Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 10:53

Χαμένη στη μετάφραση! |του Δημήτρη Ψευτογκά

Το 2008 υπό τον τίτλο "ΖΙΜΕΝΣιογόνος κρίση του πολιτικού συστήματος" και με αφορμή τις αποκαλύψεις που προηγήθηκαν για το διαρκές σκάνδαλο διαφθοράς πολιτικών και κομμάτων από τη Γερμανική εταιρεία Siemens, είχα γράψει τα εξής:
"Τα τελευταία γεγονότα και οι αποκαλύψεις για την Ζίμενς  είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 
 
Οι εποχές έχουν αλλάξει.
 Όμως οι παρεμβάσεις στην πολιτική δεν θα σταματήσουν ποτέ για αυτούς που έχουν δύναμη και συμφέροντα.
Πολιτική και οικονομία έχουν τέτοια αλληλένδετη σχέση που πολλοί την συγχέουν με το σόφισμα της κότας και του αυγού.
Η πολιτική ως προϊόν της σκέψης και της νοήσεως προηγείται και ηγείται της ανάγκης, της οικονομίας. Η αντιστροφή αυτής της τάξεως φέρνει τόσο σοβαρές διαταραχές στο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα ,που είτε το καθιστά αδύναμο, άδικο, αναποτελεσματικό και αφερέγγυο, είτε το εκτρέπει σ' ένα προσωποπαγή ολοκληρωτικό μηχανισμό, μια κατ' επίφαση «δημοκρατία».
Τελικό αποτέλεσμα η νόθευση και η φαλκίδευση της λαϊκής εντολής.  
Άλλο όμως περιεχόμενο έχει η καθαρή διάφανη και  θεσμοθετημένη σχέση και άλλο η διαπλοκή, το « ίδιον» όφελος, η σκοτεινή και ετεροβαρής σχέση.
   Μπορεί  το γνωστό «άγνωστο» κέντρο που πυροδοτεί τις νάρκες να πλήττει με ευκολία το ΠΑΣΟΚ αλλά στόχος του είναι  όλο το πολιτικό σύστημα και όχι μόνο ένα κόμμα με μεγάλη ιστορική πορεία που άλλαξε την μοίρα του τόπου τα τελευταία 30 χρόνια και έχει ισχυρό λαϊκό έρεισμα και κινηματική πορεία
Η ανατρεπτική του δύναμη είναι ανεξέλεγκτος παράγοντας για το μεγάλο κεφάλαιο που ψάχνει για φιλέτα και μεγάλες ευκαιρίες...."
Μετά από μια δεκαετή πορεία σε Συμπληγάδες, Σειρήνες, Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, νέες αποκαλύψεις και εμπλοκές και της ΝΔ, στελεχών της και άλλων, η δικαστική εξέλιξη της υποθέσεως σταμάτησε προχθές στη "μετάφραση"!
Δεν είχαν "μεταφραστεί" τα έγγραφα του κατηγορητηρίου στα Γερμανικά και στα Γαλλικά για να λάβουν γνώση στη μητρική τους γλώσσα οι αλλοεθνείς βασικοί κατηγορούμενοι γιατί κατηγορούνται!
Αχτύπητος ο "ιός" της Ζίμενς!
Δέκα, ολόκληρα χρόνια!
Νέα αναβολή με κίνδυνο παραγραφής και ένας υπουργός(!) να τρέχει αλλόφρων, με πειστική αδυναμία. στον Άρειο Πάγο, στο Ανώτατο Δικαστήριο, με νομικίστικα τερτίπια για να "κουνήσει" την "ανεξάρτητη" αλλά και "τυφλή" Δικαιοσύνη...
Τη δικαιοσύνη που ειρήσθω εν παρόδω για την μεταφορά  θανατηφόρων τόνων ηρωίνης δεν βρήκε κανένα αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης ανάμεσα στους 35 κατηγορουμένους οι δε ποινές όπως σχολίασαν νομικοί κύκλοι, σύμφωνα με το δίκαιό μας συγκρίνονται με αυτές των μικρεμπόρων.... 
Αυτή  είναι Ευρωπαϊκή χώρα;
