Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 11:08

Ευχαριστούμε τους «κοινωνικούς ΣΥΝ-εταίρους»! Στέφανος Πράσσος

Η είδηση: «Υπέρ μίας μικρής και προσωρινής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών

τάσσονται οι τέσσερις εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ-ΣΕΤΕ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ), όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που διήρκεσε 3,5 ώρες.»
Η συμφωνία: Ο δήθεν αριστερός Πρωθυπουργός, «στο πλαίσιο της καλής θέλησης», συμφώνησε με τις εργοδοτικές οργανώσεις την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1% που θα «επιμεριστεί» κατά ο,5% στους εργοδότες και κατά 0,5% στους εργαζόμενους (εννοείται πως ένας «αριστερός» Πρωθυπουργός δε χρειάζεται να ρωτήσει και τους εργαζόμενους)! Και αντάλλαγμα τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων με: «1).Σταθερό και σταδιακά ελκυστικότερο φορολογικό πλαίσιο 2).φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον 3).Κίνητρα για την ανάπτυξη και τις επιχειρήσεις»
Η ουσία: Η εργοδοσία συμφώνησε με τη μνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αυξήσει, εθελοντικά, τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές κατά 0,5%, όταν τα τελευταία χρόνια, οι εισφορές της εργοδοσίας, με αποφάσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, μειώθηκαν κατά 4,9% ποσοστό που αναπληρώθηκε με αντίστοιχη αύξηση των εργατικών εισφορών, που αντί να μειωθούν αυξάνονται ξανά κατά 0,5%! Και αυτό μάλιστα το έκαναν οι εκπρόσωποι του Κεφαλαίου με βαρβάτα ανταλλάγματα, όπως τη μείωση της φορολογίας και παροχή επιπρόσθετων επιχορηγήσεων στις επιχειρήσεις.
Η αύξηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών είναι απαγορευτική για το ΔΝΤ, την ΕΕ, την εργοδοσία και τους πολιτικούς εκπροσώπους της γιατί λένε «θα αυξήσει τη ανεργία και θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων»! Ξέχασαν όμως να μας πουν πόσο μειώθηκε η ανεργία και πόσες επενδύσεις έκαναν από τη στιγμή που οι ασφαλιστικές τους εισφορές μειώθηκαν σε τέτοιο βαθμό;
Το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας χτίστηκε με βάση την τριμερή χρηματοδότηση, μία δραχμή ο εργαζόμενος, μία δραχμή ο εργοδότης, μία το κράτος.
Στην πορεία το Κράτος «ξεχνούσε» συχνά, πυκνά να πληρώνει το μέρος που τις αναλογούσε αλλά δεν ξεχνούσε να φορτώνει στο ασφαλιστικό σύστημα τις δικές του υποχρεώσεις από την κοινωνική και κυρίως τη φιλεργοδοτική του πολιτική (επιχορηγήσεις επιχειρήσεων, συντάξεις ανασφάλιστων, εθελούσιες εξόδους κλπ). Επίσης μιας και διαχειριζόταν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων τα κατασπάραξε με ποικίλους τρόπους όπως:
1. Τα κατέθετε στις τράπεζες με αρνητικό για δεκαετίες, μηδενικό αργότερα έως και πολύ χαμηλό επιτόκιο! Και όταν τα χρειαζόταν τα ταμεία για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, πλήρωναν διπλάσια και τριπλάσια επιτόκια. Από εκεί (όπως το παραδέχτηκαν δημόσια, κατά καιρούς, πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες) προέκυπταν τεράστια ποσά, μαύρο χρήμα, αφού δεν εγγραφόταν σε κανέναν προϋπολογισμό-ισολογισμό, που τα χρησιμοποιούσε η εκάστοτε κυβέρνηση κατά το δοκούν (κρυφές επιδοτήσεις, ρουσφέτια κλπ). Επίσης είναι τα αποθεματικά των ταμείων που από το 1950 ακόμα χρηματοδοτούν τη λεγόμενη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, δηλαδή την κερδοφορία του κεφαλαίου.
2. Τα πράσινα αρπαχτικά (Σημίτης και λοιποί) τα «εξανέμισαν» με επισφαλείς τοποθετήσεις στο χρηματιστήριο για να εξυπηρετήσουν τους ημέτερους επιχειρηματίες αλλά και την πολιτική τους για να προσελκύσουν «τα ποντίκια στη φάκα» (να φάνε δηλαδή τις αποταμιεύσεις του Ελληνικού λαού στη χρηματιστηριακή φούσκα). Αλλά και τα γαλάζια τρωκτικά δεν έμειναν πίσω. Εκτός των άλλων και μέσω των γνωστών δομημένων ομολόγων της περιόδου Κώστα Καραμανλή. Είναι γνωστό πως «έκαψε μια λαμπρή καριέρα», το 2007, ο Σάββας Τσιτουρίδης όταν είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία για την αγορά 8 ομολόγων του δημοσίου, αξίας 1,8 δις Ευρώ, από επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία (αυτά είναι μόνο όσα εξέτασε η Εξεταστική Επιτροπή της βουλής), που εκτός των άλλων, τα γαλάζια παιδιά, έπαιρναν και προμήθεια που πολλές φορές ήταν διπλάσια της αξίας των ίδιων των ομολόγων!!! Και τώρα θέλουν να κόψουν τις επικουρικές γιατί έχουν, όπως μας λένε ελλείμματα.....
