Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 15:46

Ακάλυπτες επιταγές το τρίπτυχο ΔΗ.ΣΥ. για επόμενη μέρα |του Σταύρος Χατζησάββας

Ο πρώτος άξονας που ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. είναι «Εμείς θέλουμε τις επιχειρήσεις μας ξανά να δραστηριοποιούνται και να κερδίζουν. Γιατί χωρίς να κερδίζουν,

ούτε νέους τομείς μπορούν να αναπτύσσουν, ούτε και θέσεις εργασίας να δημιουργούν» χωρίς να αναφέρει κανένα μέτρο ή με ποιους τρόπους το κράτος θα στηρίξει τις μικρομεσαίες και όχι μόνον επιχειρήσεις του τόπου μας.

Ο δεύτερος άξονας είπε πως θα πρέπει να είναι ''.. η δημιουργία ενός αξιόπιστου περιβάλλοντος προσέλκυσης επενδύσεων, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η εμπιστοσύνη στη χώρα μας..'' και είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί δεν μας είπε στοχευμένους τρόπους με τους οποίους θα οικοδομηθεί ξανά αυτή εμπιστοσύνη που επί ημερών Νίκου Αναστασιάδη και Δημοκρατικού Συναγερμού κατακρεουργήθηκε τόσο με τις πολιτικές τους, όσο και με τις ανακόλουθες δεσμεύσεις τους.

Ο τρίτος άξονας που έκανε αναφορά ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν ''..μεταρρύθμιση παντού, ότι η χώρα αλλάζει, γυρίζουμε σελίδα..'' αοριστολογίες και συνθήματα που ακούγονται εύηχα στα αυτιά των οπαδών και υποστηρικτών του. Λυπούμαστε πολύ κ. Αβέρωφ οι πολιτικές που ακολουθείτε στον Δημοκρατικό Συναγερμό μας δίνουν την αίσθηση ότι είστε εκτός τόπου και χρόνου.

Δεν ακούσαμε καμία αναφορά για το πώς, το κόμμα σας και η κυβέρνηση Αναστασιάδη, θα αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο την ανεργία, πως θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, πως θα ενισχύσουν και θα αναβαθμίσουν την προσφερόμενη ποιότητα του κυπριακού τουριστικού προϊόντος για να το καταστήσουν ακόμα πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό;

Δεν ακούσαμε καμία αναφορά για το πως θα αντιμετωπίσει το κόμμα σας και η κυβέρνηση, την αύξηση της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης των ναρκωτικών και άλλων κοινωνικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια την κυπριακή κοινωνία. Δεν ακούσαμε για τις χρηματοδοτήσεις από τη Focus, τις διαγραφές δανείων από τράπεζες σε πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα ή και σε εταιρείες τους (ακόμα και σε οργανώσεις των κομμάτων εξουσίας). Μέσα σε μια νύχτα διαγράφηκαν χρέη εκατομμυρίων.

Δεν ακούσαμε καμιά αναφορά κ. Αβέρωφ για τα σκάνδαλα όπως το κούρεμα στις καταθέσεις των απλών πολιτών, τα αξιόγραφα, το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, η εκτόξευση του ELA στα 11 δις ευρώ τα οποία ήρθαν στην Κύπρο από την πόρτα και έφυγαν για τα ξένα από το παράθυρο. Το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που είχε αρνητικούς κραδασμούς στις κυπριακές τράπεζες οι οποίες υπέστησαν ζημιές 4,5 δις ευρώ αφού ήταν εκτεθειμένες. Την πώληση των υποκαταστημάτων κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα πολύ πιο κάτω από την πραγματική τους αξία. Το κλείσιμο των Eurocypria και Κυπριακών Αερογραμμών. Για τις ανείπωτες τραγωδίες και ντροπές μας, με νεκρούς συμπατριώτες μας, όπως αυτές της Helios και του Μαρί. Η κοινωνία των πολιτών, νέοι και μεσήλικες, βιώνουν έντονα στο πετσί τους την ανεργία, την φτώχεια, τα κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια, τον κοινωνικό μαρασμό, την εκτόξευση της μεταναστευτικότητας ανάμεσα στους κύπριους πολίτες, την κοινωνική εξαθλίωση κ.α.

Για όλα αυτά έχετε ακριβώς τις ίδιες ευθύνες μαζί με το ΑΚΕΛ για όσα κάνατε που δεν έπρεπε να κάνετε και για όσα δεν κάνατε που έπρεπε να κάνετε. Είναι γενικά παραδεκτό ότι ο ΔΗ.ΣΥ. κατάφερε να δημιουργήσει δυο ετεροθαλή αδέλφια. Το ΑΚΕΛ στο κυπριακό και το ΔΗ.ΚΟ. στα θέματα της οικονομίας.

Σταύρος Χατζησάββας Ειδικός σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΑΛΗΘΙΝΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 15:48