Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 16:58

«ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΛΗΞΙΣ» - ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΣΜΙΔΗ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣΗ ιστορία με το παιδάκι που κατέληξε στην εντατική του Ιπποκράτειου της Θεσ/κης είναι εκκωφαντικά τραγική. Θέλω να τονίσω πως κανείς μα κανείς δεν μπορεί καν να αντιληφθεί τον πόνο των γονιών. Σταματώ όμως γιατί θεωρώ πως πρέπει όλοι να σωπάσουμε μπροστά στον θρήνο των ανθρώπων.

Η εκ των υστέρων λύπη όμως πολλών δημοσιογραφούντων με εκνευρίζει. Να με συγχωρέσουν πολλοί, όχι όλοι ευτυχώς μα δημοσιογράφος είναι σύμφωνα με την Βίκιπαιδεία: Το επάγγελμα του δημοσιογράφου θεωρείται από κάποιους λειτούργημα από την άποψη ότι ο δημοσιογράφος επιτελεί κοινωνικό έργο, εργάζεται προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της (π.χ. με την αποκάλυψη σκανδάλων).

 Ίσως πρέπει πολλοί που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι να το ξανασκεφτούν. Η διεκπαιρεωτικού τύπου αναφορά σε μείζονα θέματα που μπορούν να πλήξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή το κοινωνικό σύνολο σίγουρα δεν είναι έλεγχος της εξουσίας.

Οι χαριεντισμοί με τους κρατούντες μπορεί να κολακεύει τον εκάστοτε δέκτη των χαριεντισμών μα δεν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Να εκπλαγεί ένας πολίτης με το συμβάν που δεν ήξερε την κατάσταση ΟΚ. Να εκπλήσσεται όμως ένας τοπικός δημοσιογράφος, απλώς ΔΕΝ κάνει, ή μάλλον κάνει τζιζ.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζανε πως είναι θέμα χρόνου να συμβεί ένα τραγικό περιστατικό. Όταν όλη η Δ.Μακεδονία δεν έχει μια ΠΔ κλινική στελεχωμένη ως πρέπει και η δουλειά που γίνεται, γίνεται με την υπερπροσπάθεια των ελαχίστων γιατρών είναι θέμα χρόνου να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο.

Ζητάνε τώρα να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Εντάξει να συμφωνήσω μα εμένα αυτό που με καίει είναι να στελεχωθούν οι κλινικές. Γιατί αν έχουμε στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό τότε να την βράσω την τιμωρία.

Να πληροφορήσω λοιπόν πως ούτε ΠΘΛΚΗ κλινική επανδρωμένη σωστά έχουν τα Νοσοκομεία της Δ.Μακεδονίας. Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Φλώρινα είναι υποστελεχωμένες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Η διαβητολογική κλινική της Κοζάνης που λειτουργούσε από τους Παθολόγους του Νοσοκομείου και ήταν υπόδειγμα έκλεισε ελλείψει πόρων.

Μήπως λοιπόν υπόλογοι κ συνένοχοι δια της ανοχής, είναι και μερικοί εκ των «ελεγκτών της εξουσίας;»

Ο αξιότιμος κ. Μπογιατζίδης που τα τελευταία χρόνια ήταν διοικητής του Νοσοκομείου και κοτσάριζε την φωτογραφία του σε οποιαδήποτε δραστηριότητα των γιατρών, έχει να πει τίποτα για όλα αυτά;

  -Κι άλλη έκπληξη-

Αυτή την φορά για το νέο σταθμό της ΔΕΗ που οσονούπω θα κατσκευα(ζόταν;)στεί

.Ο Νομάρχης ανακοίνωσε πως ο κ.Ζερβός, ο νέος διευθύνων του είπε πως δεν βρήκε καμία μελέτη περί αυτής.

Οποία έκπληξις. Το θέμα είναι άλλο όμως. Άντε καλά η ΔΕΗ ,μέχρι τώρα τουλάχιστον λειτουργούσε ως κράτος εν κράτη. Ο Νομάρχης όμως και όλοι οι Δήμαρχοι του νομού δικαιολογούνται;Τι κάνανε μέχρι τώρα;Αρκούνταν στις διαβεβαιώσεις χωρίς να ζητήσουν να δουν τα δεδομένα της μελέτης;Θα γίνει(;) ένα εργοστάσιο ακόμη στον ήδη υπερκορεσμένο τόπο μας, που τους ορίσαμε δια της ψήφου να διαχειριστούν και δεν είχαν χαμπάρι; Δεν ρωτούσαν λεπτομέρειες; Δεν ζητήσανε να δούνε την μελέτη;Με αυτούς θυμώνω εγώ και με αυτούς έχω να κάνω

Οι εκλογές της αυτοδιοίκησης έρχονται και αν δεν τους στείλουμε στις δουλειές τους και τα σπίτια τους για χαλάρωση και καφεδάκι, μη τα ρίχνουμε μετά στο «κράτος».Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010 12:14