Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 08:50

Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη...|του Δημήτρη Ψευτογκά

Έχουμε συνηθίσει στην πολιτική του παρασκηνίου.
Μας αρέσει ιδιαίτερα το σκοτεινό, μυστηριώδες και ύποπτο.


Μας βολεύει!
Δεν έχουμε πραγματική Δημοκρατία!
Ούτε στη χώρα μας που την γέννησε ούτε στην Ευρώπη!
Η μεν μάνα Ελλάς την εγκατέλειψε στην τύχη της η δε Ευρώπη που στεντορίως την υιοθέτησε την βασανίζει!
Σε κανέναν δεν αρέσει.
Η δημοκρατία χρειάζεται παιδεία, άσκηση, σεβασμό, ηθικές αρχές και αξίες.
Έχει ανάγκη υποταγής της οικονομικής ισχύος στην πολιτική.
Η πολιτική έχει υποχρέωση υποταγής στη λαϊκή βούληση, στον κοινωνικό έλεγχο, σε πλειοψηφίες.
Όσο κι αν αυτές οι πλειοψηφίες είναι ατελείς ως αριθμητικές δεν παύουν να διαθέτουν και ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Η αναβάθμισή της προωθείται μέσω της παιδείας, της άσκησης, της ατομικής βελτίωσης, της θεσμικής κατοχύρωσης και αποκέντρωσης.
Ποιος λαός με τέτοια χαρακτηριστικά είναι επιθυμητός από τους ασκούντες κληρονομικά, αυταρχικά, συγκεντρωτικά είτε μέσω μιας κακέκτυπης αντιπροσώπευσης, την εξουσία;
Μία εξουσία που δημιουργεί ανισότητες και εκμεταλλεύεται τις παραγωγικές δυνάμεις παρασιτικά, χωρίς οίκτο και λογοδοσία.
Επομένως το παιχνιδάκι που παίζεται με το "ξεμπρόστιασμα" του "κακού" Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τις δήθεν "διαρροές" είναι μια κακόγουστη πολιτική φάρσα αμετροέπειας.
Το Δ.Ν.Τ,(βλέπε επικυριαρχία ΗΠΑ)  ως μέρος της λύσης του προβλήματος της Ελληνικής κρίσης χρέους  ήταν απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης(βλέπε Γερμανίας) της οποίας είμαστε μέλος και μάλιστα του σκληρού οικονομικού της πυρήνα.
Προφανώς όλα σε συνεννόηση μέσα στα πλαίσια ενός γεωστρατηγικού παιγνίου σε εξέλιξη στην ευαίσθητη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.
Η οικονομική ισχύς όπλο ισχυρότερο και αυτό της πολεμικής σύγκρουσης έχει επιλεγεί όχι μόνο για την αποτελεσματικότητά του αλλά και γιατί έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
Δεν φθείρει τον ισχυρό, κάνει χρήσιμο τον αδύναμο και ηττημένο, δεν προκαλεί αισθήματα απέχθειας.
Δεν υπάρχουν θύτες,  βρώμικες αιματοχυσίες, θύματα...
Υπάρχουν μόνο "καθαρά" και "συμπαθή" "ελεήμονα" χέρια!
Η υποτελής Ευρώπη δεν μπόρεσε να λύσει τα του οίκου της...
Ο "καλός", ο "κακός" το "μαστίγιο", το "καρότο" είναι ρόλοι σε έναν υποκριτικό βρώμικο πόλεμο.
Το "κακό" μας δάνειζε με 2%, οι "καλοί" "σύμμαχοί" μας με 7,5%!
Το "κακό" Δ.Ν.Τ θέλει "κούρεμα" του χρέους οι "καλοί" "σύμμαχοί" δεν το συζητούν καν!
Η κυβέρνηση πήρε τις εκλογές με στόχους να διώξει το "κακό" Δ.Ν.Τ, να κουρέψει το "παράνομο", "καταχρηστικό" και "επονείδιστο"χρέος και να "σκίσει" τα μνημόνια!
Μετά τον διαπραγματευτικό τραγέλαφο, την επαύξηση των δυσβάστακτων βαρών και του χρέους και τα "κάπιταλ κοντρόλς", υπέγραψε τρίτο(3ο) μνημόνιο στο οποίο βασικός όρος είναι η συμμετοχή  στο νέο πρόγραμμα του Δ.Ν.Τ!
Τώρα με τις"διαρροές" των σχεδίων των δανειστών, ο "κατά συρροήν και κατ' εξακολούθησιν" ψευδόμενος πρωθυπουργός, της ανικανότητας, της απραξίας και υπερασπιστής της "ήσσονος προσπαθείας", σήκωσε το "γάντι", της ηθικής και του αγώνα!
Λες και δεν γνωρίζαμε το "ποιόν" των δανειστών...
Αφού οι ίδιοι επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι "θα τιμήσουν την υπογραφή" τους, προς τι οι "ηρωισμοί" και οι "κουτσαβακισμοί";
Υπάρχει κάποια ένδειξη σχεδίου;
Υπάρχει κάποια εφαρμογή μέτρων ανάταξης των "κακώς κειμένων" που μόνο εμείς έχουμε αποδόσεις παγκόσμιας πρωτοκαθεδρίας όπως ρουσφέτια, πελατειασμοί, αδιαφάνειες, λαφυραγώγηση του εναπομείναντος δημοσίου πλούτου, σκοτεινές ιδεοληψίες;
Είναι μαθηματικά βέβαια η υποστολή των σημαιών ευκαιρίας...
Αυτή η κυβέρνηση έχει επηρεαστεί από την πολιτιστική επανάσταση του Μάο όπως έχει μεταρρυθμιστεί κατά Μπαλτάν!
Ο Γιάν Φάμπρ μας καθοδηγεί:
Παλλόμενη διαπραγμάτευση με Δ.Ν.Τ και δανειστές...
Πέρσι που "δάγκωνε" ο Σόιμπλε προσέπιπταν στα πόδια της Κριστίν. 
Τώρα που "δαγκώνει" η Κριστίν προσπίπτουν στον Σόιμπλε!
Γνωρίζουμε -και χωρίς διαρροές -που θα ξαλαφρώσουν επιτυχώς τα "παλλόμενα"....
Το χρέος αν και "επονείδιστο, καταχρηστικό και παράνομο" στην πολύ αριστερή πρώτη περίοδο θα "ξαλαφρώσει " αλλά δεν θα "κουρευτεί "!
Αυτό έγινε μια φορά και δεν άρεσε στους "μακρυμάλληδες" των πλατειών!
Τα 102 δις κούρεμα έστειλαν τους "κουρείς " στο ανάθεμα!
Τώρα μετά τον Γιάν(ν)η με ένα Νι και τον Γιάν των "παλλομένων" μονόδρομος είναι η επιτυχής "επιμήκυνση"!