3. Τη χαριστική βολή στα αποθεματικά των ταμείων, την έδωσε το Μάρτη του 2012 η Συγκυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου, αφού τα κούρεψε «γουλί» μέσω του γνωστού PSI . Το κούρεμα των αποθεματικών, που με νόμο είχαν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, ζημίωσε πάνω από 15δις Ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία, κούρεμα 50%! Και σαν να μην έφτανε αυτό, όπως κατήγγειλε ο Γ.Ρωμανιάς, συνέχισαν κρυφά το «κούρεμα» και μετά το PSI με αποτέλεσμα οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων να ξεπερνά το 75%
Ο δεύτερος πυλώνας της χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού Συστήματος που ήταν η εργοδοτική συμμετοχή, όχι μόνο δεν αποδιδόταν (εισφοροδιαφυγή), κυρίως από τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά οι κεφαλαιοκράτες δεν απέδιδαν ούτε τις εργατικές εισφορές που οι ίδιοι παρακρατούσαν (εισφοροκλοπή). Και πολύ φυσικά «δεν υπήρχε κανένας λόγος» να αποδοθούν αφού σε μερικά χρόνια η εκάστοτε Κυβέρνηση έφερνε ρυθμίσεις των 100 δόσεων, πλήρωναν δυο, τρεις δόσεις και μετά περίμεναν την επόμενη ρύθμιση! Έτσι η εργοδοσία (Το μεγάλο Κεφάλαιο) της χώρας μας έβγαινε διπλά και τριπλά κερδισμένη αφού όχι μόνο δεν πλήρωνε το μέρος που της αναλογούσε αλλά επιδοτούνταν κι από πάνω με χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων!
Μήπως πρέπει να μιλήσουμε και για την Μαύρη- Ανασφάλιστη Εργασία; Σύμφωνα με δικά τους στοιχεία, ξεπερνά το 50% και στον τομέα του τουρισμού, που όπως λένε είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, η ανασφάλιστη εργασία αγγίζει το 90%!!! Να αναφερθούμε και στη στρατιά των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων που δεν βγήκαν στην ανεργία από δική τους υπαιτιότητα αλλά από την εφαρμογή της πολιτικής της Κυβέρνησης του Κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και στερούν τεράστιους πόρους από τα ταμεία;
Τελικά οι μόνοι που πληρώνουν τις εισφορές τους στα ταμεία είναι οι εργαζόμενοι που όχι μόνο δεν τους ρωτάει κανένας αφού παρακρατούνται αυτόματα από το μισθό αλλά καλούνται και κάθε φορά να πληρώσουν τα σπασμένα.
Αυτοί λοιπόν που και χθες και σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κατάρρευση του Ασφαλιστικού Συστήματος, είναι αυτοί, οι ίδιοι που καταλήστεψαν τα ταμεία, είτε άμεσα ως εργοδότες, είτε ως πολιτικό προσωπικό (υπάλληλοι του κεφαλαίου) με νόμους και αποφάσεις τους οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, προϊόν του «συγχωρεμένου» πια Καπιταλιστικού Κράτους Πρόνοιας.
Αυτοί πρέπει να πληρώσουν!!!
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία δεν θα ανεχτεί άλλο τον εμπαιγμό. Θα είμαστε καθημερινά στους δρόμους, με αγώνες ενωτικούς και μαζικούς, μέχρι να καταρρεύσει η Κυβέρνησή τους και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της εκμετάλλευσης, των ανισοτήτων και της ρεμούλας. Θα πάει στα αζήτητα της πολιτικής ιστορίας του Τόπου και η γιαλαντζί αριστερή Κυβέρνηση των ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ και οι ηγέτες τους, ψεύτες -πολιτικοί απατεώνες, Τσίπρας -Καμμένος
Υ.Γ. Να μην ξεχάσουμε (όπως μας προτρέπει ο «πολύ αριστερός» κ. Νάσος Αθανασίου ) να ζητήσουμε κι ένα «μεγάλο συγνώμη» από τον Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση, που με τους αγώνες μας στείλαμε στο διάολο, το δικό τους Ασφαλιστικό, τη δική τους πολιτική πρόταση για την αποδόμηση της Κοινωνικής Ασφάλισης των εργαζομένων και του λαού.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 11:11