Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 19:04

Οι αγρότες σ’ έναν εθνικό αγώνα | του Θοδωρή Σαλακίδη

Τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα παρακολουθούμε σαστισμένοι τα γεγονότα που είναι άκρως συνυφασμένα με την κρατική-εξαθλιωτική οικονομική πολιτική. Οι αγρότες κλείνουν κι ανοίγουν όποτε θέλουν τις εθνικές οδούς προκαλώντας την αγανάκτηση απλών πολιτών μέχρι και κοινωνικών ομάδων.

Η αντίδραση των αγροτών απολύτως κατανοητή. Η αντίδραση ορισμένων κομματικών κύκλων επικίνδυνη για την χώρα.
Η αντίδραση σε κάτι που με εξαθλιώνει και με «τελειώνει» είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Η αντίδραση κάποιων πολιτών και κοινωνικών ομάδων στο κλείσιμο των οδών μπορεί να χαρακτηριστεί ως ατομιστική κι επιπόλαιη. Το να αντιδρά ένας κύριος κλάδος για την οικονομία της χώρας σε μέτρα που κυριολεκτικά τον εξαλείφουν είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό σε πολίτες που τους ενδιαφέρει η ευημερία της πατρίδος. Αντίθετα η αντίδραση στα μέτρα των αγροτών κρίνεται κατά την άποψη μου λανθασμένη έως κι επικίνδυνη για την χώρα. Όταν από την μεριά σου βλέπεις έναν επαγγελματικό κλάδο να πλήττεται ανελέητα και δεν σκέφτεσαι πως στο άμεσο μέλλον μπορεί κι ο δικός σου κλάδος να «τσεκουρωθεί» τότε είσαι ή επιπόλαιος ή επικίνδυνος για την χώρα.
Οι αγρότες με τα νέα μέτρα καλούνται να πληρώσουν το 80% σε γενικές γραμμές του ετήσιου τζίρου τους. Μόνο στο άκουσμα αυτού του γεγονότος πρέπει να αντισταθούμε. Δεν είναι δυνατόν αγρότες βιοπαλαιστές και σκληρά εργαζόμενοι να ζήσουν με αυτά τα μέτρα.
Βεβαίως και πρέπει να γίνουν εξορθολογισμοί στις επιδοτήσεις τους, ακόμη και πρόστιμα σε κάποιους οι οποίοι δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα. Άλλο όμως ο εξορθολογισμός κι άλλο ο αφανισμός ενός κλάδου ο οποίος είναι πυλώνας και στήριγμα της ελληνικής οικονομίας.
Η κυβέρνηση του Τσίπρα (δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω πρωθυπουργό) πρέπει να σκεφτούμε εάν όντως ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της χώρας ή εάν τον ενδιαφέρει η υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «εξυγίανσης» της ελληνικής οικονομίας χωρίς κανένα έλεος.
Σαν ένας καλόπιστος πολίτης θα επιλέξω την πρώτη επιλογή, δηλαδή πως είναι ένας πατριώτης πρωθυπουργός ο οποίος νοιάζεται για το καλό της πατρίδος. Όταν όμως αυτά τα μέτρα ξέρει (όπως ο κάθε Έλληνας) πως θα εξαλείψουν αυτόν τον σημαντικό οικονομικό τομέα της χώρας και αποφασίζει να υλοποιηθούν τότε μπορώ να τον χαρακτηρίσω ή ηλίθιο ή προδότη, ο Τσίπρας όμως δεν είναι ηλίθιος…..
Ένα ακόμα λυπηρό γεγονός είναι πως υπάρχουν ακόμη Έλληνες οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται την καταστροφική πολιτική του Τσίπρα, οι οποίοι υποστηρίζουν και μάχονται υπέρ της κατάργησης του αγροτικού τομέα της χώρας, υπέρ της πλήρως παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, υπέρ της πλήρως υποδούλωσης της Ελλάδος.

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα των αγροτών δίχως κομματικές παρωπίδες, δίχως ατομικά συμφέροντα, οι Έλληνες αγρότες είναι το τελευταίο ανάχωμα της Ελλάδος στην βούληση ξένων δυνάμεων που θέλουν να υποδουλώσουν την Ελλάδα πλήρως χωρίς πόλεμο….

 

 Ο Θοδωρής Σαλακίδης ειναι 

Φοιτητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου

πηγη: http://efkozani.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 19:12