Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 12:59

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ .... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

στο Πολυμυλοτου Μιχ. Ραμπίδη
Η ανοχή του Ελληνικού λαού στις εφαρμοσμένες πολιτικές της κυβέρνησης του κ Γ. Α. Παπανδρέου είναι υπέρμετρα ενδοτική και μη αναμενόμενη.
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την πολιτική των  κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και γκρεμίζει ότι θεμελιώθηκε τότε, από εκείνο το κοινωνικό κράτος και ότι κατακτήθηκε μετά τον πόλεμο.


Φυσικά ένα κύμα αντίδρασης, μη καθοδηγούμενο και μάλιστα προερχόμενο από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, μπορεί να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Τα λεγόμενα κινήματα ανυπακοής προσπερνούν τους πολιτικούς και συνδικαλιστές και παίρνουν στα χέρια τους τη λαϊκή αντίσταση. Πουθενά δεν μπορούν να εμφανισθούν ως συμπαραστάτες οι πολιτικάντηδες, φοβούμενοι την γενική κατακραυγή.
Όμως η μέχρι σήμερα φιλοσοφία και πρακτική του πολιτικού μας κόσμου έδειξε ότι ουσιαστικά δεν φοβάται και δεν υπολογίζει τίποτα.

- Τους αρσιμπαρίστες των διοδίων τους καρφώνει απροκάλυπτα και χωρίς κουκούλα το ίδιο το Υπουργείο Υποδομών του κ Ρέππα στις παραχωρησιούχες εταιρίες. Επιπλέον σχεδιάζει με τα φιλαράκια τους εργολάβους, για δήθεν μείωση των διοδίων και χρονική επέκταση εκμετάλλευσης μερικών για τη χαρά των εργολάβων.

- Το ίδιο ισχύει και για τα μέσα μεταφοράς, όπου αυτοί που δεν πληρώνουν, θα ρυθμιστεί να πληρώσουν μειωμένο εισιτήριο στα μεγάλα αστικά κέντρα και όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι, με την επιπρόσθετη επιδότηση, θα ισοσκελίσουν το παθητικό.  

- Δεν πληρώνω ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ κλπ. ούτε αυτό τους απασχολεί ιδιαίτερα. Μόλις σου κόψουν το ρεύμα και το νερό, δεν ενδιαφέρει αν ξεπαγιάσεις ή διψάσεις, θα ικανοποιούνται χαιρέκακα με την επιστροφή σου στο ταμείο για επανασύνδεση.

- Πάμε τώρα στα μπλόκα των αγροτών όταν και αν προκύψουν. Ο επαναστάτης χωρίς αιτία της χθεσινής αξιωματικής αντιπολίτευσης κ Καχριμάκης, αριστοτεχνικά προετοιμάζει απεργοσπαστικό μηχανισμό, για να σωθεί η πατρίδα. Αν παρ' όλα αυτά τους προκύψουν τα μπλόκα, θα προκαλέσουν και θα προβάλουν από τα κανάλια των φίλων μεγαλοεκδοτών, τις κόντρες και τους καβγάδες, μεταξύ των θιγόμενων κοινωνικών ομάδων, που ''έντεχνα'' θα απαθανατίζουν οι ανταποκριτές της εθνικής οδού. Όπως τότε με το Γιώργο Παπανδρέου μπροστάρι στην απόβαση των τρακτέρ από την Κρήτη, με τα χημικά των κακών αστυνομικών στο λιμάνι του Πειραιά

Όμως υποκρύπτουν βαθιά έναν μεγάλο φόβο. Τρέμουν στη σκέψη ότι πιθανότατα το κίνημα ανυπακοής να  τα μεγάλα αφεντικά. Όλοι αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για τους αξιολάτρευτους μεγαλοτραπεζίτες και τους οίκους νόμιμης αισχροκέρδειας δηλ τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Αν λέω, αν συντονισμένα ή από αντικειμενική  αδυναμία (το πλέον πιθανό), γίνουμε όλοι ανυπάκουοι  στους νομικά κατοχυρωμένους τοκογλύφους , τότε τι θα συμβεί;  Η σπίθα θα γίνει μεγάλη φλόγα και πυρκαγιά για την κυβέρνηση των κκ Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και ΣΙΑ, θα απολέσουν την άνωθεν ... καλή μαρτυρία και στήριξη και θα μας αφήσουν ασφαλείς από τη συσσώρευση νέων ελλειμμάτων – χρεών και χωρίς υποθηκευμένη Ελλάδα.

Η αυθόρμητη αντίδραση αγανάκτησης των πολιτών, φυσικά και δεν καθορίζει τους κανόνες μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Οριοθετεί όμως τα περιθώρια ανοχής της, κι αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά από τους καθορίζοντες-επιβλέποντες τους  κανόνες του παιχνιδιού, τότε οι αδικημένοι   παρεκτρέπονται. 
Δυστυχώς μη έχοντας άλλη επιλογή ο πολίτης, προτιμά το του καθρέφτη από τα αδηφάγα θεριά της πολιτικής της ζούγκλας.
τ. μέλους Δ.Σ./ΓΣΕΕ*

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 13:03