Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 11:02

ΧΑΡΙΣΜΑ 400 ΕΚ. ΕΥΡΩ

 
xrisos-halkidikiτου Μ. Ραμπίδη
Το κόμμα του ''άστο γι' αργότερα'' αντικατέστησε και αντικαταστάθηκε επάξια από το ΠΑΣΟΚ του ''ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ σήμερα''.
Ποιο συγκεκριμένα:
- Στις 12/12/2003 το Ελληνικό δημόσιο αγόρασε τα μεταλλεία της Κασσάνδρας από την εταιρία TVX Hellas έναντι 11 εκ. Ε. Την ίδια μέρα τα μεταπώλησε στην ίδια τιμή, ...

μαζί με άλλα 70 περιουσιακά στοιχεία, στην εταιρία ''Ελληνικός χρυσός'' ΑΕ
- Η πώληση έγινε απ' ευθείας, χωρίς διαγωνισμό, όπως μας υποχρεώνει και το Ευρωπαϊκό δίκαιο.

- Έξι μήνες αργότερα η αξία των στοιχείων ενεργητικού των μεταλλείων εκτιμάται σε 408 εκ. Ε. Επιπλέον η εταιρία απαλλάχθηκε από υποχρεώσεις καταβολής φόρου μεταβίβασης και άλλων νομικών, δικαστικών κλπ δαπανών.

- Επιπρόσθετα η κυβέρνηση χρηματοδότησε την εταιρία με το ποσό των 16,34 εκ. Ε. Περισσότερα και από την υποτιμημένη αξία των μεταλλείων.
- Το 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδήγησε την κυβέρνηση Καραμανλή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για περεταίρω εξηγήσεις.
- Η αξία των μετοχών της ''Ελληνικός χρυσός'' ΑΕ στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, αγγίζει σήμερα τα 9,5 δις Ε. Με την παγκόσμια οικονομική αστάθεια και την αλματώδη άνοδο του χρυσού τα κεφάλαια θα πολλαπλασιάζονται.

Την σύμβαση υπέγραψε η κυβέρνηση Σημίτη με τον Υφ/ργό Οικονομίας Χρ. Πάχτα και φυσικά βασικό υπουργό της τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ) με τον Γιώργο Μπόμπολα και εκπροσώπους των τραπεζών. Συνεπώς η επιχειρηματολογία του ΓΑΠ ότι για όλα ευθύνεται η 5ετία Καραμανλή βιάζει τη λογική και τη νοημοσύνη μας.
Αυτά λίγο- πολύ είναι γνωστά, ας δούμε όμως ποιοι ήταν οι αγοραστές για να κατανοήσουμε την σημερινή, αλλά και την μετέπειτα παγκόσμια πραγματικότητα:

- Το μεγαλύτερο ποσοστό, η μερίδα του λέοντος που λέμε, ανήκει στους προσφιλείς μας μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους Merril Lynch & Goldman Sachs. Τους γνωρίζει και ο πλέον απληροφόρητος Έλληνας και φυσικά όχι μόνο, για το ρόλο που διαδραμάτισαν στο κραχ της παγκόσμιας οικονομίας και δυστυχώς θα συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος όλων των λαών. Δυστυχώς τα πειθαρχημένα πιόνια τους είναι μονίμως σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Με 30% μετέχουν επίσης οι τράπεζες:

- Rothschild: Ιδιοκτήτες Γερμανοί Εβραϊκής καταγωγής. Η οικονομική δράση της οικογένειας χρονολογείτε από το 1744.
- Deutsche Bank: Γερμανικών συμφερόντων ιδρύθηκε το 1870. Διατηρεί δεσμούς με τη γνωστή μας Siemens για πολλές 10ετίες, με σημαντική κατοχή μετοχών της τράπεζας και εκτενή χρήση όλων των μηχανισμών σε εσωτερικό και εξωτερικό. Ο πρώτος συνιδιοκτήτης της D.B. και διευθυντής το 1870 ήταν ο ανιψιός του ιδρυτή της Siemenens, της οποίας ανέκαθεν αποτελεί κύριο τραπεζικό οίκο.

Να σημειωθεί ότι η OMCUS (Στρατιωτική κυβέρνηση των ΗΠΑ σε Γερμανικό έδαφος μετά τον διαμοιρασμό) σε έκθεσή της προέβλεπε: Διάλυση της D.B.-παραπομπή στελεχών ως εγκληματιών πολέμου σε δίκη – αποκλεισμό στελεχών της τράπεζας από υπεύθυνες θέσεις. Όμως η μετέπειτα κυβέρνηση ΤΡΟΥΜΑΝ για τις ανάγκες του ψυχρού πολέμου, έβαλε στο περιθώριο την έκθεση ΟΜGUS και την που επεδίωκε ο πρόεδρος ΡΟΥΣΒΕΛΤ.

Η D.B. επέμενε πρόσφατα να προκαταλάβει τη χρεωκοπία της Ελλάδας.
- Dundee Bank: Η γνωστή στους Κασσανδρώτες Καναδική τράπεζα, θυγατρική της μεγάλης Bank of Nova Scotia.

Τα ίδια ακριβώς συμφέροντα θα μοιραστούν τώρα την πίττα των 50 δις Ε που τους εξασφάλισε η κυβέρνηση ΓΑΠ αυτά σε τρία χρόνια, αναλογικά όπως τα 400 εκ Ε σε μια μέρα. Αμέσως μετά σειρά παίρνουν ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ της χώρας ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ – ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ κλπ. Ξέρουν να τιμούν τα' αφεντικά τους ........

ΥΓ: Υποψήφιος δήμαρχος του δήμου ''ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ'' Χαλκιδικής ο κ Βλαχόπουλος υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ και ο κ Λαζάρου από τη Ν.Δ. αλλά οι βουλευτές Λαφαζάνης ΠΑΣΟΚ & Βαγιωνάς Ν.Δ. κατηγορούνται από τους υποψήφιους ότι κρυφά και φανερά στήριξαν τον εκλεγέντα Πάχτα.
Το Ελληνικό παραμύθι ........... συνεχίζει το ταξίδι του.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 11:12