Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 14:03

Οι «συνδικαλιστάδες» και «τα πετεινά του Βορρά…»

papadopoulos

του Χ. Παπαδόπουλου

«Οι «συνδικαλιστάδες» σας, δέχονται να χάσουν τα προνόμια; Οι ιδεαλιστές που έγιναν υπουργοί μπορούν να απαλλαγούν από τις ιδεοληψίες τους;» Με τα ερώτημα αυτά ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την προσέγγιση του, με τη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Φυσικά άμεση απάντηση σ' αυτό το ρητορικό ερώτημα, δεν θα υπάρξει. Αυτή θα δοθεί σε λίγο καιρό, με την εφαρμογή ακόμη πιο σκληρών μέτρων.

Ο κ. Σαμαράς αυτό που κατάλαβε, καθώς φαίνεται όσο καιρό βρίσκεται στην αντιπολίτευση, είναι ότι, για την κρίση φταίνε τα προνόμια που έχουν αποκτήσει οι «συνδικαλιστάδες», οι υπουργοί και τα στελέχη που διακατέχονται από «ιδεοληψίες» του βαθιού ΠΑΣΟΚ (που κάποιοι έσπευσαν να αποποιηθούν έγκαιρα (για δες συμπτώσεις...)), και οι ακτιβιστές που παρεισέφρησαν στις τάξεις του (!!!).Φαίνεται ότι κύριο μέλημα του είναι το πώς θα πουληθεί η ΔΕΗ και κάθε δημόσια περιουσία, αφού για αυτόν η εικόνα με το «δάκτυλο του συνδικαλιστή» της ΔΕΗ που κουνιέται, αποτελεί απειλή ανατροπής των επιλογών του... Όπως είναι απειλή οι υπουργοί και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «που αντιστέκονται με λύσσα στον ακρωτηριασμό τους..., κάτω από τις συνθήκες τις οποίες ο άνθρωπος είναι ον ταπεινωμένο»(Κάριν Στρούκ).

 


Η σύγκλιση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση προβάλλεται και ως επιτακτική ανάγκη για «εθνική συνεννόηση». Προφανώς γιατί υπάρχει κίνδυνος που απειλεί την εθνική μας ύπαρξη ή ταυτότητα. Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί οι ανθέλληνες που την απειλούν την πατρίδα μας; Μην είναι οι άγριες Αγορές; Μην είναι οι αδηφάγοι «σύμμαχοι» μας; Ή μήπως είναι αυτοί, που αντιστέκονται ακόμη ενάντια σε κάθε προσπάθεια αλλοτρίωσης, σε κάθε ακρωτηριασμό τους; Μπας και φταίνε τα ασημικά που δεν πουλήθηκαν ακόμη; Το κάθε ρηχό ακρογιάλι και απάνεμο λιμάνι που βρίσκεται σε κάθε γωνιά της πατρίδας, και δεν βγήκε ακόμη στο σφυρί; Τα νησάκια και οι βραχονησίδες που επιμένουν να παραμένουν ακοίμητοι φρουροί και ορόσημα της πατρίδας μας, παρά γκρίζες κουκίδες που αμφισβητείται η ελληνικότητα τους και άρον, άρον θέλουν να τα ξεφορτωθούν οι νέοι «ευπατρίδες» έναντι του όποιου αντιτίμου; Μήπως είναι τα ερειπωμένα αρχαία μνημεία που αφού τα ξεγύμνωσαν οι κάθε λογής αρχαιοκάπηλοι, τώρα θέλουν να τα εκμεταλλευτούν; Να κερδίσουν και από τη χρυσή στολή τους που ακτινοβολεί και διαλαλεί τη δόξα την αθάνατη, στα πέρατα του κόσμου; Τί μας λένε, πως όλα αυτά που ορίζουν την πατρίδα μας, είναι συνάμα και εχθροί της; Πως εχθροί «Είναι αυτά και εκείνα που 'χουμε μες την καρδιά/ και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίνα/και κράζει μέσα μας: Εμπρός παιδιά!»(Ιωάννης Πολέμης)


Αυτοί λοιπόν είναι οι εχθροί, που ο κ. Σαμαράς απαιτεί προκαταβολικά να εξολοθρευθούν, για να συναινέσει «εθνικά» με τον κ. Παπανδρέου; Για να συμπράξει στην επιχείρηση κατευνασμού στων «θηρίων» τις ορέξεις; Γι' αυτό λοιπόν φόρεσαν τα «εθνικά» προσωπεία της συναίνεσης, για να υποδεχτούν όσους,
« Ήρθαν/
με τα χρυσά σιρίτια/
τα πετεινά του Βορρά και της Ανατολής τα θηρία!/
Και τη σάρκα μου στα δύο μοιράζοντας/
και στερνά στο συκώτι μου επάνω ερίζοντας/
έφυγαν»./,(Οδυσσέας Ελύτης)
εγκαταλείποντας στη συνέχεια άταφα τα ακρωτηριασμένα πτώματα ενός ολόκληρου έθνους;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 14:14