Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 22:04

Επιστροφή σε ξεχασμένες συνήθειες

του Υπάτιου Ασμανίδη

Θέλω να μας θεωρώ πολύ τυχερούς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε έναν Νομό που μπορεί να μας χαρίσει μια ευχάριστη και δημιουργική ζωή και να μας δώσει την δυνατότητα να κυνηγήσουμε τις προσδοκίες μας. Ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας μπορεί ..

να οργανωθεί, να εκμεταλλευτεί, να αποδώσει και να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες μιας ευδοκιμούσας κοινωνίας.

Είμαστε μια κοινωνία και ίσως θα έπρεπε ο καθένας από εμάς να αναζητεί προσωπικές και επαγγελματικές συμπεριφορές που αποτέλεσμα θα έχουν την υποστήριξη και ενδυνάμωση της τοπικής μας υπόστασης και να σταματήσει η περιττή εισαγωγή προϊόντων και υπηρεσιών. Πρέπει να διαπιστώσουμε επιτέλους ότι μπορούμε να ανεξαρτητοποιηθούμε σε πολλά επίπεδα στοχεύοντας στη δημιουργία ενός δυναμικού συνόλου που μπορεί αρχικά να αυτοσυντηρηθεί και αργότερα να δημιουργήσει έναν ισχυρό οργανισμό που υιοθέτησε και εφαρμόζει την τοπικιστική νοοτροπία.

Το να στηρίξω τις τοπικές επιχειρήσεις και να προτιμήσω τα προϊόντα μας μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει στην ανάπτυξη και οικονομία της περιοχής μας. Το προσωπικό μας ΟΧΙ στην διαρροή χρήματος, το εγωιστικό μας ΝΑΙ στην τοπική ανάπτυξη του φυσικού, τεχνολογικού και πνευματικού πλούτου μπορεί να δημιουργήσει ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία θα χτιστεί ένα καλύτερο μέλλον.

Σαφώς χρειάζονται θυσίες από όλους μας καθώς καλούμαστε να αλλάξουμε συνήθειες και συμπεριφορές αλλά ας δώσουμε μια ευκαιρία σε κάποιους που αναπνέουν τον ίδιο αέρα και αντικρύζουν τον ίδιο ουρανό με μας. Ας προσέξουμε τη γή μας και είναι σίγουρο ότι θα μας ανταμείψει. Ας αντιδράσουμε και ας δώσουμε μια ευκαιρία στον Νομό μας να αναστηθεί ανοίγοντας νέους ορίζοντες που θα παροτρύνουν νέους και νέες να αναπτύξουν επιχειρήσεις με όραμα και (αυτό που λείπει πλέον) μεράκι. Ας ζωντανέψει ξανά η γεωργία και η κτηνοτροφία που έχουν απαξιωθεί από πολλούς σε μια γεωγραφική ζώνη που διαθέτει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να υποστηρίξει τέτοιες δραστηριότητες

Η οικονομία και η ανάπτυξη μπορεί να έχει παραδοθεί σε πολύπλοκους μαθηματικούς τύπους και πιστοποιημένες διαδικασίες αλλά πολλές φορές οι λύσεις σε προβλήματα είναι πολύ πιο απλές από αυτές που μας παρουσιάζουν. Η καταναλωτική επιστροφή στον τόπο μας θα δημιουργήσει ζήτηση και η ζήτηση θα δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας. Ας το σκεφτούμε λίγο.. και ας δημιουργήσουμε μέσα μας μια συνήθεια που θα έχει στόχο την διαρροή περισσότερο των προϊόντων μας και όχι του χρήματος μας..και αυτό ίσως είναι κάτι που θα πρέπει να υιοθετηθεί από όλους τους νομούς μας....

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 22:10