό Ιωαννίνων. Εκτός αν Φλώρινα, Αμύνταιο και Πτολεμαΐδα προετοιμασθούν από τώρα για Θεσσαλονίκη μεριά, να μια καλή ιδέα ........

Φυσικά με όποιες συνθήκες οι .... έχοντες θα έλκονται από το Διαβαλκανικό ....

Για την ιστορία, αν ξεκινούσε ένας διάλογος για τον τόπο κατασκευής του κτιρίου της Περιφέρειας, με στρατηγικό στόχο η κατασκευή του να εξυπηρετεί ιδανικά τους πολίτες της Περ. Δυτ. Μακεδονίας, αυτός σίγουρα δεν θα ήταν η ΖΕΠ Κοζάνης αλλά μάλλον η περιοχή κοντά στα κοίλα κύριε Πάρη, το ίδιο ισχύει και για τα πανεπιστημιακά κτίρια κυρία Άννα. Ή λέμε και εννοούμε ανάπτυξη κατά μήκος του άξονα Κοζάνης – Πτολεμαίδας ή ξανακοροιδεύουμε τον κοσμάκη.

τ . Δημοτικού Συμβούλου*

ΥΓ: Όσον αφορά τον κ Α. ΠΑΠΠΑ για την κριτική του στο άρθρο μου για τον κ Λαζόπουλο την εκλαμβάνω ως καλοπροαίρετη και εκτιμώ ότι οι διαφορές μας εστιάζονται κυρίως στην προ και μετά μνημόνιο εποχή και ενδεχομένως στις αντιλήψεις μας για τη σάτιρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 10:42