Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 13:17

ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΤΟΠΟΣ, ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ


dei-teniodrΕίναι μια επιστολή που φέρει την υπογραφή ''Ομάδα πρωτοβουλίας'' χωρίς κάποιο άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο. Την δημοσιεύουμε αυτούσια.

Η κρίση που διέρχεται η χώρα μας, έχει πολλαπλασιαστικές συνέπειες για τη Δυτική Μακεδονία. Ήδη η ανεργία για το μήνα Ιανουάριο έφτασε στο 22,7%, ποσοστό που την κατατάσσει πρώτη σ' όλη τη χώρα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όσο η κρίση ..

θα βαθαίνει, άλλο τόσο η ανεργία θα αυξάνεται. Η Δυτική Μακεδονία θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές συνέπειες, από τη συρρίκνωση της απασχόλησης στο άμεσο μέλλον.

Η εξαγγελθείσα απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΔΕΗ σε τρίτους, μας έχει θορυβήσει, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη παραπαίουσα οικονομία της περιοχής μας. Εμείς οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση. Εύλογα αναρωτιόμαστε, αφού λοιπόν η κυβέρνηση με τόση ευκολία υπαναχωρεί από την πολλαπλά διατυπωμένη θέση της, περί του αδιαπραγμάτευτου δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ,  πόσο μάλλον πιο εύκολα θα υπαναχωρήσει και από τις άλλες εξαγγελθείσες υποσχέσεις της, που αφορούν την περιοχή μας;

Ως πολίτες νοιώθουμε εξαπατημένοι γιατί:

η υποχρέωση για ανάπλαση των εδαφών των ορυχείων, κινδυνεύει να αντισταθμιστεί από την πρωθυπουργική διακήρυξη για την κατασκευή φωτοβαλταϊκού πάρκου. η μείωση  των μονίμως απασχολουμένων στη ΔΕΗ, υποκαθιστάτε  συνεχώς από εργαζομένους με  χαμηλότερες αμοιβές και με διαφορετικό καθεστώς απασχόλησης. ο τοπικός πόρος, ως αντιστάθμισμα της εκμετάλλευσης των λιγνιτών της περιοχής, συνεχώς μειώνεται με την επιδιωκόμενη  συρρίκνωση της ΔΕΗ. οι μετακινήσεις οικισμών συνεχώς σκοντάφτουν σε γραφειοκρατικές εμπλοκές ή παραπέμπονται στο αβέβαιο μακρινό μέλλον. οι εκμεταλλεύσεις των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στην περιοχή θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών, με δυσάρεστες συνέπειες στο περιβάλλον, μιας και η ένταση εκμετάλλευσης που θα επιβληθεί θα είναι κατά κανόνα σε βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μπροστά σ' αυτή τη κατάσταση, εμείς οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Καλούμε κάθε πολίτη (επώνυμο και ανώνυμο) και όλους  τους συλλογικούς φορείς του τόπου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να εντείνουμε την κοινή προσπάθεια για ανατροπή των επιλογών που οδηγούν σε μαρασμό του τόπου μας. Ξέρουμε ότι ο δρόμος που επιλέγουμε δεν είναι εύκολος. Πιστεύουμε όμως ότι είναι ο μόνος που σίγουρα μπορεί να αφυπνίσει τις ενεργές δυνάμεις αυτού του τόπου. Να υπερκεράσει τον καθεστωτικό συντηρητισμό  και  τους εκτεθειμένους ή απαξιωμένους, σε πολλές περιπτώσεις, εκφραστές θεσμικών οργάνων.

Είμαστε αποφασισμένοι:

να συνδράμουμε στη συγκρότηση συλλογικού οργάνου διαχείρισης και αποτροπής της αποδόμησης του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ. να συμβάλουμε με την ενεργή συμμετοχή μας στην επεξεργασία συγκεκριμένων δράσεων που θα συγκλίνουν διαδοχικά στην κορύφωση του αγώνα για οριστική αποτροπή της κοινωνικής και οικονομικής αποδιάρθρωσης της περιοχής.

να απαιτήσουμε την επιβολή  μετρήσιμων στόχων, ατομικούς και συλλογικούς, για την κάθε επιμέρους δράση που θα αποφασίζεται από τα συλλογικά όργανα της κίνησης.

Καλείται ο κάθε πολίτης – που αντιλήφθηκε ότι ο τρόπος εκπροσώπησης που επιβλήθηκε από ορισμένους αιρετούς, όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά αντίθετα οδήγησε σε αδιέξοδα που απειλούν τώρα το μέλλον του – να  συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις για την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας.

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 13:32