Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 19:13

Ο Λάζαρος Τσικριτζής διαφωνεί με την απόφαση του δήμου για τα σχολεία. Μιλά για νοοτροπίες ''λούφας

Με ενα αιχμηρό σχόλιο στην σελίδα του στο fb ο Λάζαρος Τσικριτζής σχολιάζει με αρνητικό τρόπο την απόφαση του Δήμου Κοζάνης να ανοίξουν τα σχολεία με καθυστέρηση. Μιλά για λογικές δημάρχων που αναπαραγουν την ''λουφα''. 

 

Για ποιο λόγο τα σχολεία άνοιξαν μια ώρα αργότερα ?
Με βάση το μετεωρολογικό σταθμό του ΤΕΙ η θερμοκρασία στην Κοζάνη από τις 8.00 έως τις 9.00 σήμερα το πρωί δεν μεταβλήθηκε. Ήταν σταθερή -5 οC. Αυτή η θερμοκρασιακή σταθερότητα ισχύει σχεδόν πάντα στην περιοχή μας, στη συγκεκριμένη πρωινή ζώνη. Επομένως γιατί τα σχολεία άνοιξαν μια ώρα αργότερα ; Τι το επικίνδυνο υπήρχε στις 8.00 που θα εξαφανίζονταν ή θα υποχωρούσε στις 9.00 ; (Ή μήπως έπρεπε να ανοίξουν στις .. 12.00 που θα κερδίζαμε με τα χίλια ζόρια 0.8 βαθμούς emoticon winkΑλλά ακόμη και 2 ή 3 βαθμούς να ανέβαινε το θερμόμετρο, οι συνθήκες ολικού παγετού (θερ/σία κάτω από το μηδέν) θα ίσχυαν ατόφιες με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ και συνεπώς οι όποιοι πάγοι ΔΕΝ ΘΑ ΈΛΙΩΝΑΝ. Oλα αυτά, καθώς και το ότι δεν αναμένονταν χιόνι το πρωί, ήταν γνωστά χτες Κυριακή, όταν αποφάσισαν οι δήμαρχοι του N. Κοζάνης να ανοίξουν τα σχολεία αργότερα. 
Ως πότε θα αναπαράγουμε νοοτροπίες λούφας και θα πλάθουμε παιδιά του «σωλήνα»; Δεν είπαμε να πάνε με το κοντομάνικο σχολείο, όπως τα Εγγλεζάκια ή να πάνε για χειμερινή διαβίωση στα ιγκλού όπως τα Φιλανδάκια, αλλά όχι και να βαράμε συναγερμό για τους κανακάρηδές μας στην πρώτη παγωνιά…
Οι δήμοι λοιπόν της περιοχής μας ακολούθησαν την πεπατημένη («δεν βαριέσαι, ας χαθεί μια ώρα μάθημα») και άνοιξαν τα σχολεία αργότερα. Εξαίρεση – προς στιγμήν – ο Δήμος Κοζάνης που έδωσε εντολή για κανονική λειτουργία, αλλά μετά υπαναχώρησε (κακώς), μιας και ξεσηκώθηκαν διάφοροι γονείς και λοιποί παράγοντες, υπηρεσιακοί και μη, ως .. ειδικοί μετεωρολόγοι και κινδυνολόγοι. Τελικά ένας κούκος (έστω και πιο μπιστερένιος ως .. αούτος) δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 19:22