Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017 08:21

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΔΗΣΥ) ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ | του Γιαννη Παπαγεωργίου

     Η χώρα μας, χωρίς καμιά αμφιβολία, βρίσκεται σε δραματική και επικίνδυνη  κρίση, πολιτική κοινωνική, ηθική, οικονομική, κρίση θεσμών και αξιών.

    Οι Ελληνες πολίτες είναι εξαπατημένοι και ιδιαίτερα προδομένοι. Αισθάνονται θλίψη, αγανάκτηση και οργή.

Οι ευθύνες βέβαια των προηγουμένων κυβερνήσεων είναι μεγάλες, όμως αυτό δεν μπορεί να απαλλάξει τη Συγκυβέρνση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απ όσα θλιβερά και  δεινά προξένησε και συνεχίζει να προξενεί στον ελληνικό λαό.

   Δυστυχώς η πολιτική ζωή της χώρας μας είναι απογοητευτική. Κυριαρχεί ο διχασμός, η εχθροτητα,    οι σφοδρές αντιπαραθέσεις, αναξιοπιστία, το κομματικό συμφέρον και άλλα πολλά. Καμιά διαθεση για δημοκρατικό διάλογο και συναίνεση. Ολοι ασφαλώς ξέρουν πολύ καλά ότι για την αντιμετώπιση των θλιβερών καταστάσεων και των επικίνδυνων αδιεξόδων που κυριαρχουν στην ελληνική κοινωνία και για να οδηγηθεί η χώρα μας στην πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη και στην ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, απαιτείται Εθνική Ενότητα, Δημοκρατικός διάλογος, Εντιμότητα, Ειλικρινής συνεργασία και Συναίνεση. Είναι αναγκαία η βαθιά πίστη στις Δημοκρατικές αρχές και στους Δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς και στις Κοινωνικές και Ηθικές αξίες.

  Πρεπει να προσπαθησουμε,για μια ανοιχτή,δημοκρατική και σύγχρονη κοινωνία, με  κεκτημένα,με ελεθευθερίες και δικαιώματα των πολτιτών, μια κοινωνία με βιώσιμη ανάπτυξη, με απασχόληση, με κοινωνικό κράτος, με ασφάλεια, με σύγχρονη εκπαίδευση και ποιότητα ζωής,για μια κοινωνία ανοιχτών οριζόντων με αλληλεγγύη και με ανθρώπινο πρόσωπο. Αν δεν αναλάβουν όλοι γενικά τις ευθύνες τους και δε συστρατευτούν πιστοί στο ιερό καθήκον για να αγωνιστούν με αυταπάρνηση για τη  σωτηρία της Πατρίδας μας, είναι βέβαιο ότι θα επέλθει η ολοκληρωτική καταστροφή.

   ΕΙΝΑΙ γνωστό σε όλους ότι ιδρύεται το νέο δημοκρατικό κεντροαριστερό Κόμμα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ). Το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις επιβάλλεται να συνεργαστούν μέσα στα πλαίσια ειλικρινούς διαλόγου,εντιμότητας, εμπιστοσύνης και συναίνεσης, ώστε το νέο Κόμμα να είναι έτοιμο, ισχυρό και ικανό να παίξει κυρίαρχο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Σε αυτές τις συνθήκες η πολιτική αναγκαιότητα της αναγέννησης της Προοδευτικής Δημοκρατικής Συμπαράταξης έρχεται στην πρώτη γραμμή.

   ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ έγινε. Οι ημερομηνίες της εκλογής του  Αρχηγού του Κόμματος και τα ονόματα των υποψηφίων ανακοινώθηκαν. Μένει η τελική διαμόρφωση των αρχών της πολιτικής φυσιογνωμίας του δημοκρατικού Κεντροαριστερού αυτού Κόμματος και το συμβόλαιο τιμής με το λαό. Μεταξύ των υποψηφίων, ως γνωστό, είναι και η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, η οποία διακρίνεται γενικά για τις αρετές της, τις ικανότητές της και την πολιτική της πείρα. Η εκλογή της στο αξίωμα της αρχηγού του Κόματος θα ήταν η καλύτερη, χωρίς, βέβαια, να υποτιμήσουμε τους υπόλοιπους υποψηφίους.                                         ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:                

        Μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και την προοπτική της παράταξης.

