Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 10:12

Τρύπιο προφυλακτικό

       profillaktiko   της Λώρης Κέζα απο το Βήμα.

Είναι ελεεινή η υπεράσπιση ενός βιαστή. Καλύτερα: είναι τιποτένια η υπεράσπιση ενός κατηγορούμενου για βιασμό. Δεν θα τολμούσαμε ποτέ να πούμε ότι το θύμα είναι ζωντόβολο ή ότι ο νόμος είναι, χμμμ, παράξενος. Ας αντιγράψουμε λοιπόν χωρίς σχόλια μια σκηνή από δικογραφία. Μια γυναίκα ...

κοιμάται στο κρεβάτι του σπιτιού της. Εκεί φιλοξενείται ένας επισκέπτης. Μέσα στον ύπνο της εκείνη ξυπνά και διαπιστώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια κολπική διείσδυση. Με ήρεμη φωνή τον ερωτά: «Φοράς κάτι;». Εκείνος απαντά: «Εσένα». Εκείνη προτείνει: «Προφυλακτικό;». Εκείνος δυσανασχετεί αλλά το φοράει. Για να μη διολισθήσουμε στην πορνογραφία θα αντιγράψουμε δύο τετράστιχα του e.e. cummings που ταιριάζουν στην ατμόσφαιρα που προκύπτει από το κατηγορητήριο:

να νιώσω; είπε αυτός
(θα στριγκλίσω είπε αυτή
μόνο μια φορά είπε αυτός)
τι χαρά είπε αυτή

(να αγγίξω; είπε αυτός
πόσο πολύ; είπε αυτή
αρκετά είπε αυτός)
γιατί όχι είπε αυτή

Για να μην τα πολυλογούμε: το ήμισυ της πράξεως ήτο βιασμός, το ήμισυ ήτο σεξ. Εμ, δεν πας κύριέ μου στη Σουηδία να κάνεις κόλπα στην ωραία κοιμωμένη. Αυτό που στον ευρωπαϊκό Νότο θα γινόταν αποδεκτό ως τρυφερό καλημέρισμα μπορεί να οδηγήσει στο Γκουαντάναμο τον Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος θα εκδοθεί στην ψυχρή χώρα με την κατηγορία του βιασμού. Το περιστατικό καταγράφεται στο Γιονκόπινγκ, πέρυσι το καλοκαίρι. Στη Σουηδία το πασπάτεμα εν υπνώσει είναι παράνομο. Πρέπει η παρακείμενη να έχει ανοίξει τα μάτια, να έχει πλύνει τα δόντια και να εγκρίνει την πρόταση σωματικής εγγύτητας.

Την ίδια, μοιραία εβδομάδα του Αυγούστου o ιδρυτής του WikiLeaks ήλθε σε επαφή με μία ακόμη ντόπια. Και εκείνη τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση και παράνομο εξαναγκασμό, διότι κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης έσπασε το προφυλακτικό. Διατείνεται ότι εκείνος το έσπασε επίτηδες. Ολα αυτά θα είχαν την πλάκα τους αν δεν υπήρχαν φόβοι ότι μετά τη δίκη στη Σουηδία ο άνθρωπος που έφερε σε αμηχανία το Πεντάγωνο, τις μυστικές υπηρεσίες και τους ηγέτες του κόσμου όλου θα φορέσει την πορτοκαλί στολή του κατάδικου. Λέγεται ότι η Σουηδία δεν θα έχει πρόβλημα να τον ξαποστείλει στις ΗΠΑ. Ο δημοσιογράφος θα εφεσιβάλει, οπότε κερδίζει μερικούς μήνες διαμονής στην Αγγλία. Για να ξεπεράσει τις αγωνίες του μπορεί να διαβάζει αμερικανική ποίηση που είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από τις σκανδιναβικές εμπειρίες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=386591&dt=25/02/2011#ixzz1F3CLWYpt

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 10:19