Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 00:57

Επιστολή- Απάντηση του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη στον κ. Πάρι Κουκουλόπουλο

Απάντηση του Βουλευτή Θέμη Μουμουλίδη στον κ. Πάρι Κουκουλόπουλο

Είναι γεγονός πως κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την περιοχή σε χώρα λωτοφάγων. Αμετανόητοι θιασώτες ενός, αν μη τι άλλο αμφιλεγόμενου

παρελθόντος ,επιχειρούν συστηματικά και μεθοδικά να ξεχάσουμε ποιοι για περισσότερα από τριάντα χρόνια οδηγούσαν τη χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο.

«Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους τους αρίστους ασκέουσι». Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος θα έπρεπε να επιδεικνύει… «εγκράτεια» στη χρήση παραμορφωτικών φακών και στις βαρύγδουπες δηλώσεις με τις οποίες επιχειρεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ΔΕΗ και ειδικότερα για το μέλλον του ενεργειακού κέντρου στη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Κουκουλόπουλος φτάνει στο σημείο!, να καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί… κατάργησε τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την λεγόμενη «Μικρή ΔΕΗ», δηλαδή τη διάλυση της ΔΕΗ που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Επιμένει να «διαφημίζει», ακόμη και σήμερα (!) τη «Μικρή ΔΕΗ» σε αντίθεση με την απόλυτα δικαιολογημένη, και δικαιωμένη σήμερα πάνδημη αντίδραση και αντίθεση του λαού της περιοχής. Οσο για τις δήθεν ανησυχίες του αναφορικά με το μέλλον του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ στην περιοχή που διασφάλιζαν τα 2 δισ.[!!!], που δήθεν θα εισέπραττε η ΔΕΗ θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Πρώτον - η κατασκευή του «Πτολεμαΐδα V» εξελίσσεται κανονικά με χρήματα της ΔΕΗ. Ξεχνάει όμως ότι η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου υπονόμευσε το έργο του «Πτολεμαΐδα V», μια επένδυση ύψους 1,4 δισ. ευρώ, όπως υπονόμευσε γενικότερα, το σύνολο της λιγνιτικής παραγωγής. Ξεχνάει ο κ. Κουκουλόπουλος πως η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, ψήφισε τον Οκτώβριο του 2014 στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εξαιρεθεί η Ελλάδα από την χορήγηση δωρεάν πιστοποιητικών CO2[!..]

Ας εξηγήσει: όταν η τιμή των πιστοποιητικών CO2 φθάσουν – όπως είναι ευρωπαϊκός στόχος- τα 20 -30 ευρώ ανά τόνο, δηλαδή επιβάρυνση της λιγνιτικής μεγαβατώρας κατά 30 – 45 ευρώ, για ποιες ανακαινίσεις- αναβαθμίσεις και κατασκευές νέων λιγνιτικών μονάδων θα μπορούσε κανείς να μιλήσει, καθώς με τέτοιες τιμές η λιγνιτική παραγωγή θα είναι απαγορευτική σε σύγκριση με αυτή του φυσικού αερίου. Αυτή την δυσμενή κατάσταση προσπαθούν κυβέρνηση και διοίκηση της Δ.Ε.Η., να ανατρέψουν στα ευρωπαικά όργανα, προκειμένου να χορηγηθούν δωρεάν πιστοποιητικά CO2, γεγονός που θα δημιουργήσει τις προυποθέσεις για περαιτέρω επενδύσεις.

Δεύτερον -η κατασκευή της νέας μονάδας «Μελίτη ΙΙ» θα πραγματοποιηθεί –όπως ανακοίνωσε η Δ.Ε.Η.- και για την χρηματοδότηση της δεν θα χρειαστούν τα αργύρια της «Μικρής ΔΕΗ». Η χρηματοδότηση της νέας σύγχρονης και αντιρρυπαντικής μονάδας της ΔΕΗ – σύμφωνα με δημόσια δήλωση του κ. Μανώλη Παναγιωτάκη- επιδιώκεται να γίνει από μεγάλη ξένη εταιρία στο πλαίσιο σύμπραξης με την ΔΕΗ.

Τρίτον - ας μην ανησυχεί ο κ. Κουκουλόπουλος για τις μετεγκαταστάσεις Μαυροπηγής και Ποντοκώμης, καθώς προχωρούν με βάση τα χρονοδιαγράμματα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων για την καταβολή αποζημιώσεων.  

Πέραν των ανωτέρω, παρατηρούμε ότι ο κ. Κουκουλόπουλος αποφεύγει – όχι τυχαία- να πει έστω και μια λέξη για τον ΑΔΜΗΕ, που με ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις ψήφους των βουλευτών της πλειοψηφίας ΚΑΙ ΜΟΝΟ, παραμένει στον έλεγχο του κράτους. Είναι εύγλωττη η σιωπή: η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου την οποία νοσταλγεί είχε δρομολογήσει το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ κατά 66%, σε ξένους οι οποίοι θα είχαν και τον απόλυτο έλεγχο του.

Και κάτι τελευταίο: γιατί αυτές τις θέσεις, ή έστω κάποιες άλλες για τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ δεν τις πρόβαλαν στη Βουλή το κόμμα του κ. Κουκουλόπουλου και ο μόνιμος όπως φαίνεται συνεταίρος του η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη; Ρητορικό το ερώτημα.  

Ο λαός έχει επίγνωση ότι η σημερινή κυβέρνηση δίνει μια σκληρή μάχη αφενός για να συμμαζέψει τη χώρα από τις καταστροφικές πολιτικές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και αφετέρου να αμβλύνει τις επιπτώσεις από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των δανειστών αποκρούοντας με όλες της τις δυνάμεις, μαζί με το λαό, τις απαράδεκτες κατά κανόνα απαιτήσεις τους.

Εκείνο που χρειάζεται η περιοχή μας, είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Η Δ.Ε.Η., επίσης οφείλει , παρά τις δυσκολίες, να ανακοινώσει το δικό της σχέδιο ανάπτυξης και εξυγίανσης της επιχείρησης. Υπάρχουν δυνατότητες που οφείλουν όλοι όσοι δηλώνουν πως ενδιαφέρονται για το μέλλον και την ανάπτυξη της περιοχής να αναδείξουν μέσα από κατάθεση προτάσεων και όχι ακολουθώντας την «πεπαλαιωμένη» οδό των στείρων καταγγελιών. Η περιοχή μας είναι διαχρονικά αδικημένη και οφείλουμε όλοι να εργαστούμε για την αποκατάσταση αυτών των αδικιών. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να εργαστούμε όλοι.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 01:06