Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 09:55

Συλλαλητήριο για την υγεία: Η τέχνη του να απαλλάσσεσαι από τις ευθύνες.. | του Ζήση Πιτσιάβα

Λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο για την υγεία στην Κοζάνη, σκέφτομαι πως πλέον δεν έχουμε μάθει σε αυτή τη χώρα να ασχολούμαστε σοβαρά με ένα πρόβλημα

και για αυτό αναλωνόμαστε σε πάγιες τακτικές που πλήττουν εμάς τους ίδιους από τη μία και από την άλλη απαλλάσσουν τους πραγματικούς υπευθύνους.
Η απόφαση για το συλλαλητήριο, ήρθε μετά από μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, η οποία προκλήθηκε από την είδηση ότι, πάει για κλείσιμο η Παθολογική. Στις 24 Δεκέμβρη δε θα έχουμε δηλαδή την πιο σημαντική κλινική για να λειτουργήσει ένα Νοσοκομείο.
Κάπου εκεί, μεταξύ ευχολογίων, διαπιστώσεων και κατακραυγών, αυτοί που θεωρητικά έπρεπε να λύσουν το πρόβλημα, αποφάσισαν να εκτονώσουν την κατάσταση επιλέγοντας την ασφαλή οδό της απαλλαγής των ευθυνών, τοποθετώντας ταυτόχρονα και τους εαυτούς τους στην πλευρά των πληττόμενων πολιτών.
Αργότερα την οδό της απαλλαγής επέλεξαν και οι υπόλοιποι συνυπεύθυνοι για την επίλυση του προβλήματος.
Αυτοί που μέχρι προχθές αγκαλιαζόταν με τα «άξια μέλη της κυβέρνησης που νοιάζονται για την πατρίδα».
Αυτοί που βροντοφώναζαν με στόμφο ότι είναι φίλοι με τον πρωθυπουργό της χώρας.
Αυτοί που όταν ο πρώην Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ερχόταν στην Κοζάνη μας έλεγαν ότι πλέον η νέα κυβέρνηση ακούει τα προβλήματα και δίνει λύσεις.
Αυτοί που πανηγύριζαν με την ανακοίνωση των 4500 προσλήψεων στην υγεία και την ευαισθησία που μας έλεγαν ότι θα δείξουν στην περιοχή.
Όλοι αυτοί λοιπόν είναι οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου. Μιας ακόμα ατυχέστατης επιλογής για την περιοχή που δεν θα ιδρώσει το αυτί κανενός.
Μιας επιλογής που απλώς θα νεκρώσει τις δημόσιες υπηρεσίες(δήμο- περιφέρεια), την καταρρακωμένη αγορά της πόλης και θα επιτρέψει στο εκπαιδευτικό σύστημα να χάσει καμία ωρίτσα μάθημα ακόμα χωρίς να πονέσει η τσέπη κανενός.
Προχθές, η αγωνία πολλών ήταν πως θα πείσουν και τα καφέ της πόλης να κλείσουν. Σιγά μην κλείσουν θα πω εγώ. Χάνεται τέτοια ευκαιρία για αύξηση του τζίρου; Αν η πλατεία γεμίσει αύριο, όπως και αν γεμίσει τέλος πάντων, ποιος λέει όχι σε ένα καφεδάκι στη συνέχεια, ειδικά αν το μεροκάματο έχει «πέσει» σε πολλές των περιπτώσεων.
Όσο για τους τοπικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης, τους 4 βουλευτές δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και την λαλίστατη, σε πολλές των περιπτώσεων Ν.Ε. του κόμματος, η σιωπή είναι χρυσός. Θα περίμενα και από εκεί ένα κάλεσμα όπως το επικό κάλεσμα για τη συμμετοχή στην απεργία της προηγούμενης Πέμπτης, για να δέσει το γλυκό. Λογικά θα δείτε αύριο κάποιους εκεί ή αν δεν τους δείτε εκεί, θα τους δείτε μετά στις φωτογραφίες.
Δε ξέρω πόσοι θα πάτε αύριο. Να πάτε λέω εγώ, αλλά μην τσιμπάτε. Στη χώρα που πίστεψε ότι μπορεί να κλονίσει τα θεμέλια της Ευρώπης επειδή ψήφισε λαϊκισμό, στην Περιφέρεια που επέλεξε εκπροσώπους στην αυτοδιοίκηση με το ψευτοδίλημμα «μνημόνιο- αντιμνημόνιο», κάποιοι μπορεί να περάσουν την άποψη ότι, το συλλαλητήριο μπορεί να γεμίσει γιατρούς το Νοσοκομείο.
Και αντί να τρέχουν να φέρουν τους γιατρούς, όπως πρέπει να κάνουν, μετά θα μας δείχνουν τις φωτογραφίες από το συλλαλητήριο.

ΠΗΓΗ: KOZANIMEDIA.GR

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 10:01