Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 19:40

Σαββας Ξηρός.Αυτός ο καλλιτέχνης του Ιωάννη Κοσμίδη

Αν ήμουν επιχειρηματίας στο χώρο του θεάματος και ειδικά του θεάτρου, θα αναλάμβανα εγώ να ανεβάσω την παράσταση που είναι βασισμένη στο πόνημα του Σάββα Ξηρού

Θα πλήρωνα όλα τα έξοδα και θα περίμενα αυτό τον θόρυβο να φέρει τον κόσμο στο θέατρό μου. Από καθαρό συμφέρον ,από ιδεολογική συμφωνία ,από συμπαράσταση; Αδιάφορο. Όσο θα γεμίζει η πλατεία και η επένδυση μου έφερνε τα λεφτά της πίσω στο πολλαπλάσιο ,σκασίλα μου. Λεφτά μου είναι γούστο μου και καπέλο μου που τα βάζω.
Άλλο πράγμα όμως το κρατικό θέατρο και γενικά οτιδήποτε κρατικό.
Δεν είναι δυνατόν με τον μανδύα της τέχνης να στηρίζουμε ανθρώπους που κατά τεκμήριο έχουν βλάψει την Ελλάδα και έχουν διαταράξει την έννομη τάξη.
Ο Σάββας Ξηρός είναι ένας serial killer και τίποτα άλλο.
Οι περικοκλάδες με τις οποίες στόλιζε τις εν ψυχρώ δολοφονίες που διέπραττε, για να δημιουργεί στο υποσυνείδητο του οδούς διαφυγής προκειμένου να κοιμάται τα βράδια, είναι καραγκιοζιλίκια.
Εδώ είναι ένα άρθρο μου 10 μήνες πριν,όπου παραλληρίζω τον Σάββα Ξηρό με τον Jihadi John http://www.protagon.gr/anagnwstes/o-jihadi-john-kai-o-savvas-ksiros-40692000000
Βλέπω στα social media κάτι σχόλια τύπου : 'Το History Channel κάνει αφιερώματα στον Χιτλερ.Είναι ναζιστικό;' To Ηistory Channel δεν είναι κρατικό απάντησα,για να λάβω την φιλεύσπλαχνη προτροπή :'Μη συνεχίζετε ,εκτίθεστε'. Έτσι είναι,αν έχεις το ηθικό πλεονέκτημα δείχνεις και λίγο οίκτο στους αγνώμονες σαν και του λόγου μου.
Δεν έχει πάτο αυτό το βαρέλι. Αύριο μπορεί να δώσουμε χώρο σε παιδεραστή ή στον τύπο από τον Βελβενδό που σκότωσε, έθαψε και φρέζαρε τη μητέρα των παιδιών του. Η μαμά Πολύζου;Εκεί να δεις καλλιτεχνίες.
Το σούσουρο σηκώθηκε κυρίως γιατί επρόκειτο για κρατική παράσταση. Όπως και να το κάνουμε υπάρχει ένα ειδικό βάρος σε αυτή την περίπτωση. Όχι πως αν τα λεφτά ήταν ιδιωτικά δεν θα με ενοχλούσε. Εκεί η αντίδραση είναι μία και μοναδική .Δεν πάω να δω την παράσταση. Όταν όμως χρηματοδοτείται, εν μέρει και από εμένα, με συγχωρείτε αλλά μου πέφτει λόγος.
Όλα αυτά θα μπορούσαν ν' αποφευχθούν ,αν οι κρατούντες σε όλα τα πόστα την χώρα αυτή τη στιγμή, δεν εμφορούντο από ρομαντικές-χαζοβιόλικες ιδεοληψίες και εφηβικές άγνοιες ,ελλείψει εμπειριών στην πραγματική ζωή.Μέχρι τώρα σε κύκλο ομοϊδεατών εξέθεταν τις απόψεις τους και αντάλλασαν likes και hi five.
Ολόκληρη τροπολογία πήγαν να περάσουν για να αφεθεί ελεύθερος ο Ξηρός.
Σούσουρο και τότε. Η Αμερική, που είναι από τους λίγους ισχυρούς υποστηρικτές μας σε αυτή τη δίνη που βρισκόμαστε, είχε εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια.
Όλοι απορούσαμε. Είναι δυνατόν για τα μάτια του Σάββα, να χαλάσουμε σχέσεις με την υπερδύναμη; Σε αυτή τη συγκυρία που ψάχνουμε με το τουφέκι συμμάχους;
Τη λύση έδωσε ο ίδιος ο Ξηρός.Aναλογιζόμενος πως με το που θα έβγαινε, πολύ πιθανόν να βρισκόταν στα χέρια των ΗΠΑ, θέριεψε μέσα του η επανάσταση, θυμήθηκε τους αγώνες και είπε με περισσή αντρειοσύνη 'Δεν θα βγω γιατί θα πρέπει να φοράω βραχιόλι,δηλαδή 666,δηλαδή άσε τώρα που να τρέχεις, καλά είμαι και στον Κορυδαλλό''
Όχι ότι ο άνθρωπος που πυροβολούσε πισώπλατα και παγίδευε με βόμβες ανυποψίαστα θύματα ,τα έκανε επάνω του.Όχι πως αποδείχθηκε θρασύδειλος!
Αυτόν τον τύπο λοιπόν, η κυβέρνηση μας, θέλει έτσι ή αλλιώς, να δικαιώσει κάπως.
Έχω μια ιδέα που μας βολεύει όλους και εμάς τους καθυστερημένους και εσάς τους επαΐοντες. Βρείτε έναν επιχειρηματία, πείστε τον(με ανταλλάγματα;) να χρηματοδοτήσει την παράσταση και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Κάτω τα χέρια όμως από τους φόρους μου.
Πληρώνω τα κερατιάτικα μου. Διορίσατε ημετέρους, ευνοήσατε αρεστούς, δεν έχετε πειράξει ούτε τρίχα της διαπλοκής αλλά ως εδώ.
Δεν θα προάγετε κατά συρροή δολοφόνο σε καλλιτέχνη με τα λεφτά μου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 19:44