Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 11:14

Επισημάνσεις στον αντιδήμαρχο καθαριότητας

          korkas                  
του Γιάννη  Κορκά
Η οδός  Βασιλείου Ματιάκη , είναι ένας μικρός δρόμος,  κάθετος, που ξεκινάει από την οδό Διογένους και τελειώνει  στη Ζαλόγγου (μπουντανάθκα) . Ο δρόμος αυτός είναι χαραγμένος στον πολεοδομικό χάρτη της πόλης, ως πεζόδρομος, αλλά δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία . Γιατί όμως  δεν έχει τακτοποιηθεί ακόμη  από την πολεοδομία  δεν γνωρίζουμε

Οι περίοικοι δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν καθώς  και οι κάτοικοι της πόλης. Ο  δρόμος δεν αξιοποιείται παρά την πολεοδομική πρόβλεψη και  διάνοιξη, για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Που οφείλεται όμως  η καθυστέρηση της τακτοποίησης είναι ένα μεγάλο ερώτημα, και ενισχύεται ακόμη περισσότερο, όταν γνωρίζουμε ότι οι νέες αντιλήψεις των  αρχιτεκτόνων πολεοδόμων   αποβλέπουν  στη δημιουργία  δρόμων, πλατειών και πράσινο σε κάθε γωνιά των    πόλεων προς  βελτίωση της ζωής  των πολιτών  Το δρομάκι αυτό βρίσκεται στον περίγυρο του ιστορικού κέντρου της Κοζάνης, κοντά στο Ά. Δημοτικό      

Είχε κάνει μια πολύ καλή προεργασία για να τεθεί σε κυκλοφορία το δρομάκι  ο πρώην αντιδήμαρχος  πολεοδομίας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, είχε έρθει σε επαφή με το ιδιοκτήτη που η διάνοιξη διέρχεται από ένα μικρό οικοπεδάκι του, τον ενημέρωσε πως έχει το όλο θέματα  και αναμένετο να προχωρήσει  η τακτοποίηση, αλλά δεν προχώρησε γιατί δεν  ανέλαβε  την αντιδημαρχία της πολεοδομίας μετά της εκλογές ο Θ. Θεοδωρίδης, που είχε ασχοληθεί με το θέμα. Τον βρόμικο αυτόν  χώρο  τον δείχνει η φωτογραφία, που  έχει μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο, με διάφορα ζωύφια, με ποντίκια  και αντικείμενα χρήσεως ναρκωτικών,  που αποβαίνει σε βάρος της υγείας των  παιδιών της γειτονιάς  και των   περιοίκων και κανείς δεν ενδιαφέρεται να καθαρίσει το χώρο  και  να κάνει   απολύμανση. Αυτό το αγαθό της υγείας για το λαό ποιος θα το προστατεύσει;        Οφείλουν να γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι παντώς  άλλων,  προέχει η ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων και εν προκειμένω της Κοζάνης.

            Κύριε Αποστολίδη, να αναλάβετε δράση με την γνωστή σας αποτελεσματικότητα  και να λύσετε το χρονίζων θέμα . Είναι ζωτικής ανάγκης  για τους κατοικούντας στην περιοχή αυτή και γενικότερα για την χρήση του μικρού  δρόμου από τους κατοίκους, μετά τη σωστή απόφαση του δήμου να διανοίξει έναν νέο  δρόμο που συμπεριλαμβάνεται στους στόχους διαμόρφωσης κυκλοφοριακά στην παλιά Κοζάνη, όπως είναι ο χώρος αυτός. Κατόπιν αυτού, θα πρέπει να τεθεί  άμεσα σε λειτουργία το δρομάκι αυτό για να απαλλάξει και το χώρο  από τις ακαθαρσίες και τις βρωμιές , απομακρύνοντας  άμα και  την ανθυγιεινή   ατμόσφαιρα που πλήττει τους  κατοικούντας γύρω από τον επικίνδυνο για την υγεία   χώρο.   

            Να σημειώσω, ότι στο δρομάκι αυτό, ενώ δεν είναι ακόμη σε κυκλοφορία, εδόθη το όνομα του πρώην δημάρχου Κοζάνης Βασιλείου Ματιάκη, που διετέλεσε αιρετός δήμαρχος  από το 1955 μέχρι τον Αύγουστο το 1964,  και θεωρώ μη προσιδιάζων  προς το αξίωμα του Δημάρχου, να δίνεται όνομα δημάρχου της πόλης σε  ένα μικρό  και ασήμαντο δρομάκι.

            Επίσης στο δρομάκι αυτό βρίσκεται και  το σπίτι του Δημητρίου Αλεξανδρή, υιού του Μηνά Αλεξανδρή, που διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος της περιόδου του Ματιάκη , ως εκπρόσωπος των γεωργών και προτείνω να αντικατασταθεί το όνομα του Ματιάκη και να τοποθετηθεί σε άλλο μεγάλο δρόμο και να δοθεί το όνομα του αειμνήστου Μηνά Αλεξανδρή, τιμώντας έτσι και τους γεωργούς που διετέλεσαν δημοτικοί σύμβουλοι, και ο χώρος προσφέρεται.  Ενώ θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί από την αρχή το όνομα του Αλεξανδρή, δείχνοντας ότι έχουν και αυτοί τη θέση τους στην κοινωνία και όχι μόνο οι τραγουδιστές και οι ηθοποιοί  και άλλοι πολλοί , που τα ονόματά τους δόθηκαν σε δρόμους της Κοζάνης.

            Ας ελπίζω ότι θα λειτουργήσει υπεύθυνα και αποτελεσματικά ο Π. Αποστολίδης και σε συνεργασία με το τμήμα πολεοδομίας Κοζάνης που αντιδήμαρχος είναι η κα Ελπίδα Κουϊμτσίδου να τακτοποιηθεί το χρονίζων θέμα.

 

                                                                                         

                                                                                

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 11:20