Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 08:56

Η Βουλή πρέπει να επικυρώνει τις συμφωνίες δανεισμού και όχι να συζητά για αυτές

arrostixoraΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ*

Οι Συμφωνίες Δανεισμού της Ελλάδας, παραχωρούν, ή αναγνωρίζουν, σε Οργανα διεθνών οργανισμών, ( π.χ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και σε όργανα τρίτων κρατών, ως δανειστών, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, που, κατά το Σύνταγμα, ανήκουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Κυβέρνηση.

Σε άλλα Οργανα της Διοίκησης. Στην Νομοθετική λειτουργία που ασκείται, ..

δια της Βουλής. Και στην Δικαστική λειτουργία, που, ασκείται από τα Ελληνικά Δικαστήρια.
Ετσι, οι επιβαλλόμενοι από τις Συμφωνίες, όροι και μέτρα, δεν είναι προϊόντα, της βούλησης της Ελληνικής Διοίκησης, της Βουλής των Ελλήνων και των Ελληνικών δικαστηρίων, αλλά των Δανειστών και των Οργάνων Εφαρμογής των Συμφωνιών Δανεισμού.
Κατάντησαν π.χ. με νόμο, (3847/2010) την Βουλή, μόνο, να ενημερώνεται και να συζητά, τους όρους και την εκτέλεση των συμφωνιών Δανεισμού. Και όχι να επικυρώνει ή μη, τις Συμφωνίες που προβλέπουν αυτά, όπως, διαγορεύει το Ελληνικό Σύνταγμα.
Ετσι σήμερα, επιβάλλονται και εκτελούνται, Κατοχικά Μέτρα, πρωτοφανούς βαρύτητας και εκτροπής. Μέτρα, που, τείνουν στην καταστροφή, που, ήδη βιώνεται.
Και όλα αυτά, ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ, που, δεν της δίδεται η δυνατότητα, ούτε την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, ν' αποτρέψει.
Η διεξαγωγή τέτοιων υποθέσεων, που, βλάπτει το κράτος και τους πολίτες, αποτελεί έγκλημα, περί την κατάχρηση της πληρεξουσιότητας, στην διεξαγωγή υποθέσεων του Ελληνικού κράτους. Και επισύρει ποινές κάθειρξης, κατά τον Ποινικό Κώδικα.
Ταυτόχρονα, αυτές οι συμφωνίες και οι τρόποι επιβολής και εκτέλεσής τους, καταργούν, την δέσμευση της Νομοθετικής και Εκτελεστικής εξουσίας, να υπακούει στο Σύνταγμα και στις επιταγές των Διατάξεών του.
Αυτό, αποτελεί, πρόσθετη κακουργηματική πράξη. Υπάγεται στα Αδικήματα, προσβολής του Πολιτεύματος και επισύρει επίσης την ποινή της κάθειρξης.
Ποινική ευθύνη, έχουν και όσοι εγκωμιάζουν δημόσια, τα εγκλήματα αυτά και εκθέτουν σε κίνδυνο, την δημόσια τάξη, ΔΙΑ της παραπληροφόρησης. Και όσοι, τα αποκρύπτουν, ή τα ωραιοποιούν.
Τέτοιοι εγκωμιασμοί και παραπληροφορήσεις και αποκρύψεις, γίνονται συνήθως από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εδώ, πρέπει να επισημανθεί με έμφαση, πως, ο δημοσιογράφος οφείλει να ανακοινώσει στο κοινό την είδηση και να διατυπώσει το σχόλιο, ΜΟΝΟ, αν, ανταποκρίνεται στην αλήθεια και την πραγματικότητα. Απαραιτήτως δε, πρέπει να καταγγείλει, κάθε παραποίηση και διεστρέβλωση, του προϊόντος, της δημοσιογραφικής του, δουλειάς.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, όταν τα παραπάνω, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, να δεχτεί και να υποκύψει, σε αντίθετες πιέσεις, ή υποδείξεις των Προϊσταμένων και των Εργοδοτών του.
Πολύ περισσότερο, δεν υπακούει σε Κρατικούς και Μονοπωλιακούς εκβιασμούς. Ακόμη και υποδείξεις, που κατευθύνονται, να χειραγωγούν λανθασμένα το φρόνημα. Και να παραπλανούν την γνώση των πολιτών. Αλλιώς, οι ευθύνες είναι διακριτές και οι συνέπειες προσωπικές. Ανεξάρτητα κάθε συνευθύνης.
Οι συνέπειες έρχονται. Η οργή της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής κοινωνίας ξεχυλίζει!...

 

ειναι ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ*

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 11:17