 • Η οποία παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ σε μια πολύ δύσκολη εποχή.
 • Δημιουργήθηκαν νέοι όροι για την ευρύτερη συσπείρωση της προοδευτικής παράταξης, με την συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ και της ΕΔΕΜ στην ΔΗΣΥ. ΄Εγινε το αποφαστικό βήμα στο συνέδριο της ΔΗΣΥ, για το νέο προγραμματικό μας λόγο με βάση το Σχέδιο Ελλάδα.
 • Η Φώφη κατάφερε να ενώσει όλη την παράταξη.
 • Και είναι αυτή που μπορεί να την κρατήσει ενωμένη, φέρνοντας σε πέρας όλο το εγχείρημα για το νέο, ενιαίο φορέα της Προοδευτικής παράταξης.
 • Η Φώφη Γεννηματά απέδειξε όμως ότι ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ για την παράταξη και τη χώρα.
 • Το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ>> που εισηγήθηκε, με τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, τις συγκεκριμένες προτάσεις για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή το απέδειξε σε όλους.
 • Απέδειξε ότι ΜΠΟΡΕΙ να ανοίγει νέους δρόμους για την χώρα και την παράταξη. Φέρνοντας κοντά μας νέους, τους δημιουργικούς ανδρώπους, τους πολίτες που προσδοκούν καλύτερες μέρες.
 • Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ έχει τις περισσότερες δυνατότητες από κάθε άλλο υποψήφιο, να φέρει πίσω στην παράταξη αυτούς που πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ αλλά μετακινήθηκαν μετά το 2010 σε άλλα κόμματα και στην αποχή.
 • Είναι γέννημα-θρέμμα της παράταξης. Εκπροσωπεί το πρόγραμμα και την φυσιογνωμία της Κεντροαριστεράς. ‘Εχει πρόσβαση και σχέσεις με το σύνολο της παράταξής μας.
 • Διακρίθηκε πάντα για την σεμνότητα και το ήθος της. Αποτελώντας ένα ξεχωριστό θετικό παράδειγμα για τον πολιτικό κόσμο.
 • Η Φώφη είναι νέος άνθρωπος, αλλά εξασφαλίζει και το νέο στην ουσία της πολιτικής ζωής. Γιατί το «νέο» δεν πρέπει να φαίνεται μόνο, αλλά και να είναι πραγματικά. Γιατί όλο αυτο τον καιρό γνωρίσαμε νέους πολιτικά γερασμένους, δέσμιους της ίντρικας και των κομματικών μηχανισμών. Το νέο προκύπτει κυρίως από την νέα τολμηρή πρόταση, το νέο πρόγραμμα, την νέα σχέση με την κοινωνία, την δυνατότητα να προσελκύεις και να προσθέτεις νέους ανθρώπους
 • Τώρα είναι η ώρα να απαλλάξουμε τη χώρα από την καταστροφική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς να την παραδώσουμε στις νεοφιλελεύθερες εμμονές και τις συντηρητικές επιλογές της Δεξιάς. Με μια ισχυρή αυτόνομη Δημοκρατική Παράταξη που διατηρεί τα προοδευτικά ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά , προγραμματικά της χαρακτηριστικά που μόνο η Φ.Γ. μπορεί να εγγυηθεί.

    Ολοι οι Δημοκρατικοί Κεντροαριστεροί πολίτες είναι ανάγκη να συστρατευτούμε και να αγωνιστούμε, ώστε να ιδρύσουμε ένα Κόμμα, που έχει δύναμη, αξιοπιστία, και αποφαστικότητα να γοητεύεσει το λαό και να απαλλάξει τη χώρα μας από τα μεγάλα προβλήματα και τα θλιβερά αδιέξοδα.

  Να έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΑΛΓΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ της Νέας Δημοκρτατίας και τις φοβερές συνέπειες αυτής της πολιτικής σε όλους τους τομείς.

   Επιπλέον το νέο Κόμμα της Κεντροαριστεράς πρέπει να είναι ενωμένο και ισχυρό, για να μπορεί να έχει δυναμικό παρόν και ευοίωνο μέλλον. Γι αυτό οφειλουμε μέσα από διάλογο,αντιπαραθέσεις, υπερβάσεις και συνθέσεις θέσεων και προτάσεων να κατοχυρώσουμε χωρίς δυσταγμους και εμμονές, την πλουραλιστική ενότητα, με σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις των θεσμικών οργάνων και στην ανοιχτή συμμετοχική παρέμβαση των μελών και φίλων, για να μπορέσει να απαλλάξει τον ελληνικό λαό από την οδυνηρή κατάσταση εξαιτίας της ολέθριας πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, και στη συνέχεια, της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Το νέο Κεντροαριστερό Κόμμα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενωμενη και ισχυρή μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη μεγάλη ιστορική αλλαγή στη χώρα μας. Το καθήκον όλων μας είναι ιερό, οι πάντες οφείλουμε να συνταφτίσουμε τα πολλά «εγώ» σε ένα συνεκτικό και συλλογικό «εμεις» και να σφυρηλατισουμε μια αδιατάρακτη ενότητα με διαφορές. Θα ήταν πολύ άδικο και οδυνηρό να μη γίνει πραγμαγτικότητα το όραμα του πολύπαθου Λαού μας.

   Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά ιερό αγώνα όλων  μας για την πρόοδο της Πατρίδας μας και την ευτυχία του Λαού μας, καθώς επίσης και για τη δικαίωση της ευαίσθητης νέας γενιάς της χώρας μας. Μπροστά και δυνατά, Αυτόνομα και Νικηφόρα, με Αλλαγές, Δημοκρατικά και Πατριωτικά, Μεταρρυθμιστικά και Ριζοσπαστικά, πάντα Προοδευτικά και πάντα Ευρωπαϊκά.

 

  Μαζί με την ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Αλλάζουμε, ενώνουμε, προχωρούμε.

Με τις αξίες της Αλλαγής ανοίγουμε νέους δρόμους

Το μέλλον δεν θα έχει το αποτύπωμα της κρίσης, θα έχει τη δική μας υπογραφή.

Στις 12 Νοέμβρη, προχωρούμε στο καθοριστικό βήμα για την μεγάλη κεντροαριστερά.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017 08:25