Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 13 Μαϊος 2011 20:33

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΨΥΧΗ…


noutsosΤου Γιώργου Νούτσου*

Άφησα κάτω μολύβια και χαρτιά. Απομάκρυνα οτιδήποτε θα μπορούσε να με απασχολήσει, έκλεισα τον υπολογιστή μου και άνοιξα την τηλεόραση. Ήθελα να δω και να ακούσω. Εξάλλου τόσα ακούστηκαν για το Ζάππειο 2, που πλέον ήταν έκδηλη η αγωνία μου, κατά πόσο θα επαληθευτούν ή αντίθετα, τραγικά θα διαψευστούν.

Αντώνης Σαμαράς... μόνος στο pontium. Αρχίζει το ξεδίπλωμα του "ονείρου" του, με μια στιγμιαία..

μόνο αναδρομή στο παρελθόν, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ. Το σήμερα, κυρίως όμως, το αύριο της πατρίδας μας είναι αυτά που ελκύουν το ενδιαφέρον του.

Σημείο προς σημείο, επιχειρηματολογεί. Είναι συγκεκριμένος γι αυτό και κατανοητός. Με λόγια κοφτά, χωρίς να πλατειάζει, ξεδιπλώνει το χειροπιαστό αποτέλεσμα της δουλειάς μηνών, με στόχο ένα και μόνο... να καταφέρει να περάσει το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, πως ακόμα υπάρχει καιρός, πως ακόμα μπορούν να ελπίζουν. Κόντρα στους καταστροφολόγους και μονοδρομιστές. Κόντρα σε όσους με μανία βάλθηκαν να βαλτώσουν την Ελλάδα με τις πολιτικές τους και το κατάφεραν.

Το σχέδιο του είναι απλό. Επιδιώκει μ αυτό, να χτυπήσει την ύφεση, να ζωντανέψει την αγορά, να ξεδιπλώσει τις ξεχωριστές ικανοτητές μας, να ξεπεράσει αγκυλώσεις και κατάλοιπα του παρελθόντος, να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη, να αφήσει πίσω του τους μίζερους και τις ξεπερασμένες συνταγές τους, να στοχεύσει στο θυμικό του περήφανου Έλληνα, να δρομολογήσει έναν δρόμο ειλικρίνειας, συναίνεσης, κατανόησης, κοινής στόχευσης, κυρίως όμως κοινής προσπάθειας και όσο το δυνατόν, βέβαιου αποτελέσματος.

Για να πετύχει η «επανεκκίνηση» , είναι βέβαιο, πως πρέπει να συντρέξουν σωρευτικά όλα τα παραπάνω.

Δεν θέλω να σταθώ σε νούμερα και συγκεκριμένες εξαγγελίες. Όλα αυτά ήδη ακούστηκαν, με μόνο βέβαιο, πως θα ακουστούν πολύ περισσότερο στη συνέχεια. Τα όσα είπε, ταρακούνησαν, διέγειραν, προβλημάτισαν, ενώ κάποιους άλλους σίγουρα, τους φόβισαν. Εξάλλου, η υποδοχή των όσων είπε από τα μεγάλα ΜΜΕ, υπήρξε αρκούντως θετική και εξαιρετικά αποκαλυπτική για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σταθώ σε διαπιστώσεις, δικές μου αλλά και πολλών άλλων, που άρχισαν ήδη να αλλάζουν κλίμα, διαθέσεις, αντιμετώπιση, δημοσκοπικές και εκλογικές συμπεριφορές, κάτι, που πολύ σύντομα θα το δούμε να αποτυπώνεται σε συγκεκριμένους αριθμούς και γεωμετρικά αναδυόμενη πολιτική δυναμική.

Όσα είπε, άγγιξαν τις αγωνίες του πολύ κόσμου και του αναπτέρωσαν το ηθικό και την αισιοδοξία. Τόνωσαν την προσδοκία της επιχειρηματικής τάξης, πως άλλος άνεμος θα αρχίσει πλέον να πνέει στα πανιά της επιχειρηματικότητας. Έστειλαν μήνυμα ισχυρό στις αγορές και τους Μνημονιοφύλακες, πως δεν πρόκειται να υποκύψει σε κίβδηλα υποκριτικά διλλήματα, υιοθετώντας στάση Εθνική, στάση πατριωτική, στάση πλέρια Ελληνική.

