Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2011 16:00

Με τα λεφτά των άλλων

Με τα λεφτά των άλλων

του Τάσου Τέλλογλου

Επιδείξεις εθνικής κυριαρχίας. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τη στάση του κ Α. Σαμαρά όταν θέτει το ερώτημα προς τον κ. Ολι Ρέν αν μπορεί να εγγυηθεί ότι με την ακολουθούμενη πολιτική «θα καταβληθεί η 6η και 7η δόση του μνημονίου» απαντώντας στην προτροπή του Ρέν να τα βρουν οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα. Από τη δήλωση του κ. Σαμαρά αντιλαμβάνομαι ότι ο ίδιος

–επιτέλους- θεωρεί μάλλον απαραίτητη την 6η και 7η δόση του δανείου.

 

Διαφορετικά θα κάνει default, στάση πληρωμών, δηλαδή θα καταστρέψει ο,τι το κόμμα του με πολύ κόπο επιδίωξε τη 10ετία του 70: την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Όπως δήλωσε χθες ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, κ. Γιούργκεν Στάρκ, πρέπει να αντιληφθούμε ότι ζώντας με χρήματα άλλων κρατών δεν μπορούμε να επικαλούμαστε την εθνική κυριαρχία, όπως παλιότερα. Ούτε η κυβέρνηση αλλά ούτε και η αντιπολίτευση φαίνεται να έχουν αντιληφθεί αυτή την απλή αλήθεια ή αν το έχουν αντιληφθεί λειτουργούν ακόμα με τα αντανακλαστικά που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία.

Αν ο κ. Σαμαράς διαφωνεί με το μείγμα πολιτικής θα πρέπει να προτείνει ένα ισοδύναμο μείγμα με ίδιου ύψους περικοπές και ίδιου ύψους έσοδα. Αν συνεχίσει να ζητάει πράγματα που δεν πληρώνονται, τότε θα καταχωρηθεί, κάτω από την ρουμπρίκα (ξένα ) «λεφτά υπάρχουν», με τον σημερινό πρωθυπουργό, σε εκείνους που πτώχευσαν τη χώρα.

πηγή: protagon.gr 
 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαϊος 2011 20:45