Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 11:42

ΑΛΓΗ... - ΤΟΥ Δ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

altΤΟΥ Δ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ
να παίζεις µε τον πόνο κανενός. Ωστόσο, η περιπέτεια υγείας του Ανδρέα - περαστικά! - Λοβέρδου λέει πολλά. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ περιστατικό είναι γνωστό. Ο υπουργός Εργασίας έκανε Πάσχα στην Ηµαθία. Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα ο Ανδρέας είχε κοιλιακά άλγη. Πήγε στο νοσοκοµείο Βέροιας, αλλά εκεί δεν δούλευε ο αξονικός τοµογράφος. Οπότε - έτσι απλά - τον πήγαν στη Νάουσα. Τελικά - όπως συµβαίνει συνήθως - ο Λοβέρδος κατέληξε στην Αθήνα. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ηχεί τραγικά γνώριµη σε όσους ζουν στην περιφέρεια. Νοσοκοµεία υπάρχουν, δεν...υπάρχουν όµως γιατροί ή νοσηλευτές να λειτουργήσουν τα µηχανήµατα.

Εκτός Αθηνών το Εθνικό Σύστηµα Υγείας είναι καράβι - φάντασµα που αρµενίζει στους αγρούς. Οσοι δεν ζουν στην πρωτεύουσα - ιδίως δε οι νησιώτες - ζουν µε τον φόβο ότι θα τους τύχει κάτι και δεν θα προλάβουν να φθάσουν σε νοσοκοµείο κατάλληλο να τους σώσει. Σε πολλά άλλωστε περιστατικά - όπως τα εγκεφαλικά - ο χρόνος είναι εξαιρετικά κρίσιµο µέγεθος για την τύχη του ασθενούς. ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ νοσήσει - και να ταλαιπωρηθεί - ένας υπουργός για να γίνουν όλα αυτά είδηση πανελλήνιας εµβέλειας. Είναι όµως δυνατόν να αποτελούν πραγµατικότητα; Είναι. Γιατί η κατάσταση της ελληνικής οικονοµίας δεν είναι τυχαία. Τα άθλια δηµοσιονοµικά µας αντανακλούν την αποτυχία του κράτους. Μια αποτυχία σχεδόν καθολική. Σε βαθµό που το Δηµόσιο να µην αδυνατεί απλώς να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Αλλά να µην είναι σε θέση να µαζέψει καν έσοδα.

 ΣΕ ΠΟΙΑ χώρα της ευρωζώνης οι πολίτες της περιφέρειας έχουν το άγχος ότι θα πεθάνουν στον δρόµο; Πρόκειται για τριτοκοσµική κατάσταση.Aρα δεν είναι και τόσο παράλογο να συζητείται η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Ούτε και στερείται ρεαλισµού η αποδιδόµενη στο οικονοµικό επιτελείο έµπνευση να απευθυνθεί σε επενδυτές οµολόγων χωρών του Τρίτου Κόσµου, κάτι που έστειλε το σπρεντ στο τετρακόσια. ΑΝ ΟΙ µυστικές υπηρεσίες είναι καθρέφτης του χαρακτήρα ενός λαού, τότε το σύστηµα υγείας είναι ένδειξη του πολιτισµού του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ντέιβιντ Κάµερον, ο σαραντάρης ηγέτης των βρετανών Τόρις, θέλει να επιβάλει περικοπές στο κράτος µε µια εξαίρεση, το ΝΗS, δηλαδή το Εθνικό Σύστηµα Υγείας. Πολιτική γραµµή και προσωπική εµπειρία συµβαδίζουν. Ο αριστοκράτης - απόφοιτος του Ίτον - Κάµερον έχει προσωπική άποψη για το ΝΗS, γιατί οι υπηρεσίες του φρόντισαν τον πρωτότοκο γιο του - που ήταν παιδί µε ειδικές ανάγκες - τα χρόνια που έζησε.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΣΤΟΝ τοµέα της Υγείας η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να αφήσει τα µεγάλα λόγια και να δει τι θα κάνει.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 11:20