Το ότι διαβιούμε στη χώρα των Λωτοφάγων είναι γεγονός αναμφισβήτητο.
Δεν φταίει η ταχύτητα της εποχής...
Φταίει η κενότητα, η απαιδευσία και η ειδική διαμόρφωση  του Νεοέλληνα ως πολίτη, ως κοινωνικού όντος μέσω συστημικών μηχανισμών και παρεμβάσεων.
Βέβαια αυτή η κυβέρνηση δεν χάθηκε μόνο στη μετάφραση...
Γενικώς τα έχει χαμένα!
Στις διαπραγματεύσεις, στα δημοψηφίσματα που ευτέλισε, στα σκληρά αριστερά μνημόνια  που υπέγραψε, στα σκληρά μέτρα και στις περικοπές που εφαρμόζει...
Αυτή η κυβέρνηση δεν έχασε μόνο τις "κόκκινες γραμμές" και  ρίγες...
Δεν έχασε μόνο τους "λιαζόμενους" πρόσφυγες στις πλατείες...
Δεν έχασε μόνο την ηθική και τιμή της Αριστεράς, πραματευτάδες υπουργούς και μεγαλομανείς προέδρους..
Χάνει συνεχώς τις ευκαιρίες και το μέτρο!
Στο βασίλειο της Κίρκης οι καλοζωισμένοι εραστές της εξουσίας έκλεισαν στα σκοτάδια της λήθης την ...επανάσταση!
Τρώνε, πίνουν, ξεπουλούν, αδιάντροπα...
Λιμάνια στους Κινέζους, αεροδρόμια στους Γερμανούς, ελληνικό στο Λάτση όλα αντί 'πινακίων φακής"!
Τον Πούτιν έφεραν "δόξη και τιμή" στους Ιταλούς έδωσαν την πολύφερνη νύφη των σιδηροδρόμων ξεπουλώντας τους, ως παιδικό παιχνιδάκι, αντι 45 εκατομμυρίων ευρώ!!
Ούτε οικοπεδάκι νάταν!
Προσπαθεί η "χαμένη στην μετάφραση" κυβέρνηση με την αλλαγή του εκλογικού νόμου , μέτρο κάθε κυβέρνησης που "πνέει τα λοίσθια", να κρατηθεί στις παρυφές της εξουσίας, με τακτικισμούς και στρίμωγμα της αντιπολίτευσης...
Χωρίς διάλογο, χωρίς τομές χωρίς προσπάθεια ριζικής αλλαγής, αύξησης της λαϊκής συμμετοχής,του κοινωνικού ελέγχου, της ανεξαρτησίας από οικονομικά συμφέροντα, της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του πολιτικού συστήματος για τα δικαιώματα των πολλών και όχι για τα προνόμια των λίγων.
Ορθώς ο Γ. Α. Παπανδρέου έθεσε χθες στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό τις πολλές φορές διατυπωμένες προτάσεις και θέσεις του  και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών για το πραγματικό διακύβευμα και το περιεχόμενο που πρέπει να έχει ένα προοδευτικό, δημοκρατικό και σύγχρονο εκλογικό σύστημα που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος και στις ανάγκες της χώρας...
Σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή που πολλοί θεωρούν ως το τέλος της μεταπολίτευσης, με την φθορά των κομμάτων να διαχέεται σ' όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις, με την αναξιοπιστία και αναποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος και των θεσμών, οφείλουμε όλοι κόμματα και πολίτες να δώσουμε την μάχη  για την Διαφάνεια, για  το Δημόσιο ήθος, για την θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας μας, για την ανύψωση της πολιτικής και σε ιδεολογικό και σε πρακτικό επίπεδο.
Στις εκλογές του 2007 έλεγα αυτά στους συμπολίτες μου:
".....Η ώρα είναι κρίσιμη. Το πολιτικό σύστημα έχει εξαντλήσει το όριο ζωής του και τις μηδαμινές κοινωνικές αποδόσεις του.
Τώρα καλούμαστε όλοι να το μετασχηματίσουμε, να το αλλάξουμε ώστε να γίνει πιο σύγχρονο, πιο αποδοτικό, πιο ανθρώπινο:
Να είναι κοντά στον αδύναμο, αλληλέγγυο και κοινωνικά ευαίσθητο.
Να είναι κοντά στους νέους, παρέχοντας τους εφόδια ώστε να μορφωθούν, να εργασθούν, και να προκόψουν.
Να είναι αξιοκρατικό, δημοκρατικά αποκεντρωμένο, διάφανο και καθαρό.
Να είναι καινοτόμο σε ιδέες και νέες τεχνολογίες αλλά να μην ξεχνά
κοινωνικά στρώματα και τάξεις που χρειάζονται ένα στρατηγικό εταίρο στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη.
Ανάπτυξη που θα σέβεται κατεξοχήν τον άνθρωπο σε σχέση με το περιβάλλον,
την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.
Να αναδείξει την χώρα μας στον Ευρωπαϊκό και κατ΄ επέκταση στον παγκόσμιο χάρτη ως δύναμη ηθικών αξιών,
οραμάτων και αλλαγής για ανθρώπινες και ειρηνικές κοινωνίες.
 Το βάρος της ευθύνης πέφτει στην δική μας γενιά, στη Νέα Αλλαγή, στους σοσιαλιστές, δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, στο Κίνημά μας  υπό την συνετή  ηγεσία του Προέδρου μας Γ. Α. Παπανδρέου.
Είναι εθνική και κοινωνική επιταγή!
Η σύγκρουση για την αλήθεια και την δικαιοσύνη, δεν είναι μόνο υποχρέωση και καθήκον, αλλά είναι πατριωτική πράξη.
Ο μετασχηματισμός, κυρίως των προοδευτικών κομμάτων, από υπερτροφικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, που απαιτούν τεράστια κεφάλαια( για αγορά πολιτικού χρόνου με πρόσχημα την διαφήμιση, για έλεγχο και μετακινήσεις ψηφοφόρων- πελατών), σε ευέλικτα εργαλεία μετατροπής των κοινωνικών δυνάμεων σε πολιτικών είναι το μεγάλο στοίχημα της Νέας Μεταπολίτευσης.
Η αλλαγή του εκλογικού νόμου (αναλογικότερος),η αποφυγή μετακίνησης των ψηφοφόρων,  η επιστολική ψήφος, η αλλαγή και θεσμοθέτηση μικρότερων εκλογικών περιφερειών ,η μονοσταυρία,o ορισμός ανώτερου ποσού στην χρηματοδότηση των κομμάτων μόνο από φυσικά πρόσωπα και άλλα μέτρα που δεν είναι του παρόντος θα ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό που βρίσκεται σε τέλμα και ακινησία, θα κινητοποιήσουν τις υγιείς δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται στο περιθώριο εγκλωβισμένες, θα δώσουν ελπίδα και φως στο σκοτεινό δρόμο της υστέρησης  μιας απαθούς και μαραζωμένης κοινωνίας...."
Προσυπογράφω τα παραπάνω  και τώρα μέχρι κεραίας!
 
Δημήτρης Ψευτογκάς
 
ΥΓ: Η χαμένη "τιμή" της Τουρκικής "Δημοκρατίας", και των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θα εξαχθεί ως πρόβλημα στη γειτονιά...
Οι 8 στατιωτικοί που "αυτομόλησαν" μετά το "πραξικόπημα-οπερέτα" είναι ένα σκοπούμενο αγκάθι, γενικότερου σχεδιασμού.
Προσοχή,ενότητα, λεπτοί χειρισμοί και λίγα λόγια από όλους..
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 10:55