Η μεγάλη αντιδιαστολή με το «σήμερα» του ΓΑΠ, αυτό που συγκίνησε και άγγιξε βαθιά την ψυχή όλων μας, ήταν η Ελληνικότητα των θέσεων του. Σεβόμαστε τους Ευρωπαίους φίλους μας, όμως τη μοίρα μας, τελικά, εμείς θα την καθορίσουμε. Γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια εποχή, που οι παγκοσμιοποιημένες αντιλήψεις τείνουν να συνθλίψουν τα πάντα (η θετική θέση και επιδίωξη του Γεωργίου Παπανδρέου επανειλημμένα έχει εκφραστεί επ αυτού), δεν δεχόμαστε όμως να γίνουμε πολτός στη μυλόπετρα της ισοπέδωσης, του αφελληνισμού και της βίαιης παραγραφής κάθε στοιχείου, που μας συνδέει με την πλούσια ιστορική, θρησκευτική, εθνική και πολιτισμική μας παράδοση.

Είπε τόσα, όσα έπρεπε. Έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. Έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να τραβήξει μπροστά ακόμα και μόνος αν χρειαστεί. Δεν ήταν τυχαίες οι πάμπολλες αναφορές του σε όσα αυτός ο ίδιος δεσμεύεται προσωπικά να κάνει. Με στόφα ΑΡΧΗΓΟΥ, ξεκάθαρες θέσεις, συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ανοίγει το δρόμο και καλεί όλους ανεξαίρετα τους Έλληνες να σταθούν κοντά του.
Οφείλω - κάνοντας έναν απολογισμό του χρόνου που διέθεσα και όλων αυτών, που προσέλαβα τη μια περίπου αυτή ώρα - να πω, πως νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή μου. Νιώθω γεμάτος απ την εικόνα. Νιώθω αισιόδοξος απ το περιεχόμενο. Νιώθω - κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό - περήφανος που είμαι Έλληνας. Επιτρέψτε μου, για να κλείσω, να δανειστώ τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά, στον επίλογό του...με την απόλυτη βεβαιότητα πως εκφράζουν όλους όσοι την ώρα αυτή με τιμάτε με την ανάγνωσή σας... Λόγια που ίσως πολλές φορές χρειαστεί να διαβάσουμε ξανά και ξανά, με μόνο στόχο, να κερδίσουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση κ υπερηφάνεια, που δολίως μας έχουν αποστερήσει...
«...ο Ελληνικός λαός έχει κρίση. Με ακούει σήμερα. Ας διαλέξει ποιόν και γιατί θα εμπιστευτεί. Δεν με ενδιαφέρει να μοιράσω ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν υποστηρίζω ότι θα βγούμε από την κρίση χωρίς να βραχούμε. Σας υπόσχομαι, όμως ότι θα βγούμε. Θα περάσουμε απέναντι. Και θα γίνουμε καλύτεροι...
Με ενδιαφέρει να δώσω ρεαλιστική προοπτική σε ένα λαό που στέκεται στα πόδια του. Ελπίδα σε ένα λαό που νιώθει προδομένος. Αυτοπεποίθηση σε ένα λαό που προσπαθούν να του επιβληθούν με το φόβο. Κι ένα Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας σε ένα λαό που τον ξεγέλασαν, τον πίκραναν και τον προσέβαλαν. Που όμως, δεν γονατίζει και δεν το βάζει κάτω...
Εμείς στοιχηματίζουμε ακριβώς σ' αυτό: ότι ο ελληνικός λαός δεν το βάζει κάτω. Και το στοίχημα θα το κερδίσουμε. Να θυμάστε, μπορούμε καλύτερα. Να ξέρετε, αξίζουμε καλύτερα.
Να είστε σίγουροι – και να μου έχετε εμπιστοσύνη!
Είμαστε Έλληνες! Είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει !!! » ...

* τ. Δήμαρχος Γρεβενών 2007-2010
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαϊος 2011 20:36