Οι δανειστές δεν θα τα "χαλάσουν" μεταξύ τους!
Μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης δεν μπορούμε να παραμένουμε εσαεί αμέτοχοι, αδρανείς και απέλπιδες θεατές.
Ας αφήσουμε την εμφανή "δικαίωσή"μας για την ιστορία.
Ας αγωνιστούμε για την αλλαγή και το μέλλον με όρους πολιτικούς στα πλαίσια ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού και εντός των ορίων της τέχνης του εφικτού!
Χωρίς ανόητους και ανοησίες!

Δημήτρης Ψευτογκάς

ΥΓ: Οι διαρροές διέπονται από μια επικίνδυνη τοξικότητα η οποία δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ χειριστού και στόχου.
Δεν μας προξενεί εντύπωση ούτε η δυσωδία των οφσόρ όπου κι αν ευρίσκονται. Τούς επιδιωκόμενους στόχους τους αντιλαμβανόμαστε και σύντομα θα γίνουν πιο καθαροί. Κάθαρση δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξει σύντομα...
 Άλλωστε ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών έγκαιρα είχε διαγνώσει το πρόβλημα και στις 19/4/2013 έκανε τις εξής δηλώσεις:
«Το τραπεζικό απόρρητο, τα κέντρα offshore και οι φορολογικοί παράδεισοι, ληστεύουν από τις εθνικές οικονομίες κεφάλαια ζωτικής σημασίας για την κοινωνική ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό το κλιμακούμενο πρόβλημα έχει συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της ανισότητας στις κοινωνίες μας, με τον παγκόσμιο πλούτο να συγκεντρώνεται πλέον στα χέρια μιας μικρής μειοψηφίας. Αυτό έχει υπονομεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς η πολιτική καθίσταται όμηρος ισχυρών οικονομικών λόμπι».
Τα μεγάλα θύματα είναι οι χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα δραστικής δημοσιονομικής εξυγίανσης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, οι οποίες τιμωρούνται περαιτέρω, όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, «καθώς το βάρος της προσαρμογής πέφτει αναμφισβήτητα και άδικα στις ασθενέστερες και πιο ευάλωτες ομάδες, που δεν μπορούν να αποφύγουν την καταβολή των φόρων τους».
Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής απαιτεί από διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ και το G20 να λάβουν δραστικές αποφάσεις και να εφαρμόσουν αποτελεσματικά μέτρα κατά των φορολογικών παραδείσων, αλλά και για την αποτελεσματικότερη εποπτεία των Οίκον Αξιολόγησης.
Προτείνει επίσης τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού και τη θέσπιση ενός διεθνούς φόρου για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Οι προτάσεις της Διεθνούς, όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, έχουν εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και από χώρες όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ν. Αφρική. Το θέμα αυτό, εξάλλου, βρίσκεται ήδη στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του Μαΐου.(Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr ) 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 08:57