Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 15 Μαϊος 2011 23:30

Το ''Φαινόμαινο mega''. Γιατί ο Γιώργος δεν μπορεί να είναι ...cool


megaτου Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου

Τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό- επικοινωνιακό βαρόμετρο που λέγεται Mega Channel πραγματοποιεί μία σαφή στροφή στη στάση του έναντι της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Πολλοί αναρωτιούνται: που το πάει το Μega;
Τι συμβαίνει λοιπόν.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πάψει να αποτελεί "ιερό τοτέμ" ..

και ολοένα και συχνότερα σχολιάζεται αρνητικά, πότε η συχνή απουσία του στο εξωτερικό και το εσωτερικό -εκτός ...γραφείου, πάντως- ακόμα και όταν τα προβλήματα και οι συγκρούσεις κλιμακώνονται, και πότε το γεγονός ότι έχουν πέσει δραματικά έξω όλες οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου.
Η εικόνα αυτή δεν αφορά μέσα ενημέρωσης των μετόχων του Mega, όπως ο ΔΟΛ που με το "Βήμα" και "Τα Νέα" εξακολουθούν και στηρίζουν την κυβέρνηση -μερικές φορές με επιχειρήματα εκτός πραγματικότητας-, ή, όπως το "Έθνος" του Γ. Μπόμπολα που επιμένει σε φιλοκυβερνητική γραμμή, αν και με ισχυρές δόσεις λαϊκότητας, ώστε να αποφεύγει τους σκοπέλους του ενδοκυβερνητικού χάους.

ΟΤΑΝ Η ΟΛΓΑ ...ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
Δεδομένου πως το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Ν. Χατζηνικολάου στο Alter λείπει σε...διακοπές (άρα δεν υπάρχει αντίπαλο δέος, και μάλιστα, ανεξέλεγκτο) και τα υπόλοιπα κανάλια δεν διαθέτουν επαρκή πολιτική βαρύτητα, η στροφή του Mega αποκτά πολύ μεγάλη επικοινωνιακή αξία και, δικαίως, έχει προβληματίσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Το γεγονός, για παράδειγμα, πως οι ανακοινώσεις Σαμαρά περί "επανεκκίνησης" προβλήθηκαν ως δεύτερο θέμα, σε μία ημέρα που καιγόταν η Αθήνα και είχαμε βαριά τραυματίες στα νοσοκομεία από αστυνομική βία και ένα νεκρό από μετανάστες στη πλατεία Βικτωρίας, δεν πέρασε απαρατήρητο.
¨Οπως αξίζουν προσοχής τα σχόλια -έκτοτε- των Γ. Πρετεντέρη και Π. Τσίμα που έπλεξαν διακριτικά το εγκώμιο του "πακέτου Σαμαρά" και διαμόρφωσαν ένα ενδιαφέρον πολιτικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να σπεύσει να αλλάξει γραμμή και να παρουσιάσει τον πρόεδρο της Ν.Δ ως ...συμφωνούντα με δικές της πολιτικές.
Η στροφή του Mega, βεβαίως, δεν είναι εντελώς αθώα. Στα μυαλά κάποιων τα σενάρια συγκυβέρνησης ή εθνικής ενότητας παραμένουν ζωντανά και -όπως, άλλωστε για τους δικούς της λόγους και η "Καθημερινή"- τα σημεία επαφής του προγράμματος Σαμαρά με το μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα της κυβέρνησης και της τρόϊκας ΠΡΕΠΕΙ να αναδειχθούν.

Η... ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Απαρατήρητη δεν πρέπει να περάσει η στάση του Mega και έναντι αρκετών υπουργών. Η κυρία Μπιρμπίλη, η κυρία Κατσέλη, ο κ. Παπακωνσταντίνου λοιδωρήθηκαν αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν (οι λόγοι γνωστοί και αφορούν το momentum της διαπλοκής -αν και συχνά η κριτική είναι δίκαιη). Το βράδυ του Σαββάτου -λίγο πριν την Eurovision- ήρθε η σειρά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.
Ο κ. Παπουτσής δέχθηκε σφοδρότατη επίθεση -με τρόπο, μάλιστα, που εξέφευγε του συνήθους δημοσιογραφικού καθωσπρεπισμού του Mega. Διαθέτοντας παραδασιακά καλές σχέσεις με έναν εκ των βασικών μετόχων του Mega, ο κ. Παπουτσής έκρινε πως έπρεπε να παρέμβει. Κακώς.
Υπέπεσε σε τραγικά επικοινωνιακά σφάλματα, εκτέθηκε ακόμα περισσότερο (με αφορμή την δήλωσή του περί "δημοκρατικού ελελίμματος" στην Αστυνομία), αλλά ταυτόχρονα, αντιμετωπίστηκε με δημοσιογραφικό τσαμπουκά ασύνηθεςγια το συγκεκριμένο κανάλι.
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι "που το πάει το Mega;".
Διότι, όταν το έγκυρο και φιλοκυβερνητικό "Βήμα" βρίσκει τον Γιώργο...cool (δείτε προηγούμενη ανάρτηση), το Mega θέλει ο Γιώργος να είναι ακριβώς το αντίθετο.

ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Όλοι συνειδητοποιούν πως ο Παπανδρέου χάνει σιγά- σιγά το παιχνίδι. Αδυνατε να ελέγξει την κυβέρνησή του, αδυνατεί να δημιουργήσει πλαίσιο ανάπτυξης -άρα και προσδοκία επιχειρείν-, αδυνατεί να βρει διαύλους επικοινωνίας με την εγχώρια ελίτ που παρακολουθεί τρομαγμένη τις εξελίξεις.
Αυτό δεν σημαίνει πως θέλει κανείς να "σκοτώσει το άλογο Παπανδρέου". Δεν θεωρούν πως έχει ...γεράσει. Όχι, τουλάχιστον, τόσο πολύ.

Δεν πρόκειται, όμως, να του επιτρέψουν, πλέον, να κινείται ασύδοτα μεταξύ Όσλο και Καραϊβικής, μεταξύ Νέας Υόρκης και νησιών Φίτζι. Δεν θα του επιτρέψουν, πλέον, να κάνει κανό ανενόχλητος ή να ανταλλάσει e-mails για την καρέτα- καρέτα, την ώρα που τα spreads εκτινάσσονται και το χρηματιστήριο, μαζί με τις τράπεζες, βυθίζονται. Ο Γιώργος, άλλωστε, "ανακαλύφθηκε" για να βγάλει την οικονομία από τον βάλτο. Εάν, όμως, δεν κάνει τη "δουλειά" του, κι αν, όπως φαίνεται, την βυθίσει ακόμα περισσότερο, δεν έχει καμία αξία το όνομα Παπανδρέου.
Στο πλαίσιο αυτό ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, ο Χρυσοχοϊδης, η Διαμαντοπούλου θα αποκτούν ολοένα και περισσότερο επικοινωνιακά ερείσματα.
Και εάν πρέπει γι΄ αυτό να μπει στο παιχνίδι και ο "μοναχικός καβαλάρης" που λέγεται Αντώνης Σαμαράς, ε, κι αυτό θα γίνει..

 

πηγη:anatropi2020.blogspot.com

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Μαϊος 2011